De beste locaties voor live muziek in Parijs

Door Sarah Le Corff op 14-08-2019

In Parijs vind je ontzettend veel leuke dingen om te doen, en live muziek is daar zeker één van! Het Gigstarter Team heeft de beste locaties in de Franse hoofdstad gespot en op een rijtje gezet.

Rue des Lombards: een jazz paradijs

Deze straat in het centrum is beroemd om zijn vele bars. De meeste van deze locaties hebben een zeer aantrekkelijk happy hour en bijna allemaal live muziek. Het belangrijkste genre in deze straat is jazzmuziek, hoewel er ook locaties zijn met rockmuziek. Op de meeste plaatsen moet je een paar euro betalen om binnen te komen (en/of deel te nemen aan) jamsessies en optredens. We raden Le Baiser Salé en Le Duc des Lombards aan, beide legendarische locaties voor jazzliefhebbers!

baisersaléparis Le Baiser Salé in het centrum van Parijs

Een fijne indie rock avond in Supersonic

Deze concertzaal bevindt zich in een oud fabrieksgebouw dichtbij de Opéra Bastille. Het programma is beschikbaar online, en ze richten zich voornamelijk op nieuwe artiesten. Je kunt tot 3 optredens per avond zien en het is meestal gratis. Neem een kijkje bij de indie-artiesten van de toekomst!

Ga underground bij l’International

Parijs zit vol verrassingen. De straat Rue Saint Maur is er één van en bevat vele mooie plekken, zoals l’International. Het is de perfecte locatie voor in de winter! De locatie biedt goede maaltijden en je vindt het podium beneden. Meestal zijn alle optredens (en soms tentoonstellingen) gratis en gaat de avond verder met een DJ die boven muziek draait.

philharmonie paris Philharmonie de Paris

Philharmonie de Paris: live muziek en tentoonstellingen

Deze locatie gaat op alle mogelijke manieren over live muziek in Parijs. Gelegen bij het La Villette-park kan elke muziekliefhebber vinden wat hij wil bij Philharmonie de Paris. Naast optredens (meestal gericht op klassieke muziek) en activiteiten (zelfs voor kinderen!), organiseren ze tentoonstellingen en houden ze conferenties over muziek. In de zomer kan je ook genieten van het restaurant en de tuinen!

L’étage: een verrassende plek

L’étage rekent 5€ per avond voor 3 of 4 optredens. Wat een deal! In een zeer intieme setting kun je genieten van een maaltijd of een lekker drankje en ontdek je getalenteerde artiesten. Je zou zelfs sommige Gigstarter artiesten kunnen ontmoeten, zoals de zanger Louis Bey!

Dit waren ze! Enkele van de beste locaties voor live muziek die Parijs te bieden heeft. Voeg een paar van deze toe aan je lijst wanneer je van plan bent om deze geweldige stad te bezoeken en te genieten van de muzikale avonden!

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Op de hoogte blijven van Gigstarter en haar artiesten?
Meld je aan voor de kwartaal nieuwsbrief

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: locaties, tips, parijs, gigstarter