Zangeres Jennifer Terwel, van het kinderkerkkoor tot aan The Voice

Door Het Gigstarter Team op 12-02-2020

Jennifer Terwel (27) is een zangeres die indruk maakt. Op het podium, bij The Voice en op Gigstarter. We gaan in gesprek met één van de populairste zangeressen van ons platform!

Wanneer ben je begonnen met muziek maken?

'Al vanaf mijn 4e ben ik met zingen bezig en dat begon in het kinderkerkkoor. Mijn ouders zongen en zingen nu ook nog steeds samen in een koor dus het kwam niet zomaar. Op mijn 13e heb ik voor het eerst voor een groter publiek gezongen via de jaarlijkse talentenjacht van de middelbare school. Eigenlijk ben ik sinds die leeftijd echt gaan ontdekken dat ik zangeres wilde worden. Na de middelbare ben ik dan ook een muziek opleiding gaan volgen aan het, tegenwoordig hetende “Pact Amsterdam” en dan de richting zang.'

enJennifer Terwel

Is het kinderkerkoor een goede muzikale basis voor je geweest?

'Ja, dat kerkkoor heeft me denk ik al wel op vroege leeftijd een goede basis gegeven. Ook qua meerstemmig zingen en luisteren naar elkaar. Later heb ik ook in het jeugdkoor gezeten en zong ik tot voor kort ook nog in een klein a capella koortje. Ik ben nu ook erg goed geworden met 2e en 3e stemmen horen en zingen, dat is echt een soort gave al zeg ik het zelf haha.'

Hoe was je opleiding Artiest/Muzikant aan het ROC, en heb je er veel aan gehad als artiest?

'M’n muziek opleiding in Amsterdam was eigenlijk één grote gezelligheid al zeg ik het zelf! We leerden steeds verschillende muziek stijlen in een paar weken te spelen en sloten die periode dan af bij een poppodium in Amsterdam. Daar heb ik dus zeker vooral verschillende muziek stijlen geleerd/ontdekt en je kreeg ook les in muziekschrift en wat handige lessen over het gebruik van een mengpaneel. Altijd handig.'Jennifer Terwel - Alone (The voice of Holland '17 -The Blind Auditions)

Na de opleiding deed je mee aan The Voice, hoe was het om mee te doen?

'Ja, The Voice was weer een leuk avontuur om aan mee te doen. Het is vooral goed en leuk om jezelf weer even aan een groter landelijk publiek te laten zien en het heeft me zeker wat leuke optredens opgeleverd. Ik merk ook dat dat nu nog steeds goed werkt bij sommige boekingen.'

Hoe kwam je in contact met Gigstarter?

'Ik denk dat ik ooit eens ben gaan googelen op een soort online muziek profielen website waarbij ik mezelf kon laten zien en ik vind het erg prettig werken zo bij Gigstarter!'

Wat bevalt jou aan Gigstarter?

'Het bevalt me dat je snel rechtstreeks met de klant contact kan hebben en ik vind het een duidelijk profiel hebben. Ik gebruik m’n Gigstarter profiel dan eigenlijk ook vaker om te posten dan m’n eigen website. En ik vind het fijn dat je niet een bepaald percentage via derden hoeft af te staan, dat is bij andere websites wel anders.'Jennifer Terwel & Gerben van de Poppe - Shallow (acoustic cover)

Je doet en deed er ook nog musicalwerk bij, is dat allemaal te combineren?

'Ja, ik zit nu al zo’n acht jaar bij een musical vereniging waarbij we één avond in de week bij repeteren en half april altijd drie voorstellingen spelen. Ik merk nu wel echt sinds dit jaar dat ik dat wat laat verslonzen. Ook omdat ik nu mijn eigen onderneming “Jennifer Terwel Music” heb opgestart en vooral meer bezig ben met optredens regelen, contact onderhouden, marketing en alles wat er bij komt kijken. Ik denk dat ik volgend jaar even een jaar niet mee doe maar laat me voor eventuele musical klussen zeker open staan.'

Op dit moment zing je vooral bij bruiloften, ceremonies, kerken en evenementen. Zijn er speciale zaken waar je op moet letten bij dit soort optredens?

'Klopt, ik denk dat ik ook wel echt een bruiloftszangeres ben en dat dat me erg goed ligt. Hier wil je dan wel extra goed je best bij doen omdat het speciale gelegenheden zijn en nummers die vaak speciaal voor het bruidspaar is. De meer intieme optredens wil je dus vooral echt wel goed en netjes neerzetten, bij achtergrond muziek bij een restaurant o.i.d. is daar minder spanning bij en maakt het niet uit of er soms een klein foutje bij zit want dat zullen de mensen minder snel opmerken.'

Wat zijn je toekomstplannen?

'Ik vind het vooral erg gaaf om te merken dat m’n optredens sinds twee jaar wel echt gegroeid zijn en nog steeds binnen blijven lopen. Ik ben nu ook parttime bezig met zingen, en heb bijna elk weekend wel één of twee optredens. Afgelopen jaren werkte ik zowel in de weekenden als doordeweeks in kledingwinkels, maar heb dat sinds afgelopen zomer ingeruild voor een doordeweekse kantoorbaan zodat ik meer op m’n optredens kan focussen in het weekend. Ik vind alle creatieve vakken zoals zingen, acteren, musical spelen te gek en kijk gewoon steeds wat er op m’n pad komt.'

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, jennifer, interview