Juneville

  • Band   /   Nijmegen
  • #Americana #Rock #Folk
  • Klinkt als Nick Lowe, Bryan Ferry, Richard Hawley en Nick Cave

Indicatie €300 - €800

Stuur een persoonlijk bericht naar Juneville

Check beschikbaarheid
Juneville, Americana, Rock, Folk band

In 2013 begon zanger Pieter Nabbe met songwriting en bracht in eigen beheer de EP ‘Take a Ride’ uit die in de muziekpers veel lof oogstte en een notering op de 7e plaats kreeg in de Gelderland Top 100 van 2016.

Hiermee kwam ook de band Juneville tot stand, een groep getalenteerde musici waarmee hij het eerste album ‘In The Garden’ uitbracht. In the Garden is een album waarop de band zich met mooie melodieën en subtiel raffinement schatplichtig toont aan Nick Lowe, Bryan Ferry, Richard Hawley en Nick Cave.
Najaar 2018 staat de release van het tweede album gepland.

Recencies ‘In The Garden’

In het zomernummer van muziekblad LUST FOR LIFE krijgt het album vijf sterren. Recensent Chris van Oostrom schrijft erover: “De Nederpop heeft er weer een droomdebuut bij. De groep rond Pieter Nabbe speelt niets wat je niet al eerder hebt gehoord, maar je hebt het hier zelden béter gehoord. Nabbe is bovendien een zanger wiens superieure frasering maximum rendement uit een minimum aan poespas haalt. En áls hij dan eens uithaalt… “.

Niels Steeghs, in KINDAMUZIK: “Niet alleen vocaal, maar ook muzikaal steekt dit album prima in elkaar. Zonder al te veel poespas. Zo krijgen de teksten van Nabbe de ruimte die ze verdienen [...]
De verteller hanteert - bijna als in Jerzy Kosinski's klassieke roman Being There - de tuin als metafoor voor het leven, de dood en sterker en wijzer verdergaan. Zo schiep het Nijmeegse Juneville iets moois uit het miserabele, in de stilte die valt na de storm”.

Recensies Live optredens

Patrick Struijker Boudier, 3voor12 ziet de band in Nijmegen en tekent op:
• “(…) het leeuwendeel van de nummers boet niets aan kracht in als ze live worden gebracht. 'Come Back To Me' - op plaat al een tearjerker - gloeit, broeit en brandt. Idem voor 'Love Me If You Can'. Sommige nummers zijn zelfs sterker dan op de plaat. 'The Days', op plaat mét strijkers maar live zonder, raakt juist door de kalere opzet meer.”

• Op 16 november is Juneville te gast bij RTV Rijnmond voor een liveoptreden in het radioprogramma Live uit Lloyd. Samensteller en presentator Ronald van Oudheusden: “Wat een band! Dit wordt groot! Kippevel!”

• LIVESTREAMMAGAZINE september 2017: ”…Juneville (het recept): een met honing gebalsemde en licht gerookte whiskey doordrenkte stem. Een strakke ritmesectie, afgeremd met zachte balsem van de toetsen en melodieuze gitaarklanken. Krachtige zuivere vocalen, energie en beleving en tekstuele diepgang…”

Muziek

Take a Ride

Come Back To Me

A Few Drops

Reviews

Boek Juneville en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Juneville, Americana, Rock, Folk band

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Silvia

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Juneville

Juneville is een band uit Nijmegen. Juneville speelt muziek in de genres Americana, Rock & Folk. Juneville heeft sinds de inschrijving op 28/01/2018 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Juneville klinkt als: Nick Lowe, Bryan Ferry, Richard Hawley en Nick Cave. Het repertoire van Juneville bestaat uit covers en eigen werk.

Juneville hanteert een richtprijs van €300 - €800 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.