Het Red Light Jazz Festival gaat door!

Bij Het Gigstarter Team

Vorig jaar werd de 7e editie van het Red Light Jazz Festival afgelast en in plaats daarvan werden er online optredens gehouden. Echter mag Amsterdam dit jaar weer 3 dagen volop genieten van het festival en dit gebeurt natuurlijk met in acht neming van alle coronaregels. In het Amsterdamse wallengebied zullen diverse acts, verspreid over verschillende locaties, zorgen voor een spetterend live optreden. Zelfs één van onze eigen Gigstarter artiesten mag hier op het podium stralen! Wij geven je tevens een aantal tips waar je de leukste acts kunt vinden.

Gigstarter muzikanten

Onze eigen Gigstarter artiest Tettero zal optreden in de Korpszaal op de Oudezijds Achterburgwal 45 om 21:00. Helaas zijn de optredens van Jazzy Rabbits en Double Espresso onverwachts geannuleerd. Desondanks hebben we toch een leuk gesprek met Cas van Jazzy Rabbits gehad wat we graag met jullie delen.

Red Light Jazz Festival collageSfeerimpressie van het Red Light Jazz Festival

Jazzy Rabbits

Jazzy Rabbits is een jazzorkest dat zowel covers als eigen werk speelt en al sinds 1994 actief is. De naam is ontstaan mede door de vrouw van de bandleider Cas. “Konijn is het koosnaampje van mijn vrouw geweest (…) in dit genre worden er ontzettend veel dierennamen gebruikt, maar goed, zie ons niet als een stelletje tuinkonijnen in de rondte springen hoor!” vertelde Cas ons lachend. De band heeft verder door de jaren heen veel leden zien komen en gaan, maar op dit moment hebben zij inmiddels een stabiele formatie.

We vroegen aan Cas of de band een connectie voelt met het Red Light Jazz Festival; "Jazz muziek is ontstaan op de wallen. Dit was grotendeels in New Orleans waar deze nieuwe stroming van jazzmuziek begon. Vooral in de wijk genaamd Storyville, dat was hét Red Light district van New Orleans. Mensen kwamen hier niet alleen voor de prostituees, maar dit was ook een ontmoetingsplaats. Je had hier diverse bordelen waar ook vaak piano's ter beschikking stonden voor muzikanten. Dit diende als functie om mensen te entertainen. Daarom hebben zowel wij als het Red Light Jazz Festival een sterke band met dit genre, mede door waar het ontstaan is." Aldus Cas.


" allowfullscreen>
De Jazzy Rabbits - There's Yes! Yes! In Your Eyes

Locaties

Geen idee waar je moet zijn om van de tofste Jazz artiesten te genieten? Wij hebben een aantal tips!

Casa Rosso

  • Vrijdag 03/09- 15:00: Montis Goudsmit & directie (gratis toegang)
  • Zaterdag 04/09: Hans Dulfer (gratis toegang)

Paleis van de Weemoed

  • Vrijdag 03/09 t/m zondag 05/09: Wouter Kiers Quartet ft. Natsumi Scarlett (gratis toegang)

TOBACCO theater

  • Vrijdag 03/09 - 20:30: Ramón Valle Kwantum Kwintet (€24,26 p.p)

Om het jazzweekend af te sluiten vindt er op zondag 05/09 een Red Light Jazz diner plaats, georganiseerd in het Grand Hotel Krasnapolsky. Het hele programma en alle tickets zijn te vinden op de website van het Red Light Jazz Festival zelf.

Spelen op het Red Light Jazz Festival

Gigstarter is trotste partner van Red Light Jazz, dus wil je ook de kans krijgen om op dit mooie festival in Amsterdam te spelen? Meld je dan nu aan op Gigstarter. Aanmelden is geheel gratis en wij rekenen geen commissie over geboekte optredens!

Profiel aanmaken


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: red light jazz, jazzband, amsterdam, festival, de wallen, dixieland, hans dulfer, red light district