Een podium voor house dj’s

Door Het Gigstarter Team op 20-06-2021

Hoe het er nu voor staat mogen clubs vanaf 26 juni onder voorwaarden weer open! Geweldig nieuws voor onze dance liefhebbers en dj’s. Onder dance muziek vallen natuurlijk velen muziekstijlen, maar als we kijken naar onze artiesten en de populariteit in Nederland springt één genre er uit: house. In dit artikel zoomen we in op dit kleurrijke genre en laten we zien waarom Gigstarter het ideale platform is om house dj’s te boeken, of om op geboekt te worden.

Ontstaan van house

House is een genre dat erg underground is ontstaan in Chicago begin jaren 80. Disco was zijn populariteit aan het verliezen en pioneers als Frankie Knuckles probeerde nieuwe manieren uit van het mixen van tracks. Dit evolueerde door naar een stijl waarbij er meer focus lag op een strakke ‘four on the floor’ beat en diepere baslijnen. Met namen onder minderheden als de gay en zwarte gemeenschap was house erg geliefd, omdat op deze feesten iedereen samen kon dansen en als gelijkwaardig werd beschouwd. De bekendste house club in Chicago in die tijd was ‘the warehouse’ waar het genre ook zijn naam aan heeft te danken. Vanaf Chicago verspreidde de house beweging rond 1987 naar Londen, waarna het ook in Europa en de rest van Amerika doorbrak.

DJ VidèsGigstarter house artiest DJ Vidès

Sub genres

Omdat house door vele muziekstijlen wordt beïnvloed en zich erg snel ontwikkelde ontstonden er al snel vele sub genres. In de 80s werd acid house en ghetto house, wat ruigere vormen van house erg populair. Ook deep house werd al snel (en is nog steeds) een super belangrijk subgenre. Deep house is een wat ruimtelijker klinkende vorm van house wat meer gebruik maakt van uitgesproken akkoordprogressies. Vanaf de 2000s zijn er nog vele nieuwe sub genres erg groot geworden, zoals future house, electro house, bass house en big room house. Een sub genre dat de laatst jaren veel in populariteit groeit is tech house, een stijl die elementen van techno en house combineert to één genre. Je kunt sinds kort ook filteren op het genre tech house in onze database!

House op Gigstarter

Op Gigstarter hebben we een gevarieerd aanbod van meer dan 200 house dj’s door heel Nederland. Organiseer je een feest en ben je nog op zoek naar een vette house dj voor in je line-up, kijk dan zeker even rond. Zo hebben we bijvoorbeeld tech/deep house dj’s Sneekes en LLout die een magische sfeer kunnen creëren. Een house dj met live saxofonist is ook mogelijk als je The Paris Plan boekt. Is een dj duo dat als Martin Garrix klinkt geschikt voor jouw evenement, check dan het profiel van Black & Yellow. Al onze dj’s staan te popelen om een vette act neer te zetten, of het nou op een klein festival, verjaardag of een bootfeest is. Hoe unieker de gig hoe leuker natuurlijk.


Bekijk onze house artiesten

Jouw dj CV

Ben je zelf een house dj en wil je makkelijker en meer geboekt worden. Overweeg dan om een gratis artiestenprofiel aan te maken op onze website. Je hoeft alleen een live video en twee mixtapes (of eigen tracks) te uploaden en wat informatie over je act te geven. Vervolgens keuren wij je profiel goed en ben je klaar om jouw carrière als house dj naar een nieuw niveau te tillen.


Maak een artiestenprofielGerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: dj, house, gig, evenement, feest