Oproepen

De oproep is een manier om in één handeling een groot aantal artiesten binnen een bepaalde stijl te benaderen. Als je geen tijd hebt om afzonderlijk artiesten te selecteren en te benaderen, met de kans dat de artiest niet beschikbaar is op de datum van jouw event, dan biedt de oproep een uitkomst.

Als je een oproep plaatst krijgen geselecteerde artiesten van Gigstarter de gegevens van het optreden te zien. Artiesten geven vervolgens hun beschikbaarheid aan. Uit de lijst met beschikbare artiesten kies je zelf met wie je contact opneemt. Kortom, de oproep is een heel vrijblijvende en efficiënte manier om de beschikbaarheid van leuke artiesten te peilen.

Een oproep op Gigstarter plaats je snel en gemakkelijk hier.

Het plaatsen van een oproep is helemaal gratis.

Hoe snel artiesten reageren op oproepen verschilt per artiest. Het is natuurlijk belangrijk om te realiseren dat als je een band zoekt, de bandleider eerst bij de overige leden moet informeren of zij beschikbaar zijn, en dit kost tijd. We streven ernaar dat de eerste reacties van de artiesten binnen 24 uur binnenkomen, en wij zullen artiesten nabellen als zij langere tijd niet op een oproep reageren.

Per oproep verschilt het aantal artiesten die zullen reageren op de oproep. Dit hangt van een aantal zaken af, waaronder hoe kortdag een optreden is; hoe interessant het optreden is (budget, locatie, publiek) en waar je naar op zoek bent. Er is bijvoorbeeld een veel groter aanbod aan jazz bands dan aan schlagerzangers.

Ons streven is in ieder geval om minimaal twee beschikbare artiesten te leveren, zodat je zelf een keuze kunt maken.

Als je last-minute op zoek bent naar een artiest dan raden wij aan om een oproep te plaatsen. De oproep is een handige manier om in één handeling een groot aantal artiesten binnen een bepaalde stijl te bereiken. De artiesten zullen zo spoedig mogelijk aangeven of zij beschikbaar zijn of niet.