Hoe haal ik meer uit mijn PRO lidmaatschap?

Door Barbara en Erik op 12-12-2017

In dit artikel geven we je een aantal handige tips over hoe je nog meer voordelen uit je PRO lidmaatschap haalt.

Reviews

Door een PRO abonnement aan te schaffen heb je de mogelijkheid om 3 review verzoeken te sturen naar eerdere boekers, zodat zij een review over jou gaan schrijven. Reviews zijn erg belangrijk, hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten van Gigstarter.

Ook als je een oproep via Gigstarter krijgt kunnen reviews voor de boeker de doorslaggevende factor zijn om jou te boeken. Je kunt de verzoeken sturen door in te loggen op je profiel. Ga naar je Dashboard en klik op Review verzoeken.

fotogigstarter

Een andere goede tip om meer reviews te krijgen, is door bevestigingen op te stellen voor boekers die jou NIET via Gigstarter hebben geboekt. Wanneer je een bevestiging hebt gemaakt via Gigstarter krijgt de boeker automatisch een mail de dag na het optreden. Hierin nodigen we hen uit om een review over jou te schrijven. Doormiddel van deze functie kom je hoger in de zoekresultaten en levert het meer offertes op.

Vergeet ook zeker niet een bevestiging op te stellen voor de boekers die jou WEL via Gigstarter hebben geboekt. Het is van belang dat de boeker hierna de bevestiging accepteert. Gebeurt dit niet, dan krijgen zij geen automatische uitnodiging om een review te schrijven.

Kijk voor meer informatie over bevestigingen hier.

fotogigstarter
Jazzy Rabbits

Widget

Mocht je een eigen website hebben, voeg dan zeker de Gigstarter widget toe! Door deze widget te plaatsen voegen wij de link van jouw website toe aan je profiel. Dit zorgt er voor dat beide pagina’s beter te vinden zijn in de zoekresultaten op Google. Voor meer informatie over de widget, klik hier.

fotogigstarter

In de Media

Als je in de media geweest bent, bijvoorbeeld een artikel in de krant of een interview op de radio, kun je dit toevoegen op je profiel. Om dit in te vullen log in op je profiel. Ga vervolgens naar je Dashboard, klik op Profiel, en als laatste links op In de Media.

fotogigstarter

Agenda

Voeg al je toekomstige gigs toe aan je profiel zodat ze te zien zijn voor iedereen. Vergeet niet tijdens het toevoegen de knop ‘Openbaar event opnemen in Gigstarter agenda? (PRO feature)’ aan te vinken. Door dit aan te vinken komt niet alleen je gig op je profiel maar wordt hij ook opgenomen in de Gigstarter agenda op de homepage. Om dit toe te voegen, log in op je Gigstarter profiel. Ga naar Dashboard, klik op Profiel en dan op Agenda.

fotogigstarter

Tags

Het is erg belangrijk om goede tags toe te voegen aan je profiel. De tags worden als zoekcriteria gebruikt. En op deze manier kan een boeker jou veel gemakkelijker vinden. Om dit in te vullen log in op je profiel en ga naar Dashboard. Dan klik je op Profiel, hierna op Profiel bewerken.

fotogigstarter

Oproepen

Wanneer je beschikbaar bent voor een oproep, klik dan op de knop Beschikbaar en reageer altijd met een berichtje op de oproep. De boeker zal een email ontvangen met de melding dat jij hebt gereageerd. Mocht de boeker niet reageren, bel hem/haar.

Het nummer van de boeker zal bovenaan staan als hij geïnteresseerd is om gebeld te worden. Ben je niet tot een overeenkomst gekomen of ben je niet beschikbaar? Druk dan op Niet Beschikbaar.

fotogigstarter

Wanneer je tot een overeenkomst bent gekomen klik op de knop Bevestiging Opstellen om de oproep tot een geverifieerde gig te maken.

fotogigstarter

Vul het formulier in en klik op Offerte verzenden.

fotogigstarter

Controleer en verstuur

Deze offerte moet de boeker accepteren, wordt dit niet gedaan dan is het geen geverifieerde boeking. Als de boeker de offerte niet accepteert krijgt hij/zij ook geen uitnodiging om een review te schrijven. Wanneer de bevestiging is geaccepteerd door de boeker ontvang je een email. Naast de email kun je de bevestiging terugvinden op je profiel, onder het kopje ‘Gigs’.

De geaccepteerde bevestiging ziet er vergelijkbaar uit zoals de afbeelding hieronder.

fotogigstarter

Gerelateerde blogs:

Nog geen pro?

Word PRO

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: oproepen, profiel, artiesten, reviews, agenda, optredens, gigs