Word meer geboekt op Gigstarter

Door Het Gigstarter Team op 18-05-2021

De zomer komt eraan, cafés en terrassen gaan weer open en we kunnen steeds vaker genieten van live muziekoptredens. Dat is toch geweldig nieuws! Het Gigstarter team verzamelde een aantal tips voor jou als artiest om hoger op Google te komen en zo zichtbaarder te worden en meer kansen te krijgen om weer op te treden. Ben jij er klaar voor om meer geboekt te worden?

Heb je een eigen website?

JA ik heb een eigen website

Als je een eigen website hebt.gemaakt op Wordpress, WIX of andere platforms, kun je hoger in de zoekresultaten verschijnen dankzij onze kleine magische knop. Deze heet de Gigstarter widget. Wanneer je deze boekingsknop op je eigen website zet, linken we beide websites en helpen we elkaar om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Klik jij vaak op de tweede pagina van de resultaten op Google of andere zoekmachines? De meeste boekers niet, dus laten we als eerste verschijnen, om de kans om geboekt te worden nog groter te maken.

Hoe voeg ik de boek mij knop toe?

Volg deze video tutorial om de knop op jouw persoonlijke website te implementeren.


>
Hoe implementeer je de Gigstarter boek mij knop op je website

Als je hulp nodig hebt bij het implementeren van de HTML-code in jouw website, raden wij je aan deze tips hieronder te bekijken:

Dan, selecteer je profiel op deze pagina en je zult instructies zien over hoe je de Gigstarter boekingswidget op jouw website kunt plaatsen.

book me buttonBoek mij knop

 • Last but not least: Het Gigstarter team moet alleen nog de persoonlijk website knop voor jou activeren. Waardoor jouw website te zien is op jouw Gigstarter profiel. Zodat boekers direct van je artiestenprofiel naar je persoonlijke website kunnen gaan. Stuur een e-mail naar info@gigstarter.nl om de goedkeuring van je widget aan te vragen.

  NEE Ik heb geen eigen website

  Wij hebben een snelle oplossing voor als je nog geen eigen website hebt opgebouwd! Op 'Google My Business' kun je gratis een 'bedrijfsprofiel' aanmaken met onder andere een foto van een vorig optreden en je artiestennaam. In een paar klikken maak je een gmail account aan of log je in met je eigen account. Dan moet je een aantal gegevens invullen en één daarvan is vrij relevant voor je ranking: de website. Zelfs als je er geen hebt, kun je de link van jouw Gigstarter profiel invoegen. Je kunt ook verder gaan in de beschrijving.

 • Tip: Het is uiteraard niet verplicht om je adres openbaar te maken. We raden je aan om bijvoorbeeld ''Nederland'' neer te zetten, voor de regio of het land waar je wilt spelen.

  Wie kan de Gigstarter 'boek mij knop' gebruiken?

  De widget wordt in de eerste plaats gebruikt door de muzikant zelf, maar kan ook gebruikt worden door gebruikers die een bepaalde band, dj of ensemble willen promoten. Als manager of boekingsagent kun je ook de snelkoppeling implementeren om de zichtbaarheid en boekingen van de artiesten te stimuleren via de widget.

  Tags

  Of je nu een website hebt gebouwd of niet, je moet je live optreden natuurlijk associëren met een bepaald genre maar ook met bekende artiesten waar je inspiratie uit haalt. Op Gigstarter zijn de tags iets anders dan genres of klanken. Dit zijn specifieke woorden zoals ''akoestisch'', ''elektrische gitaar'', ''piano'', ''online optreden'' die de boeker meer accurate gegevens geven over de live muziek ervaring die je aanbiedt.

  Het is erg belangrijk dat je tags toevoegt aan je profiel. Om deze tags in te vullen, log je in op je account. Ga naar het Dashboard, klik op Profiel en vervolgens op Bewerk Profiel en je hebt de mogelijkheid om verschillende tags toe te voegen, hoe meer hoe beter!

  Nog geen widget op jouw website?

  Start het creëren van een widget  Gerelateerde blogs op Gigstarter:

 • Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

  Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

  Minder gedoe. Meer muziek.


  Tags: google, ranking, platform, boekingen