The Rivals: de eerste artiest op Gigstarter met 100 boekingen!

Door Het Gigstarter Team op 07-04-2022

Als eerste de 100 boekingen weten te behalen op Gigstarter, dat is toch wel een hele prestatie?! De eer is aan The Rivals. Een coverband bestaande uit vijf jonge mannen uit Maarssen die langzamerhand heel Nederland weten te veroveren. Wij van Gigstarter hadden de eer om een aantal jongens van the Rivals te mogen interviewen over deze mijlpaal. Maar wie zijn The Rivals nou eigenlijk? Lees verder om meer te weten te komen over deze jeugdige maar krachtige groep jongens!

Wie zijn The Rivals?

The Rivals is een coverband bestaand uit vijf jonge ambitieuze jongens. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet zodat je tijdens het lezen van dit interview precies weet wie er aan het woord is! Blijf zeker lezen voor de geheimen van hun succes en waardevolle tips.

The RivalsSamenstelling van The Rivals

Het prille begin: hoe is de band ontstaan?

Kevin: “We zijn begonnen als een schoolbandje, we waren middelbare schoolvrienden. Jeffrey is mijn broer en samen waren wij al muziek aan het maken, we zaten op dezelfde school samen met Robin. Onze school had een talent night waaraan we altijd meededen en vanaf dat moment zijn we muziek gaan maken en op gaan treden. Koninginnedag en dat soort dingetjes, dat is een beetje uit de hand gelopen toen.”

If you can't beat them, join them: hoe Robin onderdeel van de band werd

Kevin: “Wij speelde dus inderdaad op die talent night en onze setting veranderde de hele tijd wel een beetje, maar wij werden altijd tweede op die talent night. Dit kwam omdat er één iemand altijd eerste werd en dat was Robin. Dus toen hebben we hem er bij gevraagd, je wilt wel winnen als je zoiets doet.”

Hoe is de band nog meer door de jaren heen verandert?

Jeff: “In het begin veranderde er vooral veel, toen we echt net begonnen als schoolbandje. Maar we hebben altijd dezelfde basis gehad. Het schoolbandje begon ongeveer 2013/2015 en Robin kwam er al vrij snel bij en vanaf daar is het super steady gebleven. Sinds de corona crisis hebben we er een vijfde lid aan toegevoegd, een toetsenist. Omdat we toch niks te doen hadden dachten we: 'dan gaan we lekker voorbereiden en uitbreiden voor als we weer mogen'. Eigenlijk hebben we dus altijd een hele steady basis en dat is ook wel de kracht van de groep.”

Zit er een gedachte achter de bandnaam?

"Ja!" riepen de heren in koor waarna Kevin het woord overnam. Na een kleine introductie verliet Jeff even kort de kamer om een bord te pakken waar 'Popstars The Rivals' op staat.

Kevin: “We speelde ooit op een koninginnedag bij ons in het park in Maarssen, toen kwam er een man aan en die zette dat bord neer. Daar stond dus popstars The Rivals op, toen was het eigenlijk 'oh The Rivals dat is eigenlijk wel een grappige naam' daarna hebben we ons er eigenlijk naar vernoemd.”

The Rivals

Klopt het dat er een aantal familierelaties binnen de band zijn? Hoe gaan jullie hier mee om?

Robin over zijn vader, de manager: “Op zich gaat dat best wel goed. We hebben van te voren duidelijke afspraken gemaakt voor financiële zaken, randzaken en voor techniek en dergelijke. Als die grenzen goed worden aangegeven dan weet hij precies wat voor werkruimte hij heeft. Tot nu toe gaat het hartstikke goed. Al die mensen om je heen heb je echt super hard nodig, om echt verder te komen.”

Jeff over Kevin: “We hebben af en toe wel eens een aanvaring, maar we zijn broers. We moeten wel met zijn tweeën door, ook buiten de band. We komen voorlopig ook niet van elkaar af. Over het algemeen gaat het allemaal hartstikke goed. Als aanvulling op Robin denk ik dat het mooie van het groepje is dat niemand afhankelijk is van de groep. We doen het omdat we het leuk vinden en als we het niet meer leuk vinden zouden we het ook niet meer doen. Dat geldt ook voor ons team eromheen. Ik denk dat dit wel een belangrijke steunpilaar is in deze band.”

Jullie zijn allemaal nog vrij jong en ook vanaf jongs af aan al bezig met muziek, hoe zien jullie de toekomst voor jullie?

Kevin: “Ja de toekomst is natuurlijk nu heel vaag op dit moment maar over het algemeen gaan we gewoon door en vinden we het ook hartstikke leuk om te doen. Het is veel te leuk om er een eind aan te breien maar we willen ook wel weer groeien. We zijn heel erg bezig om ons product, onze band, nog een stapje hoger te tillen. Dan hopen we dat er optredens komen, want dat is waar deze band om gaat. Wij zijn geen studioband, we zijn echt een liveband."

Het leven buiten The Rivals

Robin: “In principe hebben we allemaal nog wat ernaast. Ik niet in de muziek, ik studeer namelijk Business Management ernaast en zit in mijn laatste jaar.”

Jeff: “Ik heb samen met Kevin een MBO muziekopleiding gedaan en vanuit daar voor mezelf begonnen met een drum school. Doordeweeks ben ik fulltime bezig met les geven.”

Kevin: “Dat klopt ja, ik studeer nu op het conservatorium in Rotterdam. Ik ben daardoor wel fulltime met muziek bezig, maar dit is het eerste bandje waarbij ik muziek maken heb geleerd. Dat blijft dan wel een soort nostalgisch gevoel hebben als we met deze band spelen.”

The Rival promo 2020

Wat is jullie mooiste herinnering samen als The Rivals?

Jeff: “Ik denk voor mij persoonlijk dat het hoogtepunt toch wel de tour is die wij in de zomer doen normaal gesproken. Dan huren we een grote bus en gaan we met het hele team en de band twee weken lang feestcampings af in Duitsland, Luxemburg en de Ardennen. Dat is wel echt een avontuur, je ontmoet zoveel mensen en zit zo op elkaars lip."

Kevin: “Dat is het wel, je gaat natuurlijk met zo’n hele band op pad. Vaak hebben we dan een bus, of ondertussen hebben we iets te veel mensen dus gaan we met twee auto’s. Dat sfeertje is helemaal te gek, als je dan een optreden hebt gehad ergens in Duitsland en daarna in je hotelletje zit met zijn allen. Dat zijn voor mij wel de magische momenten, je bent ook als groep zo hecht.”

Robin: “Ja en we hebben onze eigen show nog. Die is te mooi om niet te benoemen. Onze eerste eigen show was in februari voor de corona crisis. We hadden een eerste eigen show georganiseerd met ongeveer 300 kaarten en het was een aantal weken van te voren al volledig uitverkocht. Dat was onze allereerste keer dat we een eigen show gaven, dat is wel iets wat altijd bij zal blijven. Toen kwam corona..."

Zal deze coverband ooit een eigen release uitbrengen?

Jeff: “We hebben in het verleden 1 of 2 eigen nummers gedaan. Uiteindelijk werkt dit cover wereldje denk ik wel het beste voor deze groep. Voor deze band hebben we uiteindelijk besloten dat we puur gaan focussen op de commerciële covers in ons genre. We zijn begonnen met bruiloften en daar keren we nu eigenlijk ook weer een beetje naar terug door de corona crisis. We hopen zometeen, als het allemaal weer kan, er naar toe te werken. We willen ons product zo danig klaar maken dat we grote shows voor duizenden zwetende mensen in een tent kunnen doen.”

The RivalsSfeerimpressie van The Rivals

Wanneer hebben jullie je ingeschreven op Gigstarter en waarom?

Jeff: “Ik denk dat we er echt al heel vroeg bij zaten, als een van de eerste. Een van onze opa’s had in de krant gezien dat jullie waren begonnen hiermee. Op dat artikel toen ter tijd hebben we direct gereageerd en hebben we ons ingeschreven, zo is het gaan lopen.”

De eerste artiest met 100 boekingen, hoe is het mogelijk?

Kevin roept meteen "Dat moet gevierd worden" terwijl de heren hun armen in de lucht gooien.

Jeff: "In het begin was het veel rondjes rijden door de provincie en hierbuiten. Dit deden we om muziekcafés te benaderen, samen met een tablet, PowerPoint en de vraag of we bij hen mochten komen spelen. Toen kwam Gigstarter vrij snel hierna en kwamen er ineens aanvragen vanuit Deventer en Den Helder, echt vanuit alle hoeken van het land. We hebben hele leuke mensen leren kennen en sommige komen we nog steeds tegen bij shows of boeken ons met regelmaat, super grappig! Ik denk dat door Gigstarter, vooral voor ons als jonge muzikanten, er een wereld open ging.

Tips van The Rivals

Robin: “Ik denk dat content ontzettend belangrijk is en ook je uitstraling op je foto’s. Dat is iets waar Jeff bij ons altijd heel strak op zit, de uitstraling van de energie op de foto’s. Wij zijn dan een partyband, maar je moet eerst goed kijken naar wat je uit wil stralen. Wij hebben super coole foto’s gehad in het verleden, waarbij je niet echt kan zien dat er een feest georganiseerd wordt maar waar we wel super cool met een gitaar in onze handen stonden. Vonden wij zelf wel leuk, echter ga je daar boekingen door krijgen? Wij denken van niet. Het is echt veel belangrijker dat je uitstraalt wat je doel is. Je kunt beter wazige foto’s hebben waarbij het echt een groot feest is en het bier door de lucht vliegt. Mensen krijgen dan het gevoel dat als ze onze band boeken dat ze echt een fantastisch feest krijgen. Neem ook contact op met de boeker, zeker als die nog een kater heeft de dag na het fantastische feest en stuur gelijk het review verzoek. Want zeker met een review verzoek reageren ze eigenlijk bijna allemaal wel en dat is gewoon heel erg belangrijk.”

Any finals last words?

"Boek ons!" is waar Jeff namens de jongens het interview mee afsluit. Wij willen The Rivals heel erg bedanken voor hun tijd maar voornamelijk voor het vertrouwen in Gigstarter. Wij zijn trots om zo'n toffe coverband op ons platform te hebben en wensen de jongens van The Rivals het allerbeste in de toekomst, op naar de volgende 100 boekingen!


Enthousiast geworden van The Rivals? Boek ze nu!

Boek de Rivals

Net zo'n succes als The Rivals worden? Schrijf je dan nu gratis in op Gigstarter

Schrijf je gelijk inGerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: the rivals, coverband, rock, pop, band