10 Years of Gigstarter: onze meest getalenteerde artiesten en dj's

Bij Het Gigstarter Team

Samen met onze Gig community is er een decennium aan herinneringen gemaakt. Gigstarter werd opgericht in 2012 en begon 3 jaar later de Artist of the Year wedstrijden te organiseren. We zetten graag een aantal van onze uitmuntende artiesten in het zonnetje, laten we eens kijken naar alle winnaars van onze vorige Artist en DJ of The Year edities. Artiest van het Jaar is Gigstarter's jaarlijke competitie waarin artiesten uit heel Europa meedoen om de titel van Artiest en DJ van het jaar te winnen. De wedstrijd had tot doel de eigen composities van de muzikanten te bekronen en hen meer bekendheid te geven. Proost aan alle winnaars die het verdienden om Artiest en DJ van het jaar te worden!

2015: Pop on Top

Lizzy V won deze editie en was tevens onze populairste artiest in 2015. Lizzy bereikte meer dan bijna 3000 views op haar profiel in dit jaar alleen! Tegenwoordig maakt Lizzy nog steeds deel uit van onze community en heeft ze meer dan 114 geverifieerde boekingen bereikt. De wedstrijd van dit jaar werd gehouden in Bitterzoet, een coole locatie bekleed met eigenzinnig glas in lood.

lizzy v solo winnaar

2016: Rock 'n Roll

De drie finalisten van deze editie traden op in de Sugarfactory (nu LoveLee) in Amsterdam. De jury hakte de knoop door en koos ACES tot Artiest van het Jaar 2016! "In de afgelopen 4 jaar is ons duidelijk geworden dat samen muziek maken het belangrijkste is. Daarom jammen we veel samen en vloeien daar nieuwe nummers uit voort. Dat geeft ons de voldoening en ervaring van muziek maken" aldus de band in 2021 terugblikkend op wat er gebeurde na het winnen van hun titel. De band bestond pas ruim een jaar voor het winnen van deze bijzondere prijs, indrukwekkend! Lees meer over de band in het interview van 2021 hier.

aces second winner

2017: Artiest en DJ van het Jaar

In 2017 hebben we voor het eerst DJ van het Jaar opgenomen in onze jaarlijkse competitie. De finalisten traden op in de kerk van Ruigoord waar Mike Gerritsen uiteindelijk DJ van het Jaar werd en Dean and the Moonboys tot Artiest van het Jaar werd gekroond. Lees en zie meer over de editie van dit jaar in ons artikel.

artist and dj of the year first time

2018: Artiest van het Jaar gaat internationaal

Dit jaar nam onze wedstrijd een meer internationale wending terwijl we het organiseerde in de voormalige Sugarfactory (nu Lovelee). De getalenteerde Franse rockers van Stoned Therapists wonnen de titel Artist of The Year, we hadden ook een speciale publieksprijs voor The SoulPhoenixs uit Frankrijk als publieksfavoriet. Meer over deze editie kan je lezen in onze blog. De titel van DJ dit jaar kwam toe aan de Spaanse DJ Frank Gomez, lees meer over hem in ons interview hier.

frank gomez gigstarter

2019: De 5e verjaardag

De vijfde editie was weer een succes met de Belgische ska band The Happy Suspended die de titel Artist of The Year te pakken kreeg. De DJ van het Jaar was dit jaar Savio Damiano. Over multitalent gesproken: wist je dat Savio niet alleen DJ is? Hij speelt ook gitaar en produceert muziek, hij heeft zelfs in een band gespeeld! Naast het winnen van de titel won hij ook een cursus bij DJ School Amsterdam. "Dit was erg leerzaam en ik heb nog steeds contact met DJ School Amsterdam. Je merkt aan alles dat ze veel ervaring hebben met het coachen van DJ's, van de professionele apparatuur die aanwezig is tot de specifieke hulp die ze bieden" vertelde Savio in een interview met ons. Deze speciale editie werd gehost in de Melkweg in Amsterdam. Lees meer over deze editie hier.

savio gigstarter

2020: Eerste Pandemische Editie

Ondanks de pandemie die de industrie horendsnel heeft getroffen, wilden we onze jaarlijkse wedstrijd niet annuleren. Om de kracht van live muziek te tonen, organiseerden we dit jaar een volledig virtuele editie die werd gestreamd op YouTube. De jury bestond uit leden van grote labels zoals Sony Music, Universal Music en Warner. De titel ging naar de Belgische keltische band PanKart. De jury besloot unaniem dat LLout de DJ van 2020 zou vertegenwoordigen.

pankart gigstarter

Benieuwd hoe deze eerste online editie verliep? Bekijk onderstaande video om onze eerste online wedstrijd te herbeleven! Of lees meer over de finale hier.


2021: De online editie 2.0

De tweede online editie was in 2021 en zou gelukkig de laatste online editie zijn, zodat we weer offline samen kunnen genieten en dansen. Dit jaar betoverde de prachtige Julie Huard het publiek met haar prachtige stem. DJ Mini Maal nam in 2021 de troon over en vertegenwoordigde België. Lees meer over DJ Mini Maal in ons interview met hem hier.

julie huard gigstarter

Vorig jaar de grote finale gemist? Geen zorgen, we got you. Bekijk de video hieronder voor de volledige ervaring. Lees je er liever over? Lees onze blog.


2022: 10 Years of Gig

Eindelijk konden we ons jaarlijkse evenement weer in het echt organiseren in plaats van virtueel. Naast de Artist of The Year competitie hielden we ook ons 10-jarig jubileumfeest op ons hoofdkantoor. De winnaars speelden een live set om niet snel te vergeten. Ons Duo van het Jaar (wildcard) The Mule Stompers zorgde ervoor dat iedereen op de been kwam met hun hilbilly tunes. Onze Artiest van het Jaar 2022 behoorde toe aan Gold Collective, de band maakt al heel lang deel uit van Gigstarter. Het akoestische trio, dat een contrabas, een cajón en de prachtige stem van Pip combineert, verdient deze titel zeker. Onze DJ van het jaar was Esta Polyesta, een DJ die wereldmuziek, balkanmuziek gemixt met EDM, aan elkaar koppelt.

winners of 2022


Doe je mee aan de volgende editie? Vergeet je niet in te schrijven!
Schrijf je in


Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: artist of the year, artiest van het jaar, dj van het jaar, dj of the year, award, competitie, editie, event, show, live muziek, artiesten, jubileum