Bevestigingen

Een bevestiging kan je zien als de laatste stap in het boekingsproces. Je vat alle gemaakte afspraken samen, zodat er geen ruimte voor verwarring meer kan zijn wat betreft de details van het optreden. Zaken die je in een bevestiging opneemt zijn onder anderen de gage; de datum van het evenement; het adres van het optreden; de samenstelling van de band en welke apparatuur op locatie aanwezig is.

Een artiest stuurt een bevestiging naar een booker. De booker wordt per email op de hoogte gesteld, en wordt gevraagd om de bevestiging te accepteren. Zodra de booker jouw bevestiging accepteert is de boeking wat ons betreft definitief. Beide partijen krijgen de bevestiging per email toegestuurd wanneer de booker een bevestiging accepteert.

Gigstarter helpt jou als artiest herinneren aan bevestigde optredens. Na afloop van een optreden vraagt Gigstarter de booker automatisch om een review die op jouw profiel zal worden weergegeven.

Je kunt een bevestiging uitsturen door in jouw dashboard op het tabblad Offertes te klikken, en vervolgens te klikken op de knop Verstuur een nieuwe bevestiging. In het formulier dat dan verschijnt vul je informatie in over de contactpersoon van de artiest; contactgegevens van de booker en details van het optreden.

Als je de bevestiging aanmaakt wordt de booker hiervan op de hoogte gesteld en wordt de booker gevraagd de bevestiging te accepteren. Een optreden is volgens Gigstarter pas definitief wanneer een bevestiging door de booker is geaccepteerd.

In het scherm van een offerteaanvraag of een oproep heb je de mogelijkheid om een bevestiging aan te maken. Het voordeel hiervan is dat een aantal gegevens over het optreden dan reeds voor je zijn ingevuld. Deze mogelijkheid doet zich alleen voor als je in de chat hebt gesproken. Maar als je dat niet hebt gedaan want er is direct contact opgenomen via de telefoon bv dan komt er geen knop met bevestiging aanmaken.

Je hebt een oproep of een offerteaanvraag binnen gekregen, en je krijgt een email waarin de booker vraagt om een bevestiging. Over het algemeen vraagt een booker om een bevestiging wanneer volgens de booker alle belangrijke zaken zijn besproken en overeengekomen. De booker wilt de boeking definitief maken middels een bevestiging. Als de booker om een bevestiging vraagt ga jij naar de oorspronkelijke oproep of offerteaanvraag, en klik je op de groene knop.

Je komt op een pagina waar je de afspraken die je met de booker hebt gemaakt kan invullen. Om tijd te besparen zullen een aantal velden al voor je ingevuld zijn.

Wat zijn de voordelen van het verzenden van een bevestiging op Gigstarter? Wij hebben een korte tutorial video gemaakt om het proces uit te leggen. Bekijk de video hieronder!

Audi R8
Click op de foto om doorgelinkt te worden naar de YouTube tutorial

De drie voordelen van een bevestiging sturen naar een boeker

1e voordeel: Alle afspraken tussen boeker en artiest staan vast op papier


Als u alle details van het evenement heeft besproken en een overeenkomst met de boeker heeft afgesloten, is het goed om een samenvatting te hebben met al de informatie over het evenement. De bevestiging op Gigstarter biedt hier de perfecte oplossing voor.

2e voordeel: De artiest zal een recensie van de boeker ontvangen na afloop van de Gig

Als de bevestiging op Gigstarter gebruikt wordt dan krijgt de boeker een verzoek om een evaluatie over de artiest te schrijven. Op deze manier kunt u recensies van uw optredens verzamelen. Het is belangrijk dat de boekers de bevestiging accepteren voor aanvang van de het evenement, anders krijgen zij geen uitnodiging voor het schrijven van een evaluatie. Voor meer informatie over de bevestiging, klik hier.

fotogigstarter
Foto van de recensies van Vincent O'Brien

3e voordeel: Door de recensie van de boeker komt u hoger in de Gigstarter ranking


Door recensies komt u hoger in de Gigstarter ranking en vergroot u uw kans op meer boekingen. Het aantal recensies, de beoordeling en datum van de recensie beïnvloeden allemaal uw positie van uw ranking op Gigstarter.

Hoe een bevestiging te versturen in drie stappen

Stap 1

U heeft een offerte aanvraag ontvangen via Gigstarter. Als u een overeenkomst heeft afgesloten met de boeker via de chat of telefoon, kunt u op de knop offerte / bevestiging opstellen klikken om de gig officieel te maken.

fotogigstarter

Stap 2

Vul het formulier in met al de details van het evenement en klik op Naar controleren en verzenden, controleer of alle gegevens correct zijn ingevuld en click daarna op offerte verzenden.

fotogigstarter

Stap 3

Deze bevestiging moet geaccepteerd worden door de boeker. Als dit niet gebeurt dan is de boeking niet officieel en zal de boeker geen e-mail uitnodiging krijgen tot het schrijven van een recensie. Als de boeker de bevestiging heeft geaccepteerd dan krijgt u hier een e-mail over. Naast deze e-mail kunt u deze geaccepteerde bevestiging ook terugvinden in uw dashboard onder de tab Gigs. De geaccepteerde bevestiging moet er ongeveer uitzien als onderstaande foto.

fotogigstarter

Log in op uw Gigstarter profiel om alle voordelen van het platform te kunnen gebruiken.

Log in

Gerelateerde blogs:

-Hoe word jij als artiest geboekt op Gigstarter?

-Hoe kunnen boekers mij contacteren op Gigstarter?