Succesverhalen van PRO+ leden van Gigstarter Deel II

Bij Het Gigstarter Team

Verdergaand naar het tweede deel van de reeks succesverhalen, gaan we enkele interessante verhalen delen van de PRO Plus talenten op het Gigstarter platform. In onze gemeenschap zijn er tal van getalenteerde artiesten die elk jaar de muziekscene opschudden, maar vandaag willen we ons richten op degenen die erin geslaagd zijn hun muziek over grenzen heen te brengen en in verschillende landen op te treden. Maak je klaar om te horen over de fantastische reizen en mijlpalen die deze muzikanten op globaal niveau hebben bereikt.

Waarom PRO+ worden?

Voor het geval je ons vorige deel gemist hebt, bespreken we kort de voordelen van PRO+. Wanneer je een PRO+ artiest wordt, krijg je toegang tot essentiële functies, waardoor artiesten zich kunnen onderscheiden op ons platform. Het belangrijkste voordeel van PRO+ is de mogelijkheid voor muzikanten om in het buitenland op te treden in landen als het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en nog veel meer, waardoor ze hun bereik en netwerk vergroten. Daarnaast kunnen leden hun profiel verrijken met professionele foto's, video's en media-aandacht. Voor nu willen zullen we ons minder richten op de features en meer op de interessante en persoonlijke verhalen van de muzikanten. Als je alles wilt weten over de ins en outs van dit lidmaatschap, kun je erover lezen in het voordelen van het PRO+ lidmaatschap artikel.

Lemon (NL)

De Amsterdamse band Lemon heeft een ijzersterke live-reputatie in de lokale scene. Ze identificeren zichzelf als soulrock, beïnvloed door de Madchester sound en de vibe van de Second Summer of Love, maar met een Lemon twist. De band heeft in veel landen op het podium gestaan, zoals het Verenigd Koninkrijk, de VS en Nederland, en heeft zelfs geopend voor grote namen als Primal Scream en The Charlatans. Na een paar jaar succesvolle samenwerking met Gigstarter is deze geweldige band erin geslaagd om meer dan 15 boekingen binnen te slepen en indruk te maken op de luisteraars met leuke deuntjes, jeugdige stem en enthousiasme.

Rock Band aan het optreden in Nederland

Justin Dolan (UK)

Hoewel Justin nog maar net lid is van de Gigstarter-community, heeft hij al een behoorlijke impact gemaakt. Met meer dan 20 jaar ervaring is Justin een zeer bekwame DJ en muziekproducer, gespecialiseerd in [techno](https://www.gigstarter.nl/genres/techno?genres[0]=Techno en house beats. Zijn sets zijn gedraaid in talloze nachtclubs en privéfeesten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en daarbuiten, en weerspiegelen zijn diverse invloeden en creativiteit in het mengen van verschillende genres en stijlen. Naast zijn muzikale vaardigheden is Justin een enthousiaste reiziger, altijd op zoek naar inspiratie uit verschillende culturen. Deze getalenteerde DJ is beschikbaar voor boekingen in alle 10 landen waar we actief zijn. Aarzel niet om contact met hem op te nemen als je een feest hebt!

Britste draaiende DJDJ Set voor een privé feest

One Revolution Band (BE)

Aboubacar Soumah's muzikale reis begon in Guinee Conakry op elfjarige leeftijd toen hij samenwerkte met de iconische artiest Mamady Keita. Zijn repertoire breidde zich uit van Wassalon, Dounia, Dimbaya en Sollywouley tot dancehall en reggae, waarbij hij het publiek betoverde met zijn zang. In 2024 heeft Aboubacar Soumah op verschillende festivals opgetreden, zoals het Kwaku Festival in Amsterdam, Luik, Luxemburg en Keulen. Bovendien heeft hij verschillende bands gevormd, waaronder Africa United en One Revolution. Zijn Gigstarter-profiel leverde hem al vijf boekingen op met geweldige recensies, die iedereen aanmoedigen om zijn live-optreden aan te vragen voor hun volgende evenement.

Zomer festival in Alkmaar

Patricia Foort (NL)

Opgroeiend als dochter van een Surinaamse soulzangeres en een gospelzangeres, werd muziek een integraal onderdeel van het leven van Patricia Foort. Ze begon te zingen in kinderkoren in Suriname toen ze 6 jaar oud was en zette deze weg voort totdat ze terugkeerde naar Nederland toen ze 9 jaar oud was. Vanaf 1992 begon Patricia te zingen in coverbands zoals Tierra, First Step, GrooveXL en iSoulation, waarmee ze optredens verzekerde door heel Europa. In 2006 zong ze voor het eerst solo op een plaatselijke bruiloft en sindsdien is ze niet meer gestopt. Haar stijl kan worden omschreven als een doordachte mix van soul, disco, jazz, en gospel. Op Gigstarter werd ze meerdere keren met enorm succes geboekt voor verschillende soorten evenementen. Je zult er geen spijt van krijgen als je haar magie op het podium ziet!

soul en gospel live gigGospel zang op het podium

Violist Ara Hakobyan (BE)

Ara Hakobyan, een violist die in Antwerpen woont, heeft meer dan 35 jaar ervaring, gekoppeld aan een buitengewone ambitie en passie voor het instrument. Zijn reis met de viool begon op 5-jarige leeftijd en leidde tot zijn afstuderen aan het Komitas Staatsconservatorium van Yerevan in Armenië. Ara Hakobyans repertoire omvat diverse genres, waaronder klassiek, folk, jazz, bossa nova en popmuziek. Hierdoor is zijn muziek geschikt voor gelegenheden als feesten en recepties tot doopfeesten en begrafenissen. Ondanks zijn niche muzieksegment heeft hij bijna 10 keer opgetreden in de Benelux en mensen versteld doen staan van zijn professionaliteit en georganiseerde aanpak van elk optreden.

Optreden van de violist


Als boekingsplatform voor live muziek zijn we vereerd dat we een kleine rol kunnen spelen in al deze succesverhalen. Gigstarter biedt unieke PRO en PRO Plus abonnementen, die ervoor zorgen dat muzikanten zichtbaarheid krijgen in alle Europese landen waar we actief zijn. Of het nu gaat om optredens in een buurland, of het overschrijden van meerdere grenzen in één keer, neem de eerste stap met ons, en misschien wordt het wel een grote sprong voorwaarts voor je carrière!


Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: lidmaatschap, community, live muziek, evenementen, internationaal, succes, artiesten, optredens, succes, muziekcarrière