Gigstarter DJ of the Year 2019: Savio Damiano

Door Het Gigstarter Team op 26-11-2019

De Nederlandse DJ Savio Damiano is uitgeroepen tot de Gigstarter DJ of the Year 2019! Wij spraken Savio over zijn carrière als DJ, ambitieuze toekomstplannen en hoe hij DJ of the Year is geworden.

Hoe ben je begonnen als DJ?

'Op m’n 16e ben ik begonnen met gitaar spelen, zo rolde ik in de rock bands en metal bands. Uiteindelijk kwam ik in een band terecht waarbij we metal met dubstep probeerde te combineren en zo ben ik in het produceren gerold en uiteindelijk ben ik gaan draaien. Dit kwam vooral, doordat ik m’n eigen platen wilde draaien.'

savioSavio Damiano

Welke genres maak en draai jij, en waarom deze genres?

'Zelf maak ik tech house, want het is een vrij gangbaar genre. Het voordeel van dit genre is dat je er makkelijk stukjes gitaar in kan verwerken en al gauw een funky / groovy bassline onder kan maken. Ik draai ook tech house, maar daar omheen draai ik ook funky, soulful, tribal en latin house. Uiteraard kan ik meer genres draaien dan dit mocht de gelegenheid erom vragen.'

Je komt uit Rotterdam, wat vindt je van de huidige club en uitgaanscene van de stad?

'De huidige clubscene in Rotterdam kan een stuk beter als je het mij vraagt, maar dat is m’n persoonlijke voorkeur. Het aanbod gaat, net als bij draaien, om wat de mensen willen en naar mijn idee willen de meeste mensen in Rotterdam geen gigantische clubs, maar liever een kroeg met huiselijke sfeer. Al zijn de clubs die we hebben wel heel tof! Ik hoop er ooit te mogen draaien!'

Gefeliciteerd met de Gigstarter DJ of the Year titel! Heb je ooit een DJ wedstrijd gewonnen?

'Bedankt! Dit is de eerste DJ wedstrijd die ik heb gewonnen en ik vind het echt een hele toffe prestatie. Ik wil iedereen bedanken die op me heeft gestemd!'Connect to the music #3 - Mixed by Savio Damiano

Hoe kwam je op Gigstarter terecht?

'Via Facebook zag ik een advertentie voorbij komen, die heb ik gecheckt en ik merkte al meteen dat ik het een tof en makkelijk platform vindt om mee te werken.'

Wat is de leukste gig die je ooit hebt gehad?

'Dat is een gig die ik heb gehad in Swansea City, Wales. Ik was hier een aantal dagen i.v.m. werk, ik werkte destijds als recruiter voor een uitzendbureau. Ik vroeg aan de DJ of hij het tof vond om een back to back set te draaien en hij zei “I’m not sure if the manager will like it, but f*ck it. As long as we don’t see him, it’s fine by me haha!” Zo heb ik een back to back set van een uur of 2 met hem staan draaien.'

Hoe zie je jouw toekomst voor je?

'Naast het produceren en draaien werk ik ook nog fulltime als expeditor bij een oliebedrijf in Den Haag. M’n doel op lange termijn is om een eigen house label te starten. Mark Knight en Toolroom Records zijn een groot voorbeeld voor mij waarvan ik denk zo zou ik het ook willen doen.'

Wil je Savio Damiano live zien en steunen? Kom naar de Artist of the Year-finale, op 13 december in de Melkweg in Amsterdam.

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Ook DJ worden op Gigstarter?
Maak direct een Gigstarter profiel aan!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: savio, dj, gigstarter