Gloednieuwe Spotify-functies die je moet kennen

Door Het Gigstarter Team op 02-03-2023

Vanaf 2006 heeft Spotify de manier waarop we muziek zien en consumeren veranderd. In dit artikel duiken we in enkele van de gloednieuwe functies, die eind 2022 zijn toegevoegd.

De meeste mensen kunnen zich hun leven niet voorstellen zonder deze streamingdienst, het maakt het luisteren naar hun favoriete muzikanten comfortabel en toegankelijk. Hoewel Spotify verre van perfect is, was het bedrijf de afgelopen jaren actief bezig met het ontwikkelen en verbeteren van hun product. Gebruikers kregen een kans om hun jaarlijkse statistieken genaamd Wrapped Spotify in 2016 te delen, naar verschillende podcasts te luisteren in 2018 en vele andere dingen. Hier zijn enkele interessante functies, die onlangs uitkwamen.

spotify app
Disclaimer: niet alle functies zijn op dit moment wereldwijd beschikbaar. Als je sommige wijzigingen niet in je app kunt vinden, wacht dan een paar maanden totdat Spotify ze in jouw regio uploadt.


Karaokemodus

De naam van deze functie spreekt voor zich. Spotify geeft de mogelijkheid aan alle douche- en keukenartiesten die er zijn om mee te zingen met hun favoriete nummers terwijl ze de teksten op het scherm zien. Bovendien verschijnt na elk nummer je score op basis van de nauwkeurigheid van de noten, waardoor je je kunt vergelijken met vrienden en familie. Geen enkele andere streamingdienst heeft deze functie, wat Spotify tot een trendsetter maakt.

karaoke singing

Nieuwe website om tickets te kopen

In 2022 maakte Spotify een aparte website genaamd Spotify Tickets, waarmee mensen rechtstreeks bij het bedrijf kunnen kopen. Voorheen zou de app je doorverwijzen naar een externe ticketverkoper. Deze functie zou een winstgevende inkomstenstroom kunnen zijn voor muzikanten die de tickets liever zelf verkopen met een nauwe band met de fans. Hoewel Spotify Tickets zich nog in de testfase bevindt, raden we aan het in de gaten te houden.

Afspeellijst in een fles

Weet je nog dat je als kind een tijdscapsule maakte in je achtertuin? Nou, dit is een opgewaardeerde muzikale versie ervan. Vanaf eind 2023 kun je minstens 3 liedjes kiezen om in de toekomst voor jezelf te bewaren. Zodra je de afspeellijst af hebt, verdwijnt hij tot januari 2024. Deze functie is alleen beschikbaar tijdens een bepaalde periode (voorlopig alleen in januari), dus mis deze functie de volgende keer niet!

bottle with a message

Nieuw iconensysteem

Uitgaande van het feit dat leesbaarheid en visuele taal prioriteiten worden voor Spotify, lanceerde het bedrijf een nieuw iconensysteem met een verandering in de lijngrootte. Het overgrote deel van de iconen is hetzelfde gebleven, maar het uiterlijk van de zoekbalk en de bibliotheek is volledig veranderd. Deze toevoeging opent een weg naar efficiënter ontwerpen door het aantal slaggroottes terug te brengen van 5 naar 2. Hoewel de opgefriste iconen geen extra waarde toevoegen aan het bedrijf, creëren ze een comfort in de omgeving van de gebruiker.

Dit zijn de nieuwste updates die Spotify biedt aan de gebruikers. Het brengt extra waarde aan de streamingdienst en aan muziek in het algemeen. Houd de Gigstarter muziekblog in de gaten voor toekomstige veranderingen in de industrie!Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: spotify, music, live music, features, streaming, service, technologie