Jazzy Rabbits

  (11)
  • Band   /   Randstad
  • #Jazz #Swing #Big Band
  • Klinkt als Louis Armstrong e.d., Dutch Swing College Band; Classic Jazz en Dixieland
  • 12 geverifieerde boekingen

Indicatie €600

Stuur een persoonlijk bericht naar Jazzy Rabbits

Check beschikbaarheid
Jazzy Rabbits, Jazz, Swing, Big Band band

Jazzy Rabbits is een New Orleans Jazzorkest dat swingende en dansbare dixielandmuziek maakt.
Wij treden regelmatig op binnen het Jazzcircuit, maar ook bij officiële feesten, borrels en openbare gelegenheden.
Onze muziek is onversterkt (dus nooit te hard!) en we zijn daardoor mobiel inzetbaar.
Hiernaast geven we ook regelmatig huiskamerconcerten bij mensen thuis. Heel gezellig en intiem, mits u over een redelijke woonkamer beschikt!
Sinds enige tijd is het orkest versterkt met een pianist, waardoor het authentieke geluid nog voller is geworden.
Wij hebben een website en eigen youtubekanaal. Daar kunt u nog meer van ons beluisteren.
Jazzy Rabbits moet je niet alleen horen, maar ook *ervaren*.

Muziek

"Tishomingo-blues" by deJaz...

"Five foot two, eyes of blu...

"Happy Feet" by the Jazzy R...

Reviews

Door op 06/04/2020

The Jazzy Rabbits, een orkest om U tegen te zeggen. Veel respect en hartelijke dank hiervoor. 7 mensen in bretels, die prachtige muziek ten gehore brengen. Het zijn momenten om te onthouden. Als je de “Wabash Blues” hoort, met rustige trombone, zuivere trompet en een sterke bas… dan ben je toch een gelukkig mens. Jazzy Rabbits, blijf de mensen gelukkig maken en vertoon je muzikaliteit op deze manier! We zien jullie terug !!!

Door op 21/01/2020

Zondagmiddag bij OSJE, weer een heerlijke muziekmiddag in het vooruitzicht. Kom je nietsvermoedend binnen en zie je daar Tom Stuip staan. Dan weet je: dat wordt weer genieten van banjospel van wereldklasse. De naam van de band: The Jazzy Rabbits. Snel als de konijnen dus, daar past een snelle banjoist wel in. Denk je. Maar dan klimmen de heren op het podium en zie je Tom Stuip ineens met een trombone zitten. Kan ie dat ook al? Nou en of! Niet zo virtuoos als op de banjo, maar toch!

Wat meteen opvalt: er staan wel boxen, maar geen microfoons. Blijkt dat alleen de zang en de “verteller” een microfoon hebben. De klarinettist, Cas Kok, is de man die de nummers aan elkaar praat, nou ja, hij mompelt meer, vaak slecht te verstaan. Jammer, maar op de klarinet staat ie zijn mannetje. Mooie klank en heel muzikaal.

Ze beginnen met Hot Club Stomp en meteen een verrassende modulatie. De toon is gezet. Het tweede nummer is minder verrassend: Just a closer walk with Thee. Gezongen door de drummer, Herman Nieuwdorp, een man met een krachtige stem. Hij neemt trouwens de meeste zangnummers voor zijn rekening. Dan Tishomingo Blues, met een leuke intro. Daarna The Broadway Rose, een verhaal over een wat losse jongedame, zoals die in oude dagen in het Jazz circuit wel meer opduiken. Gezongen door de banjoist, Rob Braat, met een heel beschaafd zanggeluid en niet onverdienstelijk banjospel. Moet lastig voor hem zijn als er zo’n topbanjoïst voor hem zit met zijn trombone. Maar hij kon er ook wat van en leek niet geïntimideerd. Zoals bleek bij It’s a long way to tipperary, waarin hij een fraaie solo ten beste gaf. Na Isle of Capri en Canal Street Blues was het even pauze.

Tijd om even iets te zeggen over de performance. Kennelijk was voor de band een hoofddeksel verplicht, ze hadden allemaal en hoed of pet op het hoofd. Alleen de pianist, Hennes de Ridder, wilde kennelijk het hoofd koel houden.

Na de pauze begonnen ze met het fraaie nummer Way down yonder in New Orleans, gezongen door Cas. Heel fraai. Even later Blue Prelude met een mooie trombonesolo, jawel door Tom Stuip. Opvallend was ook Coney Island Washboard, met Nederlandse tekst: De bok uit Siddeburen van Cees Stip. Origineel, maar je moet er van houden. Later tegen het eind van deze set nog een nummer met Nederlandse tekst: Geef me je telefoonnummer, zo te zien met tekst van de uitstekende trompettist, Wim v.d. Pouw, die de hele tekst, gezongen door de drummer, zat mee te mimen.

Het zou te ver voeren om het hele concert te verslaan, maar April showers, met weer een fraaie banjosolo mag toch niet onvermeld blijven.

Nog een enkel woord over de overige muzikanten: de bassist, Jan Van Ooijen, wist fraaie klanken aan zijn sousafoon te ontlokken en was een steun in de ritmegroep, evenals de pianist, die heel fijntjes akkoorden legde en heel fraaie ondersteunende loopjes speelde.

Al met al weer een fijne muzikale middag om het jaar af te sluiten. Het nieuwe jaar belooft ook weer spetterend te openen met de traditionele regiomiddag, deze keer met Gretsch Combo en de Never Mind Jazzband.

Komt dat zien!

Door op 24/05/2019

Geweldige ervaring met zeer competente, vriendelijke en professionele musici. Zeer aan te bevelen voor sfeervolle en gezellige muziek!!

Contact

Jazzy Rabbits, Jazz, Swing, Big Band band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - H.D.

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Jazzy Rabbits

Jazzy Rabbits is een band uit Randstad. Jazzy Rabbits speelt muziek in de genres Jazz, Swing & Big Band. Jazzy Rabbits heeft sinds de inschrijving op 13/07/2015 in totaal 12 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Jazzy Rabbits klinkt als: Louis Armstrong e.d., Dutch Swing College Band; Classic Jazz en Dixieland. Het repertoire van Jazzy Rabbits bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Jazzy Rabbits krijgt 5.0 uit 5 sterren op basis van 11 reviews.

Jazzy Rabbits hanteert een richtprijs van €600 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.