Gigstarter on tour - De talenten van Eurosonic Noorderslag

Door Marleen Wanningen op 17-01-2019

De komende vier dagen ga ik voor Gigstarter op jacht naar aanstormende talenten tijdens Eurosonic Noorderslag. Als rasnoorderling mocht ik de drukte van Amsterdam verruilen voor het nuchtere Groningen. Wat ben ik goede bands tegengekomen op de eerste dag van Eurosonic Nooderslag!

Breakpoint Nine

Breakpoint Nine stond in de Groote Griet in De Drie Gezusters. Wie wel eens in De Drie Gezusters is geweest, weet dat het een doolhof van trappen is. Breakpoint Nine, die tevens op Gigstarter staan, gaven alles deze avond. De leadzanger zocht contact met het publiek door er middenin te gaan staan. Als je houdt van zware rock met een vleugje metal, ben je zeker aan het goede adres bij Breakpoint Nine.Breakpoint Nine - MrNarcissism

The Vices

Een band die nog niet lang samen is, pas sinds eind 2018, deed hun derde show in De Drie Gezusters. Dat ze net begonnen waren was totaal niet te merken! De leadzanger had geen schoenen aan en betrad op sokken zelfs de bar. Het publiek werd wild. Met hun rock, surf garage-genre vallen ze echt binnen mijn favorieten. Houd The Vices de komende tijd in de gaten, want hun eerste nummer wordt gereleased in februari.

de drieIn de gigantische randprogrammering van Eurosonic Noorderslag zijn de Pinguin Radio showcases een aanrader. Shows vol met Nederlands talent.

The Desmonds

De eerste avond heb ik afgesloten met The Desmonds in de afgeladen zaal van de Warhol. Met hun garage indie rock wisten zij het publiek te vermaken. Hun enthousiasme spatte er vanaf, zoals ze zelf zeggen ‘The roof is coming down, but this time they leave you with a happy headache’. Mijn zus ging inderdaad met een happy headache naar huis.

The Desmonds in de WarholThe Desmonds in Warhol

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: talenten, eurosonic noorderslag, gigstarter