Boek een CO2 neutraal evenement op Gigstarter

Door Het Gigstarter Team op 10-06-2021

Organiseer niet alleen een muzikaal evenement, maar ook een groen evenement! Gigstarter wil bijdragen aan een algemene overgang naar milieuvriendelijke live muziek. Met onze partner The Green Branch hebben we met succes een nieuwe functie op de website geïntegreerd. Vanaf nu is het mogelijk om bij te dragen aan een groenere wereld door je boeking C02 neutraal te maken. Dit is een grote eerste stap op weg naar dat doel! Wil je weten wat dit is en hoe het werkt? Lees dan snel verder.

Wat is The Green Branch?

The Green Branch is een social impact bedrijf dat gespecialiseerd is in het opzetten van herbebossingsprojecten in Brazilië. De projecten richten zich op het aanplanten van biodiverse bossen die een toegevoegde waarde creëren voor de lokale gemeenschap en het milieu. Grote boerderijen in Brazilië worden op een duurzame manier herbebost door landbouw en bosbouw te combineren. De enige manier om op grote schaal impact te hebben, is door op grote schaal te denken. Door koolstofverwijdering voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te maken, is de Green Branch in staat aangetast land te herstellen. Ze streven naar kwaliteit, toekomstbestendige oplossingen en transparantie in alle stappen. Hun doel is om 4 miljoen hectare aangetast land te herstellen tegen 2040.

The Green Branch logo

Hoe maak ik mijn boeking CO2-neutraal?

Nadat een oproep of offerte is bevestigd, kun je jouw CO2 uitstoot compenseren via onze donatiepagina.
Het enige wat je hoeft te doen is het aantal mensen dat je evenement zal bijwonen in te vullen. Ons systeem berekent dan automatisch de kilo's CO2 die je kunt compenseren op basis van het aantal dat je zojuist hebt ingevuld. Kleine moeite, grote impact!

  • Stap 1: Ga naar de Support page
  • Stap 2: Vul in hoeveel mensen jouw evenement zullen bijwonen
  • Stap 3: Met het aantal bezoekers berekent ons systeem automatisch hoeveel kg CO2 je kunt compenseren en hoeveel dit kost. 1 bezoeker staat gelijk aan 12,3 kg CO2. En de Green Branch zal per bezoeker 8,2m2 herbebossen.
  • Stap 4: Maak je donatie compleet door de betalingsinstructies te volgen
  • Stap 5: Helemaal klaar. Nu kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van de live muziek!

Wat gebeurt er met mijn donatie?

100% van het bedrag dat je doneert gaat naar de Green Branch. Door jouw uitstoot te compenseren, heb je een directe impact op een kwetsbaar en gefragmenteerd ecosysteem in Zuid-Brazilië, het Atlantische Woud om precies te zijn. Meer dan 70% van dit bos is gekapt om ruimte te maken voor landbouw. Met herbebossing slaan de bomen CO2 weer op in de bodem en de bomen. Op lange termijn is dat beter voor de atmosfeer en de ozonlaag, die ons beschermt tegen de sterke UV-stralen van de zon.

the Green Branch oprichtersDe Green Branch oprichters (Kasper Kupperman & Jacob Hietink) en hun eerste geplante boom

Waarom moet ik helpen?

Met jouw bijdrage kan The Green Branch hun herbebossingsprojecten werkelijkheid laten worden. Met dit project brengen ze natuurlijk, biodivers bos terug op 470 hectare land. Dat is meer dan 950 voetbalvelden! Door jouw CO2-uitstoot te compenseren, investeer je in de verkoelende schaduw van bossen. Zo koop je een natuurlijke airconditioner die nog tientallen jaren zal werken!

Toegevoegde waarde voor artiesten

Geboekt worden en tegelijkertijd de wereld een beetje groener maken? Klinkt als een perfecte combinatie! Naast de andere voordelen op Gigstarter zoals geen commissies en een gratis artiestenprofiel, is dit een geweldige toevoeging aan de lijst! Tijdens het boekingsproces kun je als muzikant de boeker stimuleren om hun CO2 te compenseren en het evenement groen te maken. Op deze manier doe je niet alleen de bezoekers een plezier, maar ook de aarde.


Ben jij er klaar voor om de wereld een betere plek te maken en The Green Branch richting hun doel te helpen? Laat jouw steun zien door op de knop hieronder te klikken.


Ga groen

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: groen, gig, natuur, planten, bomen, duurzaam