Gumbo & The Monk

  (15)
  • Ensemble   /   Nederland, Belgie
  • #Folk #Blues #Country
  • Klinkt als Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson
  • 17 geverifieerde boekingen

Indicatie €350 - €750

Stuur een persoonlijk bericht naar Gumbo & The Monk

Check beschikbaarheid
Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen een intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en internationaal. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

Muziek

Hard Times

St. James Infirmary

Spoonful

Foto's

Reviews

Door op 01/03/2022

Het contact met Fabian was bijzonder goed. Alles is naar wens verlopen. De afspraken werden nagekomen en in overleg kon er nog aangepast worden indien nodig.
Absolute aanrader voor liefhebbers van Bluesmuziek.

Door op 05/07/2021

An A'dam boat full of delta-blues....

Voor het 50 jaar huwelijk van mijn ouders, hebben we Gumbo & the Monk meegevraagd op een boottocht door Amsterdam voor een privé concert. De combi van deze twee fantastische bluesmuzikanten, de grachten en het mooie weer was zeer relaxed. Robert Johnson, Muddy Waters, RL Burnside, Son House en zelfs JJ Cale kwamen voorbij en tussen de nummers werden anekdotes verteld over de instrumenten, de origine van de nummers of andere verhalen van de muzikanten, waardoor de boot in een "juke-joint" leek te veranderen.

Het contact vooraf met Fabian (QFM bookings) was zeer open, vol interesse en er werd op een plezierige manier meegedacht met wat we in gedachten hadden.

Top!

Door op 08/01/2020

Gumbo 7 The Monk zijn (ter vergelijking) 'the dutch Seasick Steve',
een voor Nederland uitzonderlijke act, een stijl, waarin we in Nederland weinigen hebben met muzikanten die het ook echt in de vingers hebben. Zowel vocaal als muzikaal TOP. Ongekend, rijp voor een Lowlands plekje.

Contact

Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Fabian

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk is een ensemble uit Nederland, Belgie. Gumbo & The Monk speelt muziek in de stijlen Folk, Blues & Country. Gumbo & The Monk heeft sinds de inschrijving op 10/06/2016 in totaal 17 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Gumbo & The Monk klinkt als: Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson. Het repertoire van Gumbo & The Monk bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Gumbo & The Monk krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 15 reviews.

Gumbo & The Monk hanteert een richtprijs van €350 - €750 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.