Voordelen van het PRO lidmaatschap

Door Het Gigstarter Team op 13-07-2022

De live muziek is booming deze zomer, je kunt bijna op elke hoek genieten van concerten en festivals en we zien een hoop boekingsaanvragen binnenkomen op Gigstarter. Als muzikant is het zeker het juiste moment om het PRO abonnement te proberen om je concertagenda te vullen. Bekijk hieronder hoe je kunt profiteren van het PRO-lidmaatschap.

Reageer op oproepen

Boekers kunnen rechtstreeks contact met je opnemen via jouw Gigstarter profiel of ze kunnen gratis een oproep plaatsen. In een oproep, geven boekers het Gigstarter team de details van het evenement en het type muzikanten dat zij zoeken. Zodra dit is gedaan, nodigt ons team alleen PRO-muzikanten uit voor de concertaanvraag. Je kunt chatten met de boeker en alle details van het optreden regelen. We ontvangen honderden oproepen per maand. Wanneer je als niet-pro artiest wordt uitgenodigd voor een gesprek, wat soms kan gebeuren, heb je de mogelijkheid om een gratis maand op proef van het PRO lidmaatschap te krijgen. Mis deze kansen niet en lees meer over oproepen.

Krijg meer beoordelingen

Als je PRO lid wordt, kun je 3 eerdere boekers vragen om een recensie over je te schrijven. Reviews zijn zeer essentieel voor je ranking in onze zoekresultaten, wat betekent dat meer mensen je profiel zullen bekijken. Hoe meer recensies je hebt, hoe groter de kans is dat je boekers overtuigt die je benaderen. Lees meer over reviews.. Soloartiest Robert oneman coverband zanger heeft bijvoorbeeld een grote collectie aan reviews al binnen weten te halen.

Probeer het PRO lidmaatschap op Gigstarter

Tot 5 verschillende profielen

Als je in een band speelt, als solo act of in duo, kan je voor elke act een Gigstarter profiel aanmaken. Als PRO-lid kun je tot 5 verschillende profielen beheren, dus je hebt 5 keer meer kansen om een live-optreden te geven.

Meer foto's & video's

Boekers zouden een beter idee hebben van een live optreden van jou als ze meerdere video's kunnen bekijken en meerdere foto's kunnen zien. Met het PRO lidmaatschap kun je er veel toevoegen om boekers te overtuigen. Neem als voorbeeld Abdel die besloot om prachtige performance video's en wat foto's toe te voegen om meer boekers aan te trekken.

Stretto PRO artiest op Gigstarter.

Contactgegevens op profiel

Alleen PRO leden kunnen hun persoonlijke contactgegevens (telefoon + email) op hun profiel hebben. Dit betekent dat boekers extra manieren hebben om contact met je op te nemen, wat de kans om geboekt te worden vergroot. Bovendien is het vooral waardevol voor last-minute boekers. Een voorbeeld hiervan kan je zien op het artiestenprofiel van BombaNaranja.

Promotie van jouw optredens

PRO artiesten kunnen hun publieke optredens op de homepage website plaatsen. Op deze manier zullen meer mensen je optredens ontdekken, je misschien komen bezoeken, of je profiel en beschikbaarheid bekijken.

Ben jij overtuigd van de voordelen van het PRO lidmaatschap?
Wordt PRO op Gigstarter

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, pro, voordelen, lidmaatschap, boekingen, voordeel