Gigstarter tips voor Popronde 2020

Door Het Gigstarter Team op 02-06-2020

De hele Nederlandse festivalzomer is gecanceld, maar gelukkig is er een hoopgevend lichtpuntje aan de horizon: de Popronde 2020. De artiesten die vanaf 12 september meedoen aan dit grootste rondreizende festival van Nederland, zijn bekend gemaakt. De Popronde gaat ook dit jaar langs meer dan 40 steden door heel het land. Al jarenlang een prachtige kans voor talentvolle artiesten om zich in de kijker te spelen. Zo hebben acts als de Staat, MY BABY en Kensington al meegedaan om even later door te breken. Dit jaar doet een recordaantal talenten van Gigstarter mee, en we stellen er graag een aantal aan je voor!

Jessy Yasmeen

Jessy Yasmeen uit Rotterdam is een singer-songwriter die dromerige folk maakt, geïnspireerd op acts als Bon Iver en Ben Howard. Ze won de 'Grote Prijs van Rotterdam 2019' en is er nu klaar voor om door het hele land haar kunsten te vertonen. Laat je betoveren door deze artiest tijdens de Popronde.



Jessy Yasmeen - Sink or Swim

INDIANAH

Heerlijke muziek voor in de zomer! INDIANAH is een in 2018 opgericht muziek duo, bestaande uit zus en broer Shariffa Kanbier en Jermaine Kanbier. Het duo maakt elektronische popmuziek met akoestische elementen. Geïnspireerd door hedendaagse elektronische muziek gemixt met pop en soul, is het duo eigen materiaal gaan schrijven. Fris, eigentijds, luister de single YOU hieronder.



INDIANAH - YOU

Stupid Bloody Tuesday

'We are Stupid Bloody Tuesday, we make loud music.' Een introductie die er niet om liegt. Verwacht harde drums en scheurende gitaren gecombineerd met een lading energie. Bezweet en met een grote glimlach kan je na de show van deze rockband voldaan naar het volgende Popronde optreden.



Stupid Bloody Tuesday - Take It Or Leave It

Sured

"Sured is een podiumdier in hart en nieren. Liedjes die zich na één keer luisteren al in je hoofd nestelen. Een brok positiviteit [en] toch is er ruimte voor serieuze momenten" aldus 3voor12 Utrecht. Hier hebben wij weinig meer aan toe te voegen. De ervaren singer-songwriter stond eerder op de Popronde in 2017 en komt een lading nieuwe liedjes en energie brengen naar de nieuwe editie van het festival.



Sured - Feed You Lies

The Young River

Met stevige drums, rockende gitaren en feel good banjo combineren de mannen hedendaagse muziek met een warme liefde voor Tennessee New Country. Na vorig jaar tientallen shows gespeeld te hebben zijn ze klaar om op de trein te stappen en te spelen in veel van de dan 40+ Nederlandse steden waar de Popronde actief is.



The Young River - Dancing In The Headlights

A Minor Problem

Wil je soms even wakker geschud worden door muziek? A Minor Problem kan daar mee helpen. De band maakt een vrolijke cross-over van poppunk, post-punk, indie, een flinke scheut folk en incidenteel een snel hardcore nummertje. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de liveoptredens van de band bekend staan om hun enthousiaste, hyper-energieke sfeer en de grote interactie met het publiek.



A Minor Problem

Charades

Het blijft mooi hoeveel soorten genres vertegenwoordigd zijn op de Popronde. De jonge alternatieve rockband Charades maakt melancholische nummers gevuld met bitterzoete klanken die onder je huid kruipen en af en toe de haren overeind laten staan.



Charades - Crushed

Ella East

Hoor je Ella zingen dan weet je meteen dat het Ella is. Haar heldere stem raakt elk publiek weer en hoe langer ze op het podium staat, hoe dieper de zintuigen geprikkeld worden. Haar muziek is soms licht en fragiel, en soms trekt de band alle registers open, met hier en daar elektronische invloeden. Ze laat zich inspireren door artiesten als London Grammar en Adele en klaar om het hele land door te touren.



Ella East - Would it Be

Vain Louie

Melodic Hardcore uit Nijmegen! De melodieuze en aangrijpende riffs van deze band zorgen voor een dynamische sound. De onophoudelijke energie, aanstekelijkheid en creatieve composities sleuren je mee in hun ultieme liveshow. Deze ingrediënten zorgen voor een muur aan geluid waar je niet omheen kan.



Vain Louie

Renée Spijker

Last but not least: Renée Spijker, de 22-jarige singer-songwriter uit West-Friesland. De muziek van Spijker is gebaseerd op folk/pop en weerspiegelt haar sociale idealen en gevoelens over de liefde, de samenleving en het leven van vandaag de dag.



Renée Spijker - Under the weather

Dit was onze lijst vol met tips voor de Popronde met Gigstarter acts die je zeker moet bezoeken. Welke steden er allemaal meedoen en op welke locaties de acts spelen vind je op de site van de Popronde. Zijn er nog meer artiesten die we zeker moeten zien tijdens de Popronde 2020? Laat het weten in de reacties!

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, popronde, tips