10.000 artiesten op Gigstarter!

Door Het Gigstarter Team op 29-07-2021

We zijn ontzettend trots om aan te kondigen dat Gigstarter nu meer dan 10 000 artiesten telt in Europa! Dit is een prachtige mijlpaal die mogelijk is gemaakt door alle Gigstarter gebruikers in de afgelopen 9 jaar. Terwijl we groeien, blijven we onze missie voortzetten om live muziek voor iedereen toegankelijk te maken en kleine onafhankelijke artiesten te helpen meer zichtbaarheid te krijgen en hun optredens op te schalen.

Ontdek onze artiesten

Diversiteit aan talenten

In de loop der jaren is de Gigstarter artiestengemeenschap uitgegroeid tot een diverse gemeenschap die nieuwe talenten laat zien. Elk soort artiest verdient een kans om op te treden, en boekers moeten in staat zijn om elk soort act betaalbaar te boeken. Je kunt op Gigstarter muzikanten vinden variërend van techno dj's tot jazz ensembles of zelfs een complete brassband. Veel culturen en genres zijn te vinden en te boeken op ons platform, zoals Balkan, Bossa Nova, Gipsy en Keltische muziek. Om mooi latin gitaarspel te ontdekken kun je een kijkje nemen op het profiel van Abdel. Hou je van house muziek? Kijk dan eens bij LLout. Je kan ook rechtstreeks in contact komen met de band Feelings als je op zoek bent naar een coverband voor je feest. Alles is mogelijk met Gigstarter.

Gigstarter artiestenHet Gigstarter Team in Amsterdam

Eerlijke en duurzame live muziek

Het is altijd ons doel geweest om het boeken van live muziek transparant en eerlijk geprijsd te maken. Gigstarter heeft sinds de lancering in 2012 al meer dan 25.000 doe-het-zelf optredens mogelijk gemaakt en we hopen er in de toekomst nog veel meer te kunnen faciliteren. Daarnaast zijn we dit jaar een samenwerking aangegaan met The Green Branch, om het bewustzijn over de ecologische impact van live muziek te vergroten. Voor elke boeking die je via Gigstarter maakt, kun je nu de ecologische voetafdruk van het evenement neutraliseren door een donatie te doen. Door groen te gaan en je eerlijke live muziek te geven, streeft Gigstarter ernaar om de live muziek wereld en de toekomst een beetje mooier te maken.

Sluit je aan bij onze artiestengemeenschap

Ben je een band, DJ of solo artiest en op zoek naar meer optredens? Je kunt gratis een artiestenprofiel aanmaken op Gigstarter! Upload een video van jou (of je band) terwijl je optreedt, een paar tracks die je hebt opgenomen, en voeg wat informatie toe. Zodra we je profiel goedkeuren, ben jij klaar om geboekt te worden op Gigstarter! Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het aanmaken van een profiel kan je ons altijd contacteren via info@gigstarter.nl.

Maak een profiel

Natuurlijk willen we al onze artiesten hartelijk bedanken voor hun steun aan het platform en het delen van jullie talent met de wereld. En vergeet niet om te blijven Giggen!Vergelijkbare blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: 10000, live muziek, duurzaam, eerlijk, groen, artiesten, muzikanten