Gigstarter tips voor Popronde 2019

By Het Gigstarter Team

De artiesten die meedoen aan de Popronde, het grootste rondreizende festival van Nederland, zijn bekend gemaakt. Het festival gaat ook dit jaar langs meer dan 40 steden door heel het land. Al jarenlang een prachtige kans voor talentvolle artiesten om zich in de kijker te spelen. Zo hebben acts als de Staat, MY BABY en Kensington al meegedaan om even later door te breken. Dit jaar doet een recordaantal talenten van Gigstarter mee, en we stellen ze graag aan je voor!

LAURA

Toegankelijk, speels en een podiumdier pur sang. De singer-songwriter LAURA, die in 2016 al voorzichtig doorbrak met haar singles Tot Snel en Zoete Witte Wijn, maakte indruk tijdens o.a. de Voice of Holland en aan de zijde van Nick en Simon tijdens optredens. Ze kan niet wachten om haar Nederlandse liedjes te laten horen tijdens de Popronde!



LAURA – Komt Wel Goed Schatje

Magnetic Spacemen

Een opgefokte garagerockband mag natuurlijk niet ontbreken tijdens dit festival, en Magnetic Spacemen kan dat als geen ander leveren! Geïnspireerd op bands als The Hives, Ramones, FIDLAR en The Sonics tourden ze al langs de Nederlandse popzalen met John Coffey. De band is klaar om deze energieke wervelwind langs alle Nederlandse steden te brengen.



Magnetic Spacemen - I don't Wanna Grow Up

Scott & Young

Er is voor ieder wat wils tijdens de Popronde, zo ook de prachtige folk/pop van Scott & Young. Het Utrechtse duo speelt eerlijke, kwetsbare luisterliedjes gekenmerkt door meerstemmige zanglijnen en teksten die moeiteloos tot de verbeelding spreken. Wij zagen ze tijdens de Grote Prijs van Nederland en de zaal genoot in stilte.



Scott & Young - What I Am Looking For

Zeno

Afgelopen jaren is hiphop enorm geëxplodeerd qua populariteit in Nederland. Nieuwe talenten kloppen elk jaar aan om hun muziek te laten horen. Zo ook Zeno. Nadat hij erachter kwam dat het rappen voor hem meer was dan een hobby besloot hij na het behalen van zijn propedeuse aan de leraren opleiding tot geschiedenisdocent zichzelf aan te melden bij de Herman Brood Academie om zichzelf volledig te kunnen focussen op zijn muziek. Een gedreven artiest die niet kan wachten om de nummers van zijn debuut EP ‘Vallen Als De Nacht’ te spelen.



Zeno - Om Me Heen

Shaemless

Als je jouw eigen muziek omschrijft als Garage Punkblues weet je dat er krakende gitaren en vuige baslijnen aan te pas komen. Shaemless uit Nijmegen doen denken aan The Stooges, The Gun Club en Jon Spencer Blues explosion. Optreden is waar deze band voor leeft, dus bereid je voor op de waanzin die van de shows van Shaemless afspat. Het is puur, hard en toch dansbaar.



Shaemless tijdens de finale van de Roos van Nijmegen

Dr Justice & The Smooth Operators

Tijd om nog meer te dansen! Dr Justice & The Smooth Operators bestaat uit drie funky boys en vier sexy chicks die samen met Dr Justice op een ubermissie zijn: electro discopop brengen naar de huidige instagram-generatie. Een missie waar we als Gigstarter helemaal achter staan. Wij verwachten dat deze band veel nieuwe fans erbij krijgt tijdens de Popronde.



Dr Justice & The Smooth Operators | Babyluv Release 2018 Aftermovie

Josh Island

Dat Josh Island afkomstig is uit Nederland en opgegroeid is in het buitenland is te merken aan zijn internationaal charisma en zijn meeslepende songs. Met persoonlijke verhalen en goede publieksinteractie creëert deze geboren entertainer een levendige huiskamersfeer. Laat je meenemen door Josh zijn nummers en verhalen tijdens één van de vele optredens die hij geeft tijdens de Popronde.



Josh Island - Love Don't Come Easy

Cymbaline

Laat deze Utrechtse band je meenemen naar een andere tijd waar Lou Reed en David Bowie het er nog goed van namen. Cymbaline doet met hun rauwe, psychedelische rock 'n roll de New Yorkse underground scene van de vroege jaren '70 herleven, waar niets te gek was en alles kon.



Cymbaline - Nicht Weiter (LIVE)

Fabz Pi

Trap muziek en punk hebben veel met elkaar gemeen. Vooral de energie en moshpits die los komen bij beide muziekstromen is geweldig. Fabz Pi brengt deze energie samen, wat zorgt voor verhitte shows. Kom voorbereid naar het optreden want stilstaan gaat niet lukken bij deze Rotterdammers.



Fabz Pi - Live

Magic Moon

Heerlijke psychedelische rock die rauw wordt geserveerd door een combinatie van stampende drums, meerstemmige zang, fuzzy gitaren en een dreunend orgel. Dit vierkoppige live-monster weet je bij elke show weer te verrassen.



Magic Moon - Lucy (Live at Paardcafé)

Jade PraiZe

We sluiten af met de charismatische singer-songwriter Jade PraiZe. De half Brits, half Nederlandse zangeres speelt haar eigen liedjes solo op akoestische gitaar. Meer heeft ze ook niet nodig merkten we tijdens haar optreden bij de Grote Prijs van Nederland, ze pakte de zaal met gemak in en won de publieksprijs!



Jade PraiZe - Round[2]

Dit was onze lijst vol met tips voor de Popronde met Gigstarter acts die je zeker moet bezoeken. Welke steden er allemaal meedoen en op welke locaties de acts spelen vind je op de site van de Popronde. Zijn er nog meer artiesten die we zeker moeten zien tijdens de Popronde 2019? Laat het weten in de reacties!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, popronde