DE VOORDELEN VAN GIGSTARTER

Minder gedoe, meer muziek. Dat is waar Gigstarter voor staat. Ons platform brengt vraag en aanbod in de live muziek samen op een transparante, snelle en makkelijke manier. Maak geheel kosteloos een profiel aan en ervaar het zelf. Op Gigstarter hebben opdrachtgever en artiest direct contact met elkaar en gaat de volledige gage naar jou als artiest. Waarom? Jij treedt op, niet wij.
sunset party

Het blijkt een succesvolle formule want er zijn meer dan 200 boekingen per maand via Gigstarter. Met ons platform maken wij jouw muziek toegankelijk voor een breed publiek. Hiermee genereren wij een kans op meer Gigs (optredens) voor jou als muzikant en hopen wij ons steentje aan jouw succes bij te kunnen dragen, vandaar de naam: “Gig-Starter”. De voordelen voor jou, als artiest, zijn aanzienlijk:

Een online visitekaartje

Op Gigstarter heb je geheel kosteloos een compleet profiel met alle informatie van jouw act. Iedereen kan het inzien en direct en gemakkelijk contact met jullie opnemen. De vindbaarheid op Google is groot met Gigstarter door de kracht van een groot platform en de naam Gigstarter. Een mooi visitekaartje van jouw act naar de buitenwereld!

Geen commissie

Gigstarter bemiddelt niet, maar faciliteert de totstandkoming van een boeking. Je ontvangt dus de gehele gage zelf, zonder dat wij daar commissie over rekenen.

Heldere afspraken

Je kunt zodra je benaderd wordt door een boeker gemakkelijk een offerte aanmaken en naar de boeker toesturen. Hierdoor zorg je dat afspraken en details zwart-op-wit komen te staan. Je vindt in je artiestendashboard een overzicht van alle boekingen die je hebt lopen en je krijgt een week van te voren een herinnering toegestuurd over een optreden. Kortom, Gigstarter zorgt voor professionele en duidelijke communicatie.

Recensies

Recensies zijn de toekomst. Laat boekers recensies over je schrijven zodat de toekomstige boeker nog meer ‘feeling’ bij jou als artiest krijgt. Zie je profiel op Gigstarter als een soort online live muziek cv. Iedere review is een verrijking die inzicht geeft in wat je kan. Met een PRO-lidmaatschap kun je ook zelf een paar oude referenties uitnodigen om een recensie over je te schrijven.

Ons verdienmodel

We hebben een freemium/premium model met Gigstarter. Dit betekent dat het kosteloos is voor artiesten om een profiel te hebben op Gigstarter. Ook boeken en geboekt worden is zonder commissies. Voor muzikant die meer uit Gigstarter willen halen bieden wij het PRO lidmaatschap aan waarmee er meer uit het platform gehaald kan worden.