Gumbo & The Monk

  (3)
  • Ensemble   /   Den Haag, Rotterdam
  • #Folk #Blues #Country
  • Klinkt als Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson
  • 3 geverifieerde boekingen

Indicatie €300 - €750

Stuur een persoonlijk bericht naar Gumbo & The Monk

Check beschikbaarheid
Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

“Stampende voeten, zwetende koppen en huilende gitaren!”

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen hun intense en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en ze worden jaarlijks gevraagd om op Internationale festivals te spelen, zoals: BSA-CBG Festival in Frankrijk en Smokin Guitars in Duitsland. Dit najaar staat het duo in de finale van de Dutch Blues Challenge 2018.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

Muziek

St. James Infirmary

Spoonful

Hard Times

Foto's

Reviews

Door op 10/07/2018

Gumbo and the Monk zijn een geweldig duo dat prachtige blues speelt, met hart en ziel. Ze hebben op mijn feest meteen de juiste sfeer gecreëerd. Het contact met hen is bijzonderprettig, doordat het heel fijne leuke mensen zijn. Tevoren liep de afstemming per mail ook heel soepel. Ze legden zelf contact met de locatie over apparatuur en dergelijke en hadden ter plekke de juiste inschatting gemaakt door voor te stellen om buiten te spelen op het prachtige terras. En bovendien pasten ze het volume goed aan aan de setting. Heel hartelijk dank, Gumbo & the Monk!

Door op 15/03/2018

Contact verliep soepel en flexibel. Betrouwbaar met het maken van afspraken. Publiek luisterde aandachtig en enthousiast.

Door op 17/08/2017

Het contact met Gumbo & The Monk verliep heel fijn. We hebben gemakkelijk afspraken kunnen maken, vanwege hun grote mate van flexibiliteit. Daarnaast is de muziek van Gumbo & The Monk natuurlijk geweldig. Met hun zelfgemaakte instrumenten creëren zij een heel indrukwekkend en eigen geluid, dat zowel in een groot als in een klein publiek een hele goede sfeer kan zetten. Super professionele muzikanten dus, waarmee prettig samen te werke valt!

Contact

Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Juan

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk is een ensemble uit Den Haag, Rotterdam. Gumbo & The Monk speelt muziek in de stijlen Folk, Blues & Country. Gumbo & The Monk heeft sinds de inschrijving op 10/06/2016 in totaal 3 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Gumbo & The Monk klinkt als: Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson. Het repertoire van Gumbo & The Monk bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Gumbo & The Monk krijgt 4.7 uit 5 sterren op basis van 3 reviews.

Gumbo & The Monk hanteert een richtprijs van €300 - €750 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.