Het ontstaan Gigstarter is begonnen met twee vrienden - Julio Pijnappel en Paul de Kuyper - in een kleine club in hartje Amsterdam. Nadat een ‘hardcore post-punk’ duo net hun energieke set had afgemaakt werd een totaal verschillende band met folkmuziek het podium op geroepen. Het onvermijdelijke gebeurde: nog voor het tweede akkoord verliet het publiek van de eerste band de zaal.

De eigenaar van het cafe vertelde hoe moeilijk het was om goede, passende acts te vinden, zonder de kas te breken. Dit terwijl het stikt van live acts die zitten te popelen om te spelen. In een tijd waarin alle informatie van de wereld in je broekzak zit, is het bizar dat het vinden en boeken van live muziek, en het binnenhalen van passend publiek nog zoveel gedoe is.

Gigstarter is geboren uit de wil om de drempels voor live muziek weg te halen. Voor grote professionele evenementen tot aan kleine huiskamerfeestjes. We hebben ons idee omgezet in werkelijkheid uit liefde en passie voor muziek. Wij geloven in het samenbrengen van partijen in een vrije en open markt. Constant verbeteren wij onze diensten en voegen wij meer functies aan het platform toe. Boek jouw live muziek via www.gigstarter.nl of schrijf je als muzikant in via deze pagina. Laat ons weten wat jij vindt van Gigstarter via info@gigstarter.nl!

Wij werken met een klein team dat nu bestaat uit Paul de Kuyper (die zelf in Nootmuskaat speelt), Mark Teisman, Tom van der Velpen, Erik de Kuyper, Cynthia Makiese, Hugo Brooks en Wouter Ruoff. Of je nu muzikant, muziekliefhebber of gewoon geïnteresseerd bent, iedereen is altijd welkom om langs te komen bij ons op de Paleisstraat 107, Amsterdam. De koffie staat klaar!

Minder gedoe. Meer muziek.

Gigstarter is momenteel ook actief in Nederland, Spanje en Duitsland.Gigstarter team

V.l.n.r. Paul, Tom en Mark


Gigstarter in de media

De Volkskrant over Gigstarter.

NOS vraagt Gigstarter naar de toekomst van coverbands.

Het Parool de ondernemersrubriek van de Amsterdamse krant over Gigstarter.

MarketingTribune over de (markteting)activiteiten van Gigstarter.

Legalloyd over hoe Gigstarter rompslomp wegneemt.

De Telegraaf interviewde oprichter Paul de Kuyper.