Reviews

Door een review te schrijven kan je jouw ervaringen met een geboekte artiest delen met de Gigstarter gemeenschap. Als je een artiest via Gigstarter inhuurt ontvang je enkele dagen na afloop van het optreden automatisch een review-verzoek. Ook kunnen artiesten in sommige gevallen voormalige bookers benaderen voor een review-verzoek.

Voor artiesten is het heel waardevol als je een review achterlaat. Met recensies is het voor orienterende bookers makkelijker om een keuze voor een artiest te maken, en met goede reviews verschijnt een artiest hoger in de zoekresultaten.

Er zijn drie manieren om reviews te ontvangen.

  1. Als je een offerte aanvraag krijgt via Gigstarter en als daar een boeking uit voortvloeit, dan moet je die via het platform bevestigen. Na het optreden ontvangt de opdrachtgever dan automatisch automatisch een review verzoek.
  2. Je kan ook een offerte uitsturen naar een opdrachtgever waarmee het contact initieel niet via Gigstarter is gelopen. Dit kan in dashboard onder de tab offertes. Na afloop krijgt de opdrachtgever een verzoek om een recensie te schrijven.
  3. Bovendien kan je als PRO artiest drie reviewverzoeken uitsturen naar voormalige opdrachtgevers. Dit is de snelste manier om een leuk bestand aan reviews op te bouwen.

Als PRO artiest van Gigstarter kan je drie voormalige bookers om recensies vragen. Dit kan voor alle artiestenprofielen die jij beheert. We raden aan dat PRO artiesten gebruik maken van dit aanbod, omdat recensies goed blijken te zijn voor het wekken van vertrouwen bij potentiele bookers, en omdat jouw profiel beter vindbaar wordt naarmate je meer recensies krijgt.

In principe kan je geen reviews verwijderen. Gigstarter is een onafhankelijk platform, en om reviews betrouwbaar te houden heb jij als artiest geen recht om reviews te verwijderen.

Als je van mening bent dat een voormalige booker smaad pleegt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door een email te sturen naar info@gigstarter.nl of te bellen met 020 747 00 56. We zullen in dat geval de zaak behandelen door onder anderen contact op te nemen met de schrijven van de recensie.