Ik ontvang een offerteaanvraag. Wat nu?

Leuk, je hebt een offerteaanvraag ontvangen! In de meeste gevallen bevat de offerteaanvraag informatie over het evenement dat de booker aan het organiseren is. We merken dat in veel gevallen de booker niet meteen alle essentiele informatie doorgeeft, zorg dus dat de communicatie met de booker goed verloopt.

Informatie inwinnen
Voordat je een offerte opstelt moet je natuurlijk zeker weten dat je op de datum van het evenement uberhaupt beschikbaar bent. Daarnaast is het belangrijk dat je een goed beeld van het optreden hebt. Wat is de gelegenheid? Hoeveel mensen komen er? Waar zal het evenement plaatsvinden? Is er op de locatie apparatuur aanwezig of moet je zelf alles meenemen? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de prijs die je uiteindelijk zal vragen.

Snelle communicatie
Als je bij je bandleden moet peilen of ze beschikbaar zijn, laat dat dan meteen aan de booker weten. Als je te lang niets van je laat horen, dan is de kans groot dat de booker verder gaat zoeken. Hierdoor kan je een mogelijk optreden mislopen. Ook als je niet beschikbaar bent is het goed om de booker daar zo ook zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen. Doe dit door in de offerteaanvraag op de rode knop te klikken.

Een offerte uitsturen
Als je genoeg informatie hebt kun je een prijs noemen. Als jij en de booker via chatcontact uiteindelijk een prijs overeenkomen, dan is het tijd om de afspraken die je hebt gemaakt te bevestigen. Dit doe je door een bevestiging uit te sturen waarin je alle afspraken nog één keer op een rijtje zet.


Terug naar alle vragen over Offerteaanvragen