Oproepen

De oproep is een manier om toegang te krijgen tot een groot aantal artiesten binnen een bepaalde stijl. Als je geen tijd hebt om artiesten individueel te selecteren en te benaderen, biedt de oproep de perfecte oplossing.

Wanneer je het formulier invult en een oproep plaatst, krijgen de geselecteerde Gigstarter-artiesten de datum van het optreden te zien. Artiesten geven vervolgens hun beschikbaarheid aan en hebben de mogelijkheid jou een bericht te sturen. Vervolgens kun je hier op reageren en tot een overeenkomst komen. Kortom, de oproep is een gratis en efficiënte manier om de beschikbaarheid van geweldige artiesten te checken.

Een oproep op Gigstarter plaats je snel en gemakkelijk hier.

Het plaatsen van een oproep is helemaal gratis.

Als je last-minute op zoek bent naar een artiest dan raden wij aan om een oproep te plaatsen. De oproep is een handige manier om in één handeling een groot aantal artiesten binnen een bepaalde stijl te bereiken. De artiesten zullen zo spoedig mogelijk aangeven of zij beschikbaar zijn of niet.

Helaas werkt ons platform niet als een agency, maar dient het alleen als een platform voor de gebruikers. Alle facturen en overeenkomsten worden uitsluitend afgehandeld tussen de boeker en de artiest.

Hoe snel artiesten reageren op oproepen verschilt per artiest. Het is natuurlijk belangrijk om te realiseren dat als je een band zoekt, de bandleider eerst bij de overige leden moet informeren of zij beschikbaar zijn, en dit kost tijd. We streven ernaar dat de eerste reacties van de artiesten binnen 24 uur binnenkomen, en wij zullen artiesten nabellen als zij langere tijd niet op een oproep reageren.

Iedere oproep heeft een ander aantal artiesten dat reageert op de oproep. Het aantal matches hangt af van verschillende zaken, waaronder wanneer het optreden plaatsvindt; hoe interessant het optreden is (budget, locatie, publiek) en waar je naar op zoek bent. Er is bijvoorbeeld een groter aanbod voor jazzbands dan voor operazangers.