Gigstarter on tour - Talenten en Tips van Eurosonic Noorderslag, dag 2

Door Marleen Wanningen op 18-01-2019

Dag twee van Eurosonic Noorderslag (ESNS) was een interessante dag. Het begon voor mij toen ik per ongeluk bij een optreden van San Holo belandde die optrad in het media compound van het festival. De dag zat vol met netwerkgesprekken, eierballen en het beluisteren van goede bands onder het genot van een biertje.

Academy

Na het optreden van San Holo moesten wij ons haasten om workshops bij te wonen van Eurosonic Noorderslag Academy. Hier volgden wij een workshop van Ingmar Griffioen, in het verleden werkzaam bij 3voor12 en nu voor de blog Never Mind the Hype en copywriter voor ESNS. De vraag die beantwoord werd was hoe krijg ik mijn muziek in de pers? De eindconclusie is; er is niet 1 manier om succes te werven. Zoek en maak persoonlijke contacten met mensen van de pers, verbreed je netwerk en maak daar gebruik van.

yviYVI in Brouwerij Martinus

YVI

Na de Academy begonnen wij aan onze nacht in Groningen. Over YVI heb ik al eerder geschreven en ik was zelf heel nieuwsgierig geworden aangezien de band binnen mijn favoriete muziekgenre, alternatieve singer-songwriter, past. Er stond een flinke wachtrij voor de deur en na het optreden begrijpen wij waarom, de afwisseling tussen gevoelige liedjes waarmee ze het publiek stil kregen en de energiekere nummers die meteen aansloegen maakte het een perfecte show. Na YVI konden wij blijven staan en genieten van de prachtige stem van Daisy en haar dromerige folk.

daisyDaisy in Brouwerij Martinus

Cast Glass

Een andere muzikale highlight van de avond is de band Cast Glass. Wij liepen per toeval langs het historische Moorse gebouw Synagogue toen we de spannende muziek van deze interculturele band uit Duitsland en Nederland hoorden. Ze zetten met hun kleine orkest gemixt met elektronische invloeden een show neer die goed paste in de Synagogue. Tip voor Eurosonic Noorderslag, volg je oren en ga naar binnen want dan word je vaak aangenaam verrast!

Cast Glass - Live trailer

Bekijk ook ons verslag van de eerste dag Eurosonic Noorderslag boordevol goede bands. Op naar dag 3!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: eurosonic noorderslag, talenten, gigstarter