Minder gedoe. Meer muziek.

Het boeken van live muziek toegankelijk maken, dat is de missie van Gigstarter. We hebben een transparant en inclusief platform gemaakt waarmee iedereen in eigen beheer artiesten kan vinden en boeken, zonder commissies.

Het initiatief slaat aan. Meer dan 10.000 artiesten in allerlei genres hebben zich aangesloten. Sinds 2012 hebben we al meer dan 10.000 boekingen binnengehaald, van huiskamer-concerten tot aan grote festivals. We zijn daarmee de belangrijkste marktplaats voor het boeken van live muziek in de Benelux. Sinds kort zijn we actief in heel Europa. Lokaal en internationaal is Gigstarter een katalysator voor optredens en concerten.

In den beginne...

Gigstarter is begonnen met twee vrienden –Julio Pijnappel en Paul de Kuyper– in een café in hartje Amsterdam, 2012. Julio en Paul deelden al jaren hun passie voor muziek en speelden dan ook samen in een band. Ze vonden het alleen wel een heel gedoe om aan leuke optredens te komen...

Toen Julio en Paul hun probleem uitlegden aan de eigenaar van het Amsterdamse café, antwoordde de kroegbaas gek genoeg hoe moeilijk het was om goede, passende live muziek te vinden voor zijn café. 'Maar het stikt toch van live acts die staan te popelen om vaker op te treden?' dachten Paul en Julio. De tijd was rijp voor een platform dat muzikant en opdrachtgever sneller, makkelijker en directer bij elkaar brengt. Gigstarter was geboren.

Ben je op zoek naar live muziek? Bekijk dan ons brede artiestenaanbod  ·  Ben je een artiest? Schrijf je dan gratis in

Ontmoet de Gigstarters


Paul de Kuyper

Frontman

LinkedIn

Een aantal jaar geleden probeerde ik mijn band onder de aandacht te brengen bij boekers en muziek-cafés. Omdat hier nog geen goed platform voor bestond heb ik Gigstarter opgezet. Het is heel motiverend om te zien hoeveel artiesten nu via Gigstarter geboekt worden voor optredens. Wil je net als ons passie en werk combineren? Sluit je aan bij onze missie: live muziek toegankelijker maken!

Mark Teisman

IT Genie

LinkedIn

Technologie en muziek zijn twee van mijn grote passies. Gigstarter is de perfecte plek om dit te combineren. Het blijft gaaf om een website te maken waarvan zowel artiesten als opdracht-gevers aangeven er erg blij mee te zijn. Door alle mogelijkheden op de site valt er op technisch gebied veel te doen, daarom zijn we altijd op zoek naar ontwikkelaars met een passie voor muziek die de Gigstarter omgeving naar het volgende niveau kunnen tillen.

Tom van der Velpen

Marketing Guru

LinkedIn

Verantwoordelijk zijn voor de marketing van Gigstarter is een feest. Ons platform en de artiesten die erop staan breng ik graag onder de aandacht bij alle soorten muziekliefhebbers, onder andere via mijn muziek-blog. Maar het is helemaal mooi om te merken dat veel van onze artiesten actieve ambassadeurs van Gigstarter zijn geworden. Mocht ik niet in de weer zijn met Gigstarter dan kan je me vaak vinden bij concerten – van rock tot hip hop.

Erik de Kuyper

Grensverlegger

LinkedIn

In eerste instantie ben ik bij Gigstarter gekomen om het initiatief in Spanje te lanceren. Nu ben ik verantwoordelijk voor de groei in heel Zuid Europa en promoot ik onze muzikanten en live muziek met mijn muziek-vlog. Het is geweldig om te zien dat we een platform ontwikkelen vanuit Amsterdam dat zo goed aanslaat in heel Europa!

Barbara Spaanjaars

Artist Success Manager Benelux

LinkedIn

Werken bij Gigstarter is nooit saai. Ik word gedreven door de diverse aspecten van de muziekbusiness en doe mijn best om de Nederlandse en Belgische klanten tevreden te stellen. Ook organiseer ik samen met mijn collega's de jaarlijkse Artist & DJ of the Year competitie. Hiermee zetten we de artiesten op ons platform in het zonnetje en geven we ze de kans om zichtbaarder te worden in heel Europa. Daarnaast krijgen ze hierdoor de kans om op te treden in mijn prachtige thuisstad Amsterdam!

Solène Brachet

Artist Success Manager Frankrijk

LinkedIn

Alles begon toen ik voor mijn stage Frankrijk verliet om het Amsterdamse team te versterken. Vandaag de dag help ik Spaanse en Franse artiesten om zichtbaarder te worden en om optredens te vinden door heel Europa. Ik voel me helemaal voldaan als de boeker de perfecte match vindt voor zijn/haar evenement, en nog trotser als het een last-minute verzoek is. Droom groot dan is alles mogelijk!

Of u nu muzikant, muziekliefhebber of gewoon geïnteresseerd bent, iedereen is altijd welkom om langs te komen bij ons op de Paleisstraat 107, Amsterdam. De koffie staat klaar! Like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van muziek- en netwerkevenementen die we regelmatig organiseren.