Muzikanten op Gigstarter: Vindbaar, Professioneel & Betrouwbaar.

Wil je als Band, DJ, Ensemble of Solo-artiest meer en gemakkelijker geboekt worden? Op Gigstarter kunnen particulieren en professionele boekers zonder extra kosten passende live muziek voor hun huiskamer, kroeg of podium boeken.

Lees meer...

Schrijf je nu gratis in bij Gigstarter


Gig Starter: voor wie een optreden wil.

Gigstarter brengt vraag en aanbod in de live muziek samen. Iemand die een feest geeft kan bij ons muzikanten boeken. Iedereen die muziek maakt kan zichzelf inschrijven. Ons platform biedt door middel van profielen van Bands, Ensembles, DJ's en Solo-artiesten een overzicht van de live muziek uit Nederland. Met onze website maken wij muziek toegankelijk voor een breed publiek. Hiermee genereren wij meer Gigs (optredens) voor jou als muzikant en dragen wij ons steentje bij aan jouw succes, vandaar de naam: Gig-Starter.

Referenties: de Boeker bepaalt.

Via Gigstarter kan iedereen betaalbaar talent uit heel Nederland boeken: gemakkelijk en snel. De muzikanten die op onze website staan zijn geverifieerd en kunnen door de boeker na een optreden becijferd en gerecenseerd worden. Hierdoor bouw je als artiest een curriculum op aan referenties. Dit is zeer waardevol omdat het je profiel en jou als muzikant geloofwaardig maakt. Dit systeem geeft Gigstarter de mogelijkheid haar kwalitatieve aanbod continu te verhogen en te verbeteren. Dit is goed voor de boeker en goed voor jou als professioneel muzikant. Op Gigstarter krijgen al onze inschrijvingen een kans, maar zorgt de balans tussen vraag en aanbod dat de pareltjes boven komen drijven. Ben jij de volgende parel?

Boekingskantoor voor en door Muzikanten.

Artiesten willen meer optreden, en wie wilt er nou geen leuke en passende live muziek voor zijn of haar feest of gelegenheid? Met ons platform geven wij de live muziekindustrie een boost en kunnen wij talent een kans geven. Het boeken van onze muzikanten is een investering in talent van eigen bodem en is een stem voor transparantie. Gigstarter bemiddelt niet, maar faciliteert de totstandkoming van een boeking. Door van iedereen die live muziek wilt boeken een boeker te maken en de muzikanten de nodige faciliteiten te geven kan de onderkant van het live-muziek segment elkaar vinden; zijn er geen boekingskosten; en kunnen er vaker Gigs plaatsvinden.

Heldere afspraken

Niet alleen ben je goed vindbaar met een profiel op Gigstarter. Je kunt zodra je benaderd wordt door een boeker gemakkelijk een offerte aanmaken en naar de boeker in spé sturen. Hierdoor zorg je dat afspraken en details zwart-op-wit komen te staan. Een boeker dient een offerte met een druk op de knop te accepteren. Hierdoor kunnen geen onduidelijkheden of geschillen zijn over gage of praktische zaken. Kortom, Gigstarter zorgt voor professionele en duidelijke communicatie. Artiesten vinden op hun dashboard een overzicht van alle boekingen die ze hebben lopen en je krijgt een week van te voren een herinnering toegestuurd over een optreden.

Ondersteuning

Gigstarter biedt hulp aan boekers indien hier behoefte aan is. Deze vrijblijvende behoeftevervulling maakt boeken gemakkelijker en zorgt er voor dat potentiële boekers niet onnodig afhaken. Hier heb je als muzikant profijt van indien een boeker behoevend is. Ook helpen wij muzikanten met praktische zaken rondom een optreden. Verder helpen we jou als muzikant door je offertes, tips en speciale optreed mogelijkheden aan te bieden.

Overzicht is inzicht.

Met ons initiatief willen wij aan elk podium een passend optreden kunnen bieden, of het podium nu een kroeg, een evenement, of je eigen huiskamer is. Feest, bruiloft, bedrijfsborrel of samenkomst zoals een begrafenis; live muziek is deel van ons leven en moet makkelijk te vinden, te vergelijken en te boeken zijn. Door een open platform aan te bieden en allerlei acts in een lijst te ordenen creëren wij een transparante markt. Wie iets wilt boeken weet waar hij of zij aan toe is door op onze website door alle te boeken opties te bladeren. Een live Band, DJ, Ensemble of Solo-artiest boeken is nog nooit zo makkelijk geweest.