Gigstarter tips voor Popronde 2018

Door Tom van der Velpen op 01-05-2018

Gisteren zijn de artiesten bekend gemaakt die meedoen aan de Popronde, het grootste rondreizende festival van Nederland. Het festival gaat ook dit jaar langs meer dan 40 steden door heel het land. Al jarenlang een prachtige kans voor talentvolle artiesten om zich in de kijker te spelen. Zo hebben acts als de Staat, MY BABY en Kensington al meegedaan om even later door te breken. Welke talenten van Gigstarter doen dit jaar mee aan het festival?

John Lewis Cabot

John-Lewis, een gepassioneerd en eigenwijze muzikant die van elk optreden iets bijzonders maakt. De sound van John-Lewis wordt gekenmerkt door zijn rauwe stem in een mix van funk en blues in een poppy jasje. Deze samenstelling zorgt ervoor dat hij de aandacht van het publiek behoudt. Laat je dit najaar betoveren door John-Lewis Cabot tijdens de Popronde.



John-Lewis - It's Allright, live Recording in het Zaantheater

G.O.D

G.O.D is een speedrock band uit Den Haag en de invloeden van Zeke, Motörhead en Peter Pan Speedrock vliegen je bij optredens om de oren. Afgelopen jaar speelden ze op veel festivals zoals Parkpop en Baroeg Open Air en het powertrio is klaar om deze ervaring naar de Popronde mee te nemen. Check de videoclip als je de rolschaatsvereniging van den Haag bij een rockconcert wilt zien!



G.O.D - It Might Get Loud

Juneville

In 2013 begon zanger Pieter Nabbe met songwriting en vanuit daar kwam in 2016 zijn band Juneville tot stand, een groep getalenteerde musici waarmee hij het eerste album ‘In The Garden’ uitbracht. In the Garden is een album waarop de band zich met mooie melodieën en subtiel raffinement schatplichtig toont aan Nick Lowe, Bryan Ferry en Nick Cave.



Juneville - Love Me If You Can

I’m with stupid

De Utrechtse reggaerock band I’m with Stupid is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Nederlandse surf- en skatescene. De band staat bekend om hun kenmerkende, groovy mix van rock, reggae en dub muziek. Via Gigstarter speelden ze al een keer op het festival Vurige Tongen op Ruigoord en daar zagen we met eigen ogen hoe ze elke bezoeker aan het dansen kregen. Dit wordt een fijn feestje tijdens de Popronde.



I'm With Stupid(Theme song) - Official Video

Venhill

De vier jonge honden van VENHILL hebben de drang om alles met een glimlach kapot te maken. Vuige grunge-riffs, manische uithalen en raggende punk-beats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho. VENHILL ragt, spuugt, duwt en trekt alle kanten op zonder focus te verliezen. Bekijk hieronder hoe VENHILL dit vertaalt naar het podium.



VENHILL - Rot in Romance (Live @Paard van Troje)

Anemone

Anemone is de band rondom frontman en liedjessmid Xander van Dijck, die je misschien nog wel kent van de psychedelische folkpoppers The Afterveins. We hadden een tijd geleden een mooi interview met Xander over zijn stap om een eigen boekingskantoor te beginnen. Met zijn eigen Anemone heeft hij een band in huis die scherpe pop songs met een rauwe rand maakt.



Anemone - Where'd You Go

YVI

YVI is een singer-songwriter met verhalende en troostende songs over onzekerheid, twijfel en controversiële onderwerpen. Hierbij laat hij zich inspireren door artiesten als Damien Rice, Elbow en Glen Hansard. We kunnen niet wachten totdat hij de zalen in heel het land muisstil laat worden met zijn muziek.



YVI - Hometown

Kid Harlequin

Deze rockers zijn geinspireerd door Nine Inch Nails, A Perfect Circle en Placebo. Verwacht donkere rock vol gitaar riffs, soms wat elektronica en vooral veel energie op het podium. A Wake Up voor iedere concertbezoeker tijdens de Popronde!



Kid Harlequin - Wake Up

Dit was onze lijst vol met tips voor de Popronde met Gigstarter acts die je zeker moet bezoeken. Welke steden er allemaal meedoen en op welke locaties de acts spelen vind je op de site van de Popronde. Zijn er nog meer artiesten die we zeker moeten zien tijdens de Popronde 2018? Laat het weten in de reacties!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: popronde, gigstarter,