Live muziek nog steeds mogelijk? Jazeker!

Door Het Gigstarter Team op 13-07-2021

Tot de teleurstelling van velen zullen festivals en andere evenementen weer een stukje moeten opschuiven… Maar desondanks kunnen we er nog steeds wat moois van maken deze maand! Zolang iedereen zich aan de maatregelen houdt, kun je bij jou thuis een klein maar vermakelijk tuinfeest organiseren voor je familie of vrienden. En daarbij hoort natuurlijk live muziek!

Bekijk ons live muziek aanbod

Hoe bereid je een tuinfeest voor?

Om mee te beginnen moet je bedenken voor hoeveel mensen er ruimte is in jouw tuin. Afhankelijk hiervan kun je bepalen hoeveel vrienden je uitnodigt en of je voor een solo artiest of meerdere muzikanten kiest. Zorg dat er duidelijke afspraken met de artiest wordt gemaakt, zo kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat je voor een stroom aansluiting (of een geluidsinstallatie) zorgt wanneer er versterkt wordt gespeeld. Wanneer je een artiest boekt op Gigstarter is het gemakkelijk om dit soort afspraken duidelijk vast te leggen. Als laatste is het aan te raden om genoeg zitplekken te creëren in de tuin en voor een leuke aankleding te zorgen door bijvoorbeeld sfeerverlichting op te hangen en hapjes en drankjes klaar te zetten.

tuinfeestOrganiseer een feest in je tuin!

Live muziek boeken

Op Gigstarter hebben wij een prachtig aanbod aan artiesten die staan te popelen om deze zomer weer ergens op te treden. Van een getalenteerde singer-songwriter als Pip tot aan kleine akoestische band Stretto. Ook een dj boeken is mogelijk! Kijk eens op het profiel van Nick Ende. Door een passende act te kiezen kun je jouw tuinfeest naar een nieuw niveau tillen en een onvergetelijke avond beleven.Ensemble Mus Trio: zo kan een optreden in je tuin er uit zien

Wij helpen je!

Mocht het zo zijn dat je nog geen passende artiest hebt kunnen vinden voor jouw tuinfeest, dan kun je onze hulp inschakelen door een oproep te plaatsen. Bij het plaatsen van een oproep kun je nauwkeurig aangeven naar welke muziekstijl je op zoek bent, wat je budget is, hoeveel bezoekers er zijn en meer. Vervolgens gebruiken wij deze informatie om op zoek te gaan naar bijpassende artiesten voor jouw evenement. Je kunt gemakkelijk met de geselecteerde muzikanten in gesprek gaan zodat je uiteindelijk de perfecte keuze kan maken.

Plaats een oproep

De maatregelen

We vinden het belangrijk dat het organiseren van evenementen veilig verloopt en raden daarom aan je goed aan de corona maatregelen te houden. Hier een aantal belangrijke regels op een rijtje gezet:

  • Houd feestjes klein en beheersbaar.
  • Houd 1,5 meter afstand als je niet uit 1 gezin komt.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

Waar je ook voor kiest, probeer er wat moois van te maken deze maanden. Gigstarter wenst iedereen een fijne en met muziek gevulde zomer!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: band, live muziek, maatregelen, veilig, feest