Top of the Tips: van onze artiesten voor onze artiesten

Bij Het Gigstarter Team

Heb je een writer's block? Krijg je niet veel optredens zoals gewoonlijk? Het Gigstarter Team en je collega muzikanten zijn hier om de dag te redden! De afgelopen maanden hebben we een aantal nuttige tips van onze eigen muzikanten en DJ's verzameld en in dit artikel voor jullie uitgelicht. Blijf lezen om te horen van onze DJ's en muzikanten!

De beste tips van onze DJ's

Dj Mini Maal werd gekroond tot onze DJ van het Jaar 2021. Wij interviewden hem na zijn glorieuze overwinning om hem beter te leren kennen. Wil je ook meer weten over deze techno / house DJ uit België? Je kan ons interview hier lezen.

"Maak je muziek altijd voor jezelf. Je echte zelf is het beste wat je te bieden heb... en verkoop het!"

mini maal

Mini Maal tijdens het geven van een geweldige set
DJ Maestro is een van de pioniers van jazz DJ's, we waren vereerd om hem een tijdje geleden te interviewen. We slaagden er zelfs in om hem een interessante tip te laten delen voor zijn collega muzikanten op Gigstarter. Lees er alles over hier.

"Volg je eigen koers en maak je eigen muziek. Ik had het geluk dat je beroemd kon worden met een compilatie LP of mix album. Tegenwoordig gebeurt dat bijna nooit meer. Je moet echt je eigen muziek maken, uiteindelijk word je dan geboekt voor iets unieks. Ik zie het maken van remixen ook als het maken van je eigen muziek".

maestrodimusica

Maestro en zijn dierbare collectie vinyls
De volgende allrounder met dance en latin invloeden is DJ BatuCada43, lees meer over hem in dit interview.

"Als je een idee hebt, werk het dan meteen uit. Ik wilde heel graag een livestream doen in het Roosendaalse voetbalstadion. Ik heb meteen een mailtje gestuurd en dacht niet dat ik antwoord zou krijgen. Maar het is me gelukt om daar op te treden. Probeer niet te groot te denken, begin klein en zoek het lokaal op en bouw dit langzaam op. Ik leef volgens het gezegde: je weet het pas als je het vraagt!"

dj batucada43

Batucadu43 tijdens een van zijn sets
DJ AdV is een van de DJ's met de meeste boekingen op Gigstarter. Hij passeerde onlangs 100 geverifieerde boekingen, applaus voor DJ AdV!

"Blijf bij jezelf en probeer je te onderscheiden van andere DJ's. We vissen allemaal in een grote vijver. Tip voor de beginnende DJ's organiseer je eigen feesten. Met alleen mixen gepost op een platform... je komt er niet is mijn ervaring".

DJ AdV

Een van ons meest geboekte dj's, DJ AdV


De beste tips van onze muzikanten

Espíritus del Sol is een van de meest succesvolle Spaanse artiesten op ons platform. Onlangs gaven ze ons een interview waarin ze enkele tips gaven aan muzikanten die beginnen op het platform en graag vaker willen optreden.

"Er zijn een paar dingen die voor mij hebben gewerkt en die ik zou aanraden aan elke muzikant op Gigstarter. Ten eerste, het is essentieel om het belang van recensies te begrijpen. We realiseerden ons dat positieve recensies van eerdere concerten die we hebben gegeven onze positie op het platform hebben verbeterd en dat meer mensen ons willen inhuren. We proberen altijd de beste show te geven aan ons publiek en moedigen hen aan om een recensie achter te laten op het platform omdat dit de kans op het krijgen van meer optredens zou vermenigvuldigen. Ten tweede, inhoud zoals video's en foto's die je uploadt op het platform moeten goed zijn. Natuurlijk, wat het meest telt is je muziek en je artistieke concept. Maar je moet goede inhoud hebben om kwaliteit te signaleren aan mensen. Op deze manier kunnen mensen zich een goed beeld vormen van waar je project over gaat. Al te vaak onderschatten artiesten het belang van het genereren van kwalitatief hoogstaande content, waardoor ze waardevolle kansen laten liggen".

Espíritus del Sol

Espíritus del Sol
Dion Cooper is zeker een rijzende ster zoals we besproken hebben in dit interview. Dion heeft met meerdere grote Nederlandse artiesten samengewerkt en zelfs getoerd en liedjes geschreven met Duncan Laurence, Eurovisie 2019 winnaar. Deze tip is er zeker een om te onthouden!

"Het eerste wat in me opkomt is dat in principe alles een people business is. Mensen doen graag zaken met mensen die ze aardig vinden. Ik maak er een sport van om op een leuke en enthousiaste manier te reageren en het liefst waar mogelijk te bellen of te facetimen. Wat ik vaak doe is in mijn berichten een soort van, dat ze het idee hebben van 'oh hier doen we niks aan deze dude is professioneel' dat ik aangeef 'normaal doe ik dit en dit en ik stel voor om dit op deze manier te doen, normaal werkt dit heel goed en ik zou aanraden dat we daar eens naar kijken, we kunnen altijd een soort van speling houden en improviseren' en heel erg voorop stellen wat leuk dat ze doen en vet dat ik daar onderdeel van mag zijn en hoe vullen we dat in zodat je het helemaal geweldig vindt. Ik krijg vaak een bericht terug met dank voor je enthousiaste bericht. Dus dat is een groot ding dus gewoon aardig en menselijk zijn eigenlijk".

dion cooper

Dion Cooper voor een van zijn shoots
De Nederlanders onder ons kennen vast The Billy Joel Experience van diverse tv shows voor muzikanten en tribute bands. Het genoegen was geheel aan onze kant om Alexander de leidende man van de band te interviewen. Alexander's tip weerspiegelt echt zijn eerlijke en pure karakter.

"Wees altijd eerlijk, tegen jezelf maar ook tegen je publiek. Voel wat je doet en probeer niet te doen alsof".

The Billy Joel Experience

Alexander behind his piano
Een tijdje geleden heb je misschien ons artikel gezien over de allereerste Gigstarter artiesten die meer dan 100 officiële boekingen hadden. Natuurlijk konden we deze band niet onvermeld laten in de top van de tips! Lees meer over van The Rivals en hun succes hier terwijl Robin van de band een waardevolle tip deelt waar we allemaal van kunnen leren.

"Ik denk dat inhoud heel belangrijk is en ook de uitstraling van je foto's. Dat is iets waar Jeff ons altijd op corrigeert, de uitstraling van de energie in de foto's. We zijn dan wel een feestband, maar je moet goed kijken naar wat je wilt uitstralen. We hebben in het verleden super coole foto's gehad, waar je niet echt kan zien dat er een feestje aan de gang is, maar waar we met een gitaar in onze handen stonden en er super cool uitzagen. Wij vonden het wel leuk, maar of je er boekingen door krijgt? Wij denken van niet. Het is veel belangrijker dat je uitstraalt wat je doel is. Het is beter om wazige foto's te hebben waar je een heel groot feest ziet waar het bier door de lucht vliegt. Mensen zullen het gevoel krijgen dat als ze onze band boeken, ze echt een geweldig feest zullen hebben. Neem ook contact op met de boeker, zeker als ze nog een kater hebben van de dag ervoor, en stuur het recensieverzoek meteen door. Want zeker met een recensieverzoek reageren ze er bijna allemaal op en dat is echt belangrijk".

The Rivals

The Rivals rockend op het podium
Welke tip sprak jou het meeste aan? Of heb je misschien zelf een goede tip die je graag wilt delen? Laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: tips, muziek, writers block, songwriting, live muziek, artiesten