Coronaproof feesten: Terrastival, sit-down parties & silent disco

Door The Gigstarter Team op 03-08-2020

Zoals je weet kunnen grote festivals zoals we gewend zijn deze zomer helaas niet worden georganiseerd. Steeds meer bar eigenaren festival organisatoren vinden oplossingen om mensen van livemuziek te voorzien en tegelijkertijd rekening weten te houden met de beperkingen van de overheid als gevolg van COVID-19. In dit artikel hebben we enkele voorbeelden van mogelijke alternatieven opgesomd.

Bekijk Gigstarter artiesten

Terrassen festivals

Het Terrastival-concept is geboren 'dankzij' de pandemie. Het komt van de mix van de woorden festival en terras, een soort van festival maar dan op een terras, de enige waar we voorlopig van mogen genieten. Zo nodigt het Hem je uit in hun tuin voor het terrastival. Verschillende festivalorganisatoren zoals Mystic Garden pakken groots uit om van juni tot begin september naar Zaandam te komen voor een drankje met je vrienden en muziek op het terras. Op hun website HEMtuin kun je een tafel reserveren voor maximaal 8 personen.

Sit-down parties

Tegenwoordig zijn sit-down parties een nieuwe manier geworden om het COVID-19-risico te minimaliseren. Door de afstand van anderhalve meter tussen elke tafel kunnen muziekliefhebbers toch genieten van een bandoptreden.

terraceSit-down Party by Festivalorganisatie Phoenix

Privé Silent Disco Party

Iedereen buiten houden om te voorkomen dat mensen in dichte ruimtes bijeenkomen, kan een oplossing zijn om een klein feestje te geven. Maar hoe zit het met de buren? Dit is inderdaad een element dat je niet mag vergeten als je niet wilt dat de politie uw corona-proof feest beëindigt. Dus, als je een tuin hebt en je verjaardag wilt vieren, boek dan een DJ op Gigstarter, huur een aantal headsets en laat de show beginnen. Vergeet niet dat je je gasten ook kunt vragen om een mondkapje te dragen om zo de verspreiding te verminderen wanneer ze praten en lachen.Homemade Silent Disco Party met DJ Sebastian Hooft

Hoe vind je een artiest tijdens corona?

Op Gigstarter vind je honderden artiesten in alle mogelijke genres die graag komen optreden op jouw feest. Je kan allerlei soorten live muziek boeken voor je party van DJs tot een rock band of een singer-songwriter. Via Gigstarter boeken is het meest toegankelijk en transparant want de boeker heeft direct en persoonlijk contact met de artiest en je hoeft geen commissie of booking fee te betalen.
Plaats een oproep en geschikte artiesten geven hun beschikbaarheid aan. Kom via de chat direct in contact met de artiesten en boek live muziek voor deze zomer op jouw feest in de tuin of op je terras.

Beide services zijn volledig gratis. En als je via Gigstarter een artiest, band, DJ of singer-songwriter boekt, hoef je geen commissie of boekingskosten te betalen. Makkelijk toch? Voor vragen kunt u ons mailen: info@gigstarter.nl

Plaats een oproep voor live muziek

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: sit-down parties, feesten, silent disco, terrastival