Gigstarter artiesten op Eurosonic Noorderslag 2020

By Het Gigstarter Team

Aanstaande woensdag begint de 34e editie van het Eurosonic Noorderslag (ESNS) festival in Groningen! Ook dit jaar zijn er weer veel Gigstarter artiesten opgenomen in de officiële en side line-up. Wij hebben wat muzikale uitschieters voor jullie geselecteerd die jullie zeker moeten zien.

Woensdag 15 januari

YVI

23:00: OOST

We beginnen meteen met één van de hoogtepunten van ESNS van vorig jaar: YVI. Toen kreeg hij met zijn gevoelige liedjes de hele ruimte stil en sprak onze recensent Marleen van een perfecte show. Ditmaal komt hij met een lading nieuwe nummers die hij voor het eerst laat horen met zijn band. Bereid je weer voor op een mooi en ontroerend optreden. Wat een goed begin van deze muzikale week in podium OOST.



YVI - Hometown (Live)

Donderdag 16 januari

Interstellar Perception

18:10-18:30: De Drie Gezusters

Om het gigantische gebouw van De Drie Gezusters kan je tijdens je bezoek in Groningen niet heen. Tijdens ESNS is deze locatie helemaal vol gezet met live muziek, in allerlei soorten zalen. Eén van de uitschieters in dit interessante programma vol talentvolle muzikanten is Interstellar Perception. Dit jonge energieke vijftal uit Leeuwarden combineert scheurende gitaarriffs, filosofische teksten en buitenaardse soundscapes. Geïnspireerd door Pink Floyd, David Bowie en een vleugje Opeth krijg je bijna een nieuw sub-genre in de rock business.



Interstellar Perception - Dark Cloud

Dr Justice & The Smooth Operators

00:15: Het Concerthuis
Een band die op de perfecte locatie en tijd staat geprogrammeerd. Na twee dagen lopen door Groningen wil je niks liever dan de vermoeidheid eruit dansen, en Dr Justice & The Smooth Operators weet hoe ze mensen in beweging krijgen! Ze maakten veel indruk tijdens de Popronde dit jaar en hebben een duidelijke missie: electro discopop brengen naar de huidige instagram-generatie.



Dr Justice & The Smooth Operators | Babyluv Release 2018 Aftermovie

Vrijdag 17 januari

Sterre Weldring

21:00 – 21:30: De Drie Gezusters

Wellicht ken je tegen deze tijd je weg in het muzikale doolhof van De Drie Gezusters. Dan kan je uitkomen bij de prachtige muziek van Sterre Weldring, de 22 jarige singer-songwriter uit Alkmaar. Onder begeleiding van akoestische gitaar vertelt ze haar autobiografische verhalen over alle soorten liefde en relaties. Haar muziek wordt vaak vergeleken met artiesten als Melanie en Amy MacDonald. Haar succesvolle half jaar met vele optredens tijdens de Popronde wil ze bekronen op ESNS. Ga daarheen en geniet.



Sterre Weldring - Midnight Hour

The Tiger Lovemachine

23:00 – 23:45: Bezinebar

Versterkers voluit en gas erop in de memorabele Bezinebar. De karakteristieke locatie die bekend staat om de programmering van de hardere gitaarmuziek, nodigt The Tiger Lovemachine uit om een flink portie Grunge te komen spelen. Dat is aan de heren wel toevertrouwt, luister maar naar de single Round ’n Round.



The Tiger Lovemachine - Round 'n Round

Donderdag & Vrijdag

Raoul Michel, Onwijs Gijs, Willow Mae en meer

Brouwerij Martinus

Wow, wat een line-up. Als we een ESNS avond zouden organiseren met Gigstarter artiesten, pronkten deze namen bovenaan ons verlanglijstje. Kom op donderdag en vrijdag gezellig langs Brouwerij Martinus, waar van 16:30 – 00:00 live muziek is. Het hele programma vind je hier!



Raoul Michel - Geef 't een maand

Zaterdag 18 januari

Platosonic

De laatste dag van ESNS, dan kan je het beste bijkomen in de geweldige platenzaak Platosonic. Alle dagen hebben zij een prachtige programmering die gratis te bezoeken is. Vorig jaar bezochten we de platenzaak op de bonnefooi en zagen we een paar schuchtere Ierse jongens optreden. Bleken laten Fontaines D.C. te zijn, één van de bands die later een gigantische doorbraak hadden in 2019. Laat je verrassen en kom langs bij Platosonic, en wie weet ga je ook nog met een mooie LP naar huis.



Fontaines D.C. - Boys In The Better Land

Dit waren onze tips! Wij van Gigstarter zijn zelf ook te vinden op Eurosonic/Noorderslag. Laat een reactie achter als we je daar kunnen zien en ontmoeten!

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: esns, gigstarter, 2020, groningen