Succesverhalen van PRO+ leden van Gigstarter Deel I

Bij Het Gigstarter team

Onze Gigstarter-community bestaat uit talloze talenten die furore maken in de muziekindustrie. Er zijn er echter maar een paar die het voorrecht hebben om een grensoverschrijdend publiek te bereiken en op te treden in zoveel landen als het platform beslaat. Dit artikel toont de grootste succesverhalen van muzikanten met een PRO Plus-lidmaatschap op hun reis naar het bereiken van mijlpalen over de hele wereld.

Waarom PRO+ worden?

Na aanmelding besluiten sommige artiesten meteen gebruik te maken van de voordelen van onze lidmaatschappen, anderen gebruiken het platform gratis. De vraag "Waarom meer betalen?" zullen wij beantwoorden in dit artikel. Met een abonnement krijg je toegang tot een aantal essentiële functies op het platform, wat een artiest helpt om zich te onderscheiden tussen de massa. Vandaag willen we het niet alleen hebben over PRO Plus en waarom het de moeite waard is om te betalen, maar willen we ook enkele interessante voorbeelden geven van artiesten die succes hebben op ons platform.

Het grote verschil tussen de twee abonnementen die we aanbieden is dat met PRO+ muzikanten een kans krijgen om naar het buitenland te gaan in de volgende landen: UK, Nederland, Spanje, België, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Het bereiken van de internationale markt opent nieuwe perspectieven op live muziek en brengt belangrijke connecties in je muzikale netwerk. Bovendien kan iedereen met onze abonnementen meer functies toevoegen aan het profiel zoals professionele foto's, meerdere video's en coverage in de media om boekers een duidelijk en esthetisch beeld te geven als individu en professional. Wij geloven dat zelfs kleine glow ups in het digitale tijdperk in staat zijn om de aandacht van de gebruiker te trekken en een enorme impact kunnen hebben op hun besluitvormingsproces. Daarom heeft het Gigstarter Team een aantal artiesten uitgekozen om in deze serie te belichten.

Maar alle argumenten zouden leeg zijn zonder voorbeelden. Vandaag delen we persoonlijke verhalen en achtergronden van enkele van de PRO+ muzikanten om te laten zien dat het leven waar je van droomt dichterbij is dan je denkt! We zijn er erg trots op om de getalenteerde artiesten die deel uitmaken van onze Gig community te laten zien!

Arne Bouten (BE)

Een warme en heldere stem, akoestisch gitaargetokkel en aanstekelijke folk-pop, klinkt dat perfect? Arne Bouten, een singer-songwriter uit Gent heeft het allemaal! Het repertoire van deze muzikant is oprecht en hartroerend en mengt originele composities met unplugged covers van artiesten van Ed Sheeran tot Red Hot Chili Peppers. Afgelopen zomer trad hij op in meerdere festivals zoals het Kampvuurfestival, Leffingeleuren Busker Street en het Krock Festival. Tientallen van onze klanten kennen het talent van deze jongeman en daarom bereikte Arne Bouten onlangs de mijlpaal van 100 boekingen via Gigstarter! We zijn blij dat we kunnen helpen bij het bereiken van de doelen van zo'n goedhartige en professionele artiest. Ons team feliciteert hem en wenst verder snel succes in de Europese landen waar we actief zijn.

Arne Bouten - Good Things Come (Live @ Het Narrenschip Leuven)

Souldelight (NL)

Neeza, een ervaren zangeres met zijdezachte stem en Miss Jay, een zingende danseres van theater & musical, komen samen in een bijzonder duo Souldelight dat souldelight en disco klassiekers in een uniek en verfrissende manier. Ze zijn een perfecte openings- of slotact voor elk evenement, of het nu een bruiloft, verjaardag of bedrijfeest. Deze geweldige vrouwen brengen je zoete soulmuziek gecombineerd met hedendaagse dansmelodieën en hun ervaring. Met live optredens van het verre Thailand tot het hart van Nederland is Souldelight hier om jouw dag op te fleuren en vreugde te verspreiden.


soul bandDe mooie vrouwen achter Souldeligh

Daniel Marin (NL)

Daniel Marin, bekend van RTL4's "I Can See Your Voice," is een getalenteerde pop zanger met een repertoire dat een breed scala aan genres combineert, van Pop/Rock tot R&B en Soul. Zijn dynamische en krachtige stem staat garant voor een onvergetelijke sfeer en podiumgebonden blikken. Daniel heeft al tientallen optredens achter de rug, waarna hij steevast lovende kritieken kreeg met de woorden dat "zijn standvastige stem een kracht heeft die niemand onberoerd laat". De afgelopen jaren heeft Daniel hard gewerkt aan een fulltime muziekcarrière, waarbij hij zich richt op live optredens, sessiewerk en songwriting. In 2022 kreeg hij, in samenwerking met zangeres Shanelle de Lannoy en een Brits songwriting duo, de kans om auditie te doen voor San Marino's nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, wat hem nog meer motivatie gaf om zijn vaardigheden te blijven ontwikkelen en toekomstige boekers te verrassen. Met de hulp van Gigstarter kreeg Daniel de kans om 26 geverifieerde boekingsaanvragen te ontvangen en wereldwijd op te treden.

Somebody That I Used To Know - Gotye (Cover by: Daniel Marin)

CEDICCI (BE)

PRO Plus-leden bestaan echter niet alleen uit bands en solo performers, maar ook uit professionele DJ's. Een van de grootste voorbeelden hiervan is de Belgische DJ CEDICCI. Opgegroeid en een grote fan van elektronische dansmuziek, begon hij te werken als DJ Rave C en later als DJ Cedric E in veel Belgische clubs. Tijdens de pandemie werkte hij aan een nieuw project, een nieuwe naam en CEDICCI was geboren. Gespecialiseerd in de house muziek van de 90's - bekend als retrohouse en de huidige dance, techno, trance en house muziek. In de afgelopen jaren is CEDICCI ook begonnen met het produceren van zijn eigen technotracks die nu beschikbaar zijn op internationale digitale muziekplatforms en hij heeft zelfs getekend bij Strohm Records en Winked Records. Met al 8 boekingen via Gigstarter en een betaalbare prijs van 200 euro werd hij een middelpunt van feesten in heel Europa zoals Italië, Frankrijk en Spanje.


DJ setCEDICCI in zijn element

Typical Spanish Rumba (ES)

Typical Spanish Rumba Collective is veel meer dan zomaar een rumba-band, het zijn vele rumba-formaties en zangers verzameld in een showproductiebedrijf met muzikanten uit de huidige scene van Barcelona, om je een fris repertoire aan te bieden dat de nieuwe trends van de commerciële muziek omvat. Deze band biedt de hoogste kwaliteit op allerlei evenementen, van zakelijke bijeenkomsten tot bruiloften of populaire feesten, en stuurt positieve energie en onbeperkt plezier naar het publiek. Als je het zoete geluid van Spaanse gitaar wilt om je evenement op te fleuren, dan is Typical Spanish Rumba een perfecte keuze voor jou. Hoewel ze tot nu toe slechts drie boekingen hebben binnengehaald via Gigstarter, waren alle klanten onder de indruk van de muzikale professionaliteit van de band en de duidelijke communicatie en beloofden ze de muzikanten uit te nodigen voor hun volgende evenementen.


spanish rumba bandEen impressie van de band, Typical Spanish Rumba Collective


Al deze succesverhalen begonnen met kleine dromen over live optredens en groeiden uit tot de geweldige gemeenschap die we mogen onderhouden. Gigstarter biedt een uniek Pro Plus-abonnement, waarmee muzikanten zichtbaarheid krijgen in alle Europese landen waar we actief zijn. Of je nu in een buurland wilt optreden of meerdere grenzen tegelijk wilt oversteken, zet gewoon een eerste stap met ons! Deze vijf voorbeelden zijn echter niet de enige mensen die profiteren van ons lidmaatschap. Houd een oogje in het zeil voor het tweede deel van de Success Stories, dat binnenkort verschijnt!


Gerelateerde artikelen over Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: live muziek, evenementen, voordelen, succesverhalen, artiesten, pro, optredens, succes, lid