Gigstarter tips voor de Popronde 2017

Door Barbara & Tom op 04-09-2017

Vanaf 14 september begint het grootste rondreizende festival van Nederland, de Popronde. Het festival gaat dit jaar langs meer dan 40 steden door heel het land. Al jarenlang een prachtige kans voor talentvolle artiesten om zich in de kijker te spelen. Zo hebben acts als de Staat, Racoon en Kensington al meegedaan om even later door te breken. Welke talenten van Gigstarter doen dit jaar mee aan het festival?

Wakki

Deze jazzfunkformatie uit Delft kan veel meer dan alleen jazz spelen. Genres zoals reggae, disco, hip hop en wereldmuziek komen ook aan bod. Kom lekker swingen in een van de steden waar ze optreden met de Popronde!


Lisa Nora

Al op veertienjarige leeftijd schreef deze singer-songwriter haar eigen liedjes. Nu heeft ze op 18-jarige leeftijd al veel verschillende titels op haar naam: winnares van Buma Music Academy in de AFAS Live in Amsterdam en winnares van Art Rocks in Paradiso Amsterdam. Wij snappen erg goed waarom deze titels haar kant op gaan, maar ga haar vooral zelf bekijken op het podium. Dan hoor je o.a. het nummer Once A Slave wat ze al eerder speelde bij ‘RTL Live’.


Flecha Moon & The Confused

Komend uit Amsterdam is deze folk-pop band uniek door o.a. de sound van frontvrouw Froukje van der Velde. Met contrabas, drums, zang en elektrische gitaar hebben ze genoeg elementen voor een onvergetelijke avond. Bekijk hieronder alvast de heerlijk vreemde videoclip van Paradise.


The Muff

Met hun ruige rock en scheurende gitaren speelden ze deze zomer vele festivals plat. Met hun inspiratie van de Beastie Boys, Deep Purple en Urban Dance Squad kun je simpelweg ook niet stil blijven staan. En in 2018 kun je nog meer van hen genieten met het debuutalbum People Sheople.


Sean Gascoigne

Sean bespeelt alle instrumenten tegelijk: zang, drum en gitaar! Luister zijn zelf opgenomen singles om alvast een voorproefje te horen van de optredens die hij zal geven. Passie en talent komen samen tijdens zijn optredens en hij is klaar om bij de Popronde alles te geven wat hij te bieden heeft.


Sured

Gigstarter heeft veel talentvolle singer-songwriters op het platform en dat valt ook op bij programmering van de Popronde dit jaar. Sured is een passievolle singer-songwriter uit Utrecht. Sured’s single ‘The Days Are Gone’ is uitgekomen op 2 september en zijn EP-release was succesvol in een uitverkochte Korgadoor in Utrecht. Wij zijn enorm benieuwd hoe de mooie liedjes klinken tijdens de Popronde.


Kiki Mettler

Als laatst (but not least!) lichten we Kiki Mettler uit. Deze singer-songwriter neemt voor de Popronde liedjes mee van haar nieuwe EP Feathers. Dit album presenteerde ze enkele maanden geleden in een afgeladen zaal van PopEi in Eindhoven. Nu is de rest van Nederland aan de beurt.


Dit was onze lijst vol met tips voor de Popronde over acts van Gigstarter die je zeker moet bezoeken. Welke steden er allemaal meedoen en op welke locaties de acts spelen vind je op de site van de Popronde. Tot Gigs!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: lisa nora, wakki, the muff, sured, flecha moon, kiki metler, gigstarter, popronde