Een band, DJ of solo-artiest boek je kosteloos via Gigstarter. Je hebt direct en persoonlijk contact met de muzikanten:

Zoek live muziek

Vind

Bekijk, beluister en vergelijk muzikanten per genre of gelegenheid.

Boek live muziek

Boek

Stuur een bericht, check de beschikbaarheid en leg alle afspraken vast.

Feest met live muziek

Feest

Ga zorgeloos je feest tegemoet. Je betaalt de muzikanten op locatie.

Op gigstarter.nl vind je de juiste live muziek voor jouw feest of evenement. Boeken en geboekt worden via Gigstarter is kosteloos. Gigstarter bemiddelt niet maar faciliteert de totstandkoming van een boeking en helpt je bij het komen tot een helder akkoord en het vastleggen van afspraken.

Met Gigstarter is een leuke band, DJ of artiest boeken gemakkelijk, inzichtelijk en betaalbaar. Gigstarter werkt aan het creëren van een transparante markt en maakt live muziek voor iedereen toegankelijk. Het werkt als volgt:

1. Vind Bands, DJs & Solo-artiesten

Vanaf de Gigstarter homepage kun je op genre of gelegenheid een alsmaar groeiende database van meer dan 1100 muzikanten doorzoeken.

Afhankelijk van je zoekcriteria vind je een overzicht van bands, ensembles, solo-artiesten en dj's uit heel Nederland en Vlaanderen. Je krijgt de gelegenheid de muziek te beluisteren en krijgt een inzicht in de kosten aan de hand van een prijsindicatie.

Als je overtuigd bent van de muzikanten kun je op het profiel van de artiest verder evalueren of de show van de muzikant voldoet aan je verwachtingen. Via ons systeem vind je snel en gemakkelijk de muzikanten die bij jouw gelegenheid passen, of het nu een bedrijfsborrel, bruiloft, studentenfeest, evenement of festival is.

2. Boek gemakkelijk

Gefeliciteerd, je hebt de juiste match gevonden! Op het profiel van de muzikanten kun een persoonlijk bericht naar de leider van de groep sturen. Hiermee kun je de beschikbaarheid checken, de prijs bespreken, en gemakkelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Door een bericht te versturen kom je direct in contact met artiesten. Persoonlijk contact is belangrijk, daarom vind je op Gigstarter de contactgegevens van de muzikanten. Bel ze als je vragen hebt. Wil je zeker weten dat alles goed verloopt? Maak dan duidelijke afspraken via Gigstarter.

Hoe maak je duidelijke afspraken? Vraag tijdens het sturen van je bericht om een offerte aan de muzikant. Als antwoord op je bericht zal een artiest een offerte uitsturen met een overzicht van wat er meenemen wordt, praktische punten en een definitieve prijs. Door een offerteaanvraag te doen via Gigstarter zorg je er voor dat alle afspraken zwart-op-wit komen te staan.

Een offerte kan vrijblijvend worden afgewezen of zonder extra kosten worden geaccepteerd. Neem geen risico; vraag een offerte aan via Gigstarter en kom niet voor onnodige of onaangename verrassingen te staan.

3. Live muziek op jouw feest

Heerlijk, de muziek is nu geregeld. Door muzikanten te boeken via Gigstarter reserveer je muzikanten en leg je belangrijke afspraken zwart-op-wit vast. Een zorg minder voor je feest.

Na het optreden kun je een artiest die je hebt geboekt reviewen. Hier hebben de artiesten en toekomstige boekers profijt van. Gigstarter helpt je met het vormgeven van jouw feest. Wij zijn een open platform, wat er op neerkomt dat je alles kosteloos in eigen beheer kunt doen.

Zelf geboekt worden?

Gigstarter is een vrij te gebruiken boekingssysteem. Muzikanten kunnen via Gigstarter gemakkelijk boekingen ontvangen en beheren. Ons vrij te gebruiken boekingssysteem zorgt er voor dat veel potentiële boekers komen oriënteren over de mogelijkheden en een offerte aanvragen via Gigstarter.

Muzikanten willen zich focussen op het maken van muziek. Gigstarter ontlast de muzikant door een professioneel management systeem aan te bieden. Ben je zelf muzikant en wil je meer optreden? Wacht niet: lees meer onder Meer geboekt worden.