Evrin

  • Band   /   Amsterdam
  • #Folk #Akoestisch #Jazz
  • Klinkt als Billie Holiday, Bob Dylan, Etta James, Ry Cooder,

Indicatie €175 - €349

Stuur een persoonlijk bericht naar Evrin

Check beschikbaarheid
Evrin, Folk, Akoestisch, Jazz band

Evrin is een duo dat bestaat uit Eefje Terschegget uit Amsterdam en Gemertenaar Riny Raijmakers. Het duo ontmoette elkaar in 2012 en al snel ontstond er een organische mix van de jazzy en bluesy stem van Eefje, die haar inspiratie haalt uit o.a. Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Amy Winehouse, en singer/songwriter Riny, die zich laat inspireren door o.a. Bob Dylan, Tom Waits, Ry Cooder en John Hiatt.

In 2015 bracht Evrin hun eerste cd uit, 'Be Still'. De cd is een road trip door het muzikale landschap van stijlen die Eefje en Riny bindt, maar tevens ook een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireerde, en die hen nog steeds inspireren. De sound voert je terug naar de jaren 70, 60 en soms zelfs decennia verder terug in de tijd. Een zestal muzikanten kleurt de songs spaarzaam in, songs die Americana, Folk, Jazz en Blues met elkaar mixen en tegelijkertijd ook in elke song een verhaal vertellen. Het album werd opgenomen in de Sing-Sing studio in Metslawier, Friesland onder leiding van producer Milan Ciric.

Ondertussen heeft de nestor van de Nederlandse popjournalistiek, americana kenner en dj Jan Donkers al zijn waardering laten blijken door Evrin regelmatig te draaien tijdens zijn radioshow Gonzo's Return op het radiostation KX radio van Rob Stenders. Ook staat Evrin in maart 2016 tweemaal geprogrammeerd als voorprogramma voor de Amerikaanse singer/songwriter Dayna Kurtz. Beide concerten zijn inmiddels uitverkocht. Live wordt het duo veelal bijgestaan door gitarist Remco Heemskerk. Na een korte succesvolle tour door Bali Indonesië, timmert Evrin nu ook aan de weg in België. De eerste reacties op optredens daar waren uiterst positief.

Blogger en singer/songwriter Bastiaan Kooman schreef het volgende over de CD van Evrin:
'Ik houd van muzikanten die platgetreden paden mijden en gewoon hun eigen gang gaan. Riny Raijmakers en Eefje Terschegget zijn van die muzikanten. Het akoestische album is een geslaagde mengeling van folk, blues en jazz en het heeft een prachtige warme klank. Op het album wordt het duo bijgestaan door een zeskoppige band die de muziek spaarzaam inkleurt.'

Richard Wagenaar van The Next Gig over Evrin's 'Be Still':
Het Nederlandse Americana duo Evrin komt met het overtuigende album Be Still. Je merkt de achtergrond van beide Evrin leden, want ook de jazz kun je terug horen in de zang en opbouw van de nummers die Terschegget zingt, waar Raijmakers juist veel meer klinkt als die oude cowboy aan het kampvuur. Het geeft het album een mooie afwisseling en botsing van stijlen.

Muziek

Flying High

Dust and Cigarette Ashes

Rainbows End

Reviews

Boek Evrin en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Evrin, Folk, Akoestisch, Jazz band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Riny

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Evrin

Evrin is een band uit Amsterdam. Evrin speelt muziek in de genres Akoestisch, Folk & Jazz. Evrin heeft sinds de inschrijving op 18/02/2016 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Evrin klinkt als: Billie Holiday, Bob Dylan, Etta James, Ry Cooder, . Het repertoire van Evrin bestaat uit alleen eigen werk.

Evrin hanteert een richtprijs van €175 - €349 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.