Gigstarter artiesten op Eurosonic Noorderslag 2019

Door Marleen Wanningen op 10-01-2019

Maak je agenda vrij voor volgende week, Eurosonic Noorderslag begint op woensdag 16 januari weer in Groningen! De 33e editie van het muziekfestival staat vol goede bands die komen optreden. Ook dit jaar zijn er weer veel Gigstarter artiesten opgenomen in de officiële en de side line-up. Wij hebben wat muzikale uitschieters voor jullie geselecteerd die jullie zeker moeten zien.

Sunroots

Woensdag 16 januari, De Drie Gezusters, 00:40
Laten we Eurosonic Noorderslag aftrappen met deze negenkoppige formatie uit Groningen. Ze brengen een mix van reggae, pop, rock met elementen uit de dub en funk. Ze zijn te vinden in het gigantische gebouw van de drie gezusters in Groningen tijdens het officiële side programma van Eurosonic: de Pinguïn Radio Showcase sessie.


Sunroots - Fire

YVI

Donderdag 17 januari, Brouwerij Martinus, 20:50
YVI werd in 2015 uitgeroepen tot ‘De Beste Singer-songwriter van Noord-Nederland’. Hij heeft in verschillende voorprogramma’s gestaan van artiesten als Douwe Bob. Nu gaat hij zelf de hoofdrol pakken met zijn verhalende, melancholische en troostende songs. Bereid je voor op een mooi en ontroerend optreden.


YVI - Hometown

Daisy

Donderdag 17 januari, Brouwerij Martinus, 21:40
Blijf na Yvi nog even zitten, want de talentvolle singer-songwriter Daisy brengt op hetzelfde podium verlichtende pop en folk muziek. Ze begeleidt zichzelf op de piano en gitaar en wilt haar eigen verhalen vertellen. Ze is geïnspireerd door James Taylor, Norah Jones en Lucy Rose.


Daisy - Some of my Roses

Trans Luv Airlines

Vrijdag 18 januari, De Drie Gezusters, 17:15
Trans Luv Radio is ook opgenomen in de Pinguïn Radio Showcase. Zoals ze zelf stellen zijn ze de best klinkende luchtvaartmaatschappij met Nederlandstalig en zeer luidruchtig personeel! Ze maken zelfgeschreven Psychedelic en Indie Rock nummers die een heerlijke vlucht nemen tijdens de shows.


Trans Luv Airlines - Soelaas

Mama Maffia

Zaterdag 19 januari, ’t Kantoor, 24:00
De laatste dag sluiten we af met de boerenrock van Mama Maffia. Voor iedereen die van een goed feest houdt, moet Mama Maffia live zien. Ze zingen covers in het Nederlands en Engels met een vleug Rock ’n Roll. Vooral hun eigen nummers met teksten in het Gronings dialect hebben alle ingrediënten voor een spetterende show.

Wat een betere manier om Eurosonic Noorderslag af te sluiten met een band uit de mooie provincie Groningen? Tot op Eurosonic Noorderslag iedereen!


Mama Maffia - Nozem Eulie

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: groningen, eurosonic noorderslag, gigstarter