Gigstarter brengt live muziek naar Portugal!

Door Het Gigstarter Team op 30-09-2021

Surfen is een sport die gebaseerd is op passie, improvisatie en liefde voor de cultuur zelf. Surfers en muzikanten hebben allebei iets heel belangrijks gemeen: een onbreekbare band met hun kunstvorm. In dit blog zullen we enkele van de artiesten verkennen die de intieme en intrigerende relatie tussen muziek en surfen verkennen. We zullen ook een grote aankondiging doen over het debuut van het platform in Portugal, blijf lezen om meer te weten te komen!

The Beach Boys?

Surfmuziek ontstond in de jaren '60 in Zuid-Californië, met als pioniers van het genre grote namen als The Beach Boys en Dick Dale. Naarmate de tijd vorderde tot vandaag, hebben de genres die deel uitmaken van de zogenaamde 'surfmuziek'-scene een revolutie doorgemaakt. Een scala aan genres heeft in de loop der jaren zijn intrede gedaan in de scene, waardoor de betekenis van 'surfmuziek' diverser is geworden. Vandaag zien we bands als Tame Impala en andere indie rock bands het genre veroveren.

Een vakantie vol muziek

Op Gigstarter hebben we een reeks artiesten die de surf cultuur volledig vertegenwoordigen. Van bands die meer psychedelische rock spelen, tot bands die een getrouwe weergave zijn van hoe het was om in de jaren 60 te spelen. Check hieronder een lijst van bands die je fantasie kunnen prikkelen en je het gevoel geven dat je op een zonnig strand bent.

EEN GROTE MEDEDELING!

Tijdens de World Surf League die gehouden wordt in Ericeira op 9 en 10 oktober, lanceert Gigstarter haar live muziek boekingsplatform in Portugal! Surfen en muziek zijn twee van de fundamenten van de cultuur voor de jongere generaties in Portugal, dus het was logisch om Gigstarter haar expansie voort te zetten in het land waar deze twee culturen worden gecombineerd! In samenwerking met Boardriders (Quicksilver), zal er een indie live muziek festival plaatsvinden met de nieuwste en veelbelovende talenten. Zes van Portugal's pioniers van jong talent zullen Gigstarter vertegenwoordigen op het evenement met de eclectische mix van genres. De artiesten die zullen spelen zijn Du Nothin, Tomás., Marswell, Green Leather, Sea Angels en DJ Frank Lenzer.

Portugal artiestenGigstarter artiesten die zullen spelen op het event

Bekijk onze nieuwe Portugese website!Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: surf, portugal, lancering, live muziek, surfen, platform