Oproepen

De oproep is de ideale manier voor bookers om te checken welke artiesten binnen een bepaald genre beschikbaar zijn om op te treden op jouw evenement. De booker plaatst een oproep, Gigstarter zet de oproep door naar alle geschikte artiesten, en artiesten geven aan of ze interesse hebben in het optreden.

Als je reageert op een oproep dan is het niet zeker dat je uiteindelijk ook geboekt gaat worden. Er kunnen namelijk meerdere artiesten zijn die beschikbaar zijn, en in dat geval moet de booker natuurlijk een keuze maken.

We vragen de booker om de artiesten waar hij of zij geen interesse in heeft zo snel mogelijk daarvan op de hoogte te stellen. Zo hou jij nooit je agenda onnodig lang vrij.

Lees ook wat je kan doen als je een oproep ontvangt.

Om te kunnen reageren op een oproep, moet je in het bezit zijn van een Gigstarter PRO artiest account. Reageren op een oproep doe je door in te loggen op Gigstarter en in het ‘dashboard’ naar ‘oproepen’ te gaan. Hier vind je de openstaande oproepen en kan je de details van de oproep zien en reageren als je beschikbaar bent. Tevens kan je ook aangeven dat je niet beschikbaar bent, mocht dit het geval zijn.

Het aantal oproepen dat je ontvangt hangt voornamelijk af van de muziekstijl die je speelt en het budget. Als je muziek in populaire genres speelt, zul je waarschijnlijk meer telefoontjes ontvangen dan wanneer je een meer niche genre speelt. Houd er echter rekening mee dat elk Europees land specifieke eisen heeft; zo is de kans om geboekt te worden als DJ in Nederland groter dan in Italië. Met al deze factoren moet je rekening houden bij het afhandelen van oproepen. Tot slot worden alleen PRO- en PRO+ leden uitgenodigd voor oproepen.