CARLY E.

  (4)
  • Soloartiest   /   Amsterdam
  • #Singer-songwriter #Jazz #Pop
  • Klinkt als Esperanza Spalding, Lily Allen, Janis Joplin
  • 4 geverifieerde boekingen

Indicatie €200 - €450

Stuur een persoonlijk bericht naar CARLY E.

Check beschikbaarheid
CARLY E., Singer-songwriter, Jazz, Pop soloartist

Recensie van haar performance met TEDx Hilversum in het Theater Gooiland (7-12-2016)

“Carly E. is an energetic young women with an electric cello who took the breath away of our audience during her short performance on the TEDxHilversum. She is best described in 3 words: driven, forceful and honest. During her performance she took us on a world tour with her super original and strong voice. She completely conquered the stage of the ‘Theater Gooiland’ in Hilversum.” – Mie Dries (Head producer TedX Hilversum)

”Poëtische groove, gedreven door een cello“

Jong geleerd… –

Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn (1989, Utrecht) klassiek cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het Jeugd Orkest Nederland.

Londen –

Vier jaar geleden vertrok ze naar Londen (september, 2012). In haar Londonse vrije pub- en dansuren kwam ze in contact met alternatieve muziekgenres. Het prikkelde Carlijn om haar eigen nummers te schrijven op gitaar en cello.

Buenos Aires –

Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires (september, 2014). Het land van de tango bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze in contact met muzikanten en kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers. Met een Argentijnse folklore band beleefde ze haar debuut op nationale televisie.

Duo –

Met het zelf opgerichte Nederlands-Argentijnse duo Bad Peaches speelde ze op de mooiste plekken van Buenos Aires. Het balletje ging rollen…Carlijn werd geïnspireerd tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter Carly E.

Solo –

Al snel werd ze gevraagd om voor Sofar Sounds, een wereldwijd netwerk van muzikanten en muziekliefhebbers, intieme, privé-concerten te geven. Kort daarna stond Carly E. in het voorprogramma van de band El Caribefunk. Met support van haar muzikaal en dierbare contact Paul Gallinato in Buenos Aires (speelde basgitaar in oa de ‘Foo Fighters’) wist ze al snel de underground scene van deze stad aan te spreken met haar muziek.

Invloeden uit Folk, Indie, Rock en zelfs Jazz en Blues hoor je terug in haar sensuele sound. In Buenos Aires nam ze haar EP ‘Blue Funny You’ op. Carly E. neemt je mee naar de melancholie van haar cello waarbij haar originele (up-tempo) muziek en ironische teksten elkaar afwisselen.

Amsterdam –

Nu Carly E. onlangs is teruggekeerd in Amsterdam (september, 2016) is ze van plan de Nederlandse, maar ook de internationale muziekwereld op zijn kop te zetten met haar frisse sound. Zichzelf begeleidend op cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van een loop pedaal. De aftrap was in september waar Carly E. met haar elektrische cello en loop de Solar stage van het Magneet festival liet stralen. Daarna veroverde ze het Gooiland Theater tijdens het TEDx Hilversum event 7 december jongstleden. Carly E. geeft ook akoestische en intieme concerten met haar gitarist en percussionist, in diverse underground plekken in Amsterdam zoals ‘De Nieuwe Anita’ en ‘Zaal 100’. Ook treedt ze op met haar voltallige band, bestaande uit contrabassist, gitarist en drummer.

“Carly E. in three words: driven, forceful and honest. An electrifying live experience!”

Label –

Carly E.’s sound is uniek, en dit zal nog beter tot zijn recht komen op haar plaat die ze met haar band in de enige volledig analoge opnamestudio van Nederland, The Lullabye Factory, zal opnemen dit jaar. Begin 2018 zal Carly E. haar 7 inch plaat uitbrengen, onder het label van The Lullabye Factory.

Theatertour –

Aansluitend op de release van de plaat van Carly E. wordt in het voorjaar van 2018 een spectaculaire theatertour gepland.

“Het is overweldigend wat een geluid een meisje met een cello kan produceren. Dankzij slim gebruik van een loop-station heb je het gevoel naar een groep muzikanten te luisteren in plaats van één persoon. Ook qua stage-presence weet ze zwaar te overtuigen en geeft een ze een sterke performance. De muziek is erg fijn om te luisteren. Een ervaring die je niet snel zal vergeten.”

Muziek

Lost Soul (Het Is Zo Donker)

Funny Man (El Momento)

Today I Choose You

Reviews

Door op 06/06/2017

Carly E. liet het publiek verrast achter tijdens Red Light Jazz Festival. We nodigden haar uit als één van de New Jazz Talents 2017. Haar muziek is experimenteel en heeft cabareteske trekjes. Geen klassieke jazz, maar wel muziek die klaarblijkelijk in de smaak viel bij het jazz publiek!

Door op 01/02/2017

Carly heeft de opening verzorgd van de 18e kunstdagen , fantastisch, bijzonder mooi en een geweldige zang!
We zien en horen haar graag weer, dat zegt genoeg.

Door op 17/10/2016

Een unieke act. Met haar originele geluid op de elektrische cello en solo performance maakte Carly E. indruk tijdens het Gigstarter café. Het profiel is een goede weergave van het artiest!

Contact

CARLY E., Singer-songwriter, Jazz, Pop soloartist

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Carlijn

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over CARLY E.

CARLY E. is een solo-artiest uit Amsterdam. CARLY E. maakt vooral muziek in de genres Singer-songwriter, Jazz & Pop. CARLY E. heeft sinds de inschrijving op 17/01/2016 in totaal 4 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van CARLY E. klinkt als: Esperanza Spalding, Lily Allen, Janis Joplin. Het repertoire van CARLY E. bestaat uit alleen eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: CARLY E. krijgt 4.4 uit 5 sterren op basis van 4 reviews.

CARLY E. hanteert een richtprijs van €200 - €450 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.