Ella East

Indicatie €200 - €650

Stuur een persoonlijk bericht naar Ella East

Check beschikbaarheid
Ella East, Pop, Singer-songwriter, Electronic soloartist

‘Uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje’

Ella East maakt indie pop; uplifting beats, positieve vibes en soms een donker randje. Haar muziek is soms licht en fragiel, met elektronische invloeden of in volle band bezetting. ‘’Het gevoel dat muziek mij geeft is écht en helemaal van mij. Het geeft vrijheid en tegelijk een soort geborgenheid. En alles kan en mag’’.
Ella East laat zich inspireren door o.a. Adele, London Grammar en de Zweedse Sigrid. ‘’Popmuziek van nu heeft altijd een soort melancholie. Het kan heel up klinken, maar met wat donkere lyrics.’’

Van Klassiek naar Pop

Als klein meisje is Ella East al bezig met muziek. Op 6 jarige leeftijd begint ze met vioolspelen, als ze 9 is volgt ook de piano maar pas op 16 jarige leeftijd neemt ze haar eerste zanglessen. Als ze 19 is wordt ze aangenomen op het conservatorium waar ze zang studeert.
In 2014 neemt ze (toen nog als Sietske Oosterhuis) deel aan het programma The Voice of Holland waar ze in de kwartfinale eindigde en waar ze opvalt met haar eigen versies van liedjes aan de piano: https://www.youtube.com/watch?v=O7CABfWnkZg 
 In 2015 besluit Sietske eigen muziek te schrijven onder een nieuwe naam: Ella East.
 In oktober 2018 brengt Ella East haar debuut EP “Where To Go” uit in eigen beheer. Daarna volgt de dromerige single ‘Hey Love’ die inmiddels bijna 60K streams bereikt heeft en de uplifting ‘Bright like a Galaxy’. In 2019 studeerde ze af aan het Conservatorium (Codarts, Rotterdam) in de richting Zang/Songwriting.

Ella speelde de afgelopen jaren in Bird, op Altersonic en op meerdere festivals in Nederland. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam en de Grote Prijs Van Nederland in 2019.
Op dit moment werkt ze aan nieuwe muziek die ze eind 2020 gaat uitbrengen.

Muziek

Would It Be

I Run Away

I Can't Go Back

Reviews

Boek Ella East en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Ella East, Pop, Singer-songwriter, Electronic soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Ella East

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Ella East

Ella East is een solo-artiest uit Rotterdam. Ella East maakt vooral muziek in de genres Pop, Singer-songwriter & Electronic. Ella East heeft sinds de inschrijving op 31/07/2017 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Ella East klinkt als: Sigrid, Adele, London Grammar. Het repertoire van Ella East bestaat uit alleen eigen werk.

Ella East hanteert een richtprijs van €200 - €650 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.