De Warmoesstraat swingt dankzij het Red Light Jazz Festival

Door Het Gigstarter Team op 20-06-2019

De beroemde Warmoesstraat is een van de oudste straten van Amsterdam. De laatste jaren is de toename van toerisme in dit gebied echter zo groot, dat het authentieke karakter van de straat aan het verdwijnen is. Gelukkig liet de 6e editie van het Red Light Jazz festival de hele straat weer swingen als vanouds. Een festivalverslag van de straat.

De Condomerie vol live muziek

De eerste condoomspeciaalzaak ter wereld is een van de schoolvoorbeelden van de authenticiteit van de straat. Vanaf de jaren 80 zorgt de winkel op Warmoestraat 141 ervoor om de verkoop van condooms uit de taboesfeer te halen en op een ongedwongen manier gedegen informatie te verschaffen over de vele soorten, maten en merken.

Dit jaar was de winkel voor het eerst een officiële Red Light Jazz locatie, en met laaiend succes. In de relatief knusse zaak kunnen maximaal 30 man publiek en traden vele Gigstarter artiesten op. Vrijdagavond trapte Branco & Koning af en hun avantgardische jazz. Zaterdagochtend schitterde Back to Bassax met spel van Adán Mizrahi en Itai Weissman. De avond werd gevuld met zang en gitaar van Ruud Post & podiumbeest Blanca Luna. Zondagochtend sax, dwarsfluit en contrabas klanken door Duo Breve & Mulder. Wat is het toch fijn om dicht op goed musicerende jongen mensen te mogen zitten als publiek. Carly E. knalde er s'avonds een flitsend solo optreden uit met haar loop-cello en de afsluiting werd prachtig verzorgd door Something about Sanna.

backBack to Bassax in de Condomerie

Eigenaar van de Condomerie, Theodoor van Boven, over de deelname aan het Red Light Jazz festival:
'Een geslaagd RLJ weekend bij Condomerie! Veel publiek, alleen maar goede reacties. Good vibes spoelen de bad vibes van de zuipengelsen volledig weg op de Wallen. Een opvallend aspect: Alle muzikanten vonden de akoestiek bij ons verrassend goed. De zacht-houten vloer, houten kasten en al die condoompakjes overal zorgden voor perfecte resonantie die de muziekinstrumenten een mooie diepe klank gaven. Er zit muziek in de Condomerie. De Gigstarter-adviezen voor onze line-up kwamen perfect uit. Voor in de agenda’s: Red Light Jazz 2020 valt in het weekend van 5 juni. Ik kan niet wachten op volgend jaar!'

brassBrassociety in actie in het centrum van Amsterdam

Brassgeweld op straat

Ook buiten op de straat was het feest tijdens het weekend van het Red Light jazz festival. De brassband Brassociety paradeerde met 9 man sterk door de stegen en straten van het beruchte Wallengebied. Knap dat deze brassband een glimlach kan bezorgen op ieders gezicht, van jong tot oud. Tegelijkertijd kan je ook niet stil zitten door de muziek wat zorgde voor een extatische vrolijkheid. In onze ogen is een brassband nog steeds een van de effectiefste manieren om een evenement buiten tot een waar feest te maken.

Hoop op de Winston Kingdom

Twee jaar geleden hielden we nog een gedenkwaardige Gigstarter Jazz Talent Night in de Winston Kingdom tijdens het Red Light jazz festival maar vorig jaar moest de concertzaal na 20 jaar officieel zijn deuren sluiten. Een ongelofelijk gemis voor de live muziek in het centrum van de stad en de Warmoesstraat in het bijzonder. We hopen dat de concertzaal volgend jaar weer kan aansluiten bij het festival om het succes van deze editie nog verder uit te breiden.

Want het Red Light Jazz festival zorgt dankzij de live muziek voor een bruisend en positief geluid in het wallengebied van Amsterdam. Het festival brengt de bezoekers, bewoners en ondernemers van de straat samen dankzij de kracht van live muziek. Dat kunnen we als Gigstarter alleen maar steunen en we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Op de hoogte blijven van Gigstarter en zijn artiesten?
Meld je aan voor de kwartaal nieuwsbrief

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: red light jazz, warmoesstraat, condomerie