2017: De favoriete muziek van het Gigstarter team

Door Barbara Spaanjaars op 20-12-2017

Pak je koptelefoons tevoorschijn want het Gigstarter team heeft hun favoriete muziek van het afgelopen jaar op een rijtje gezet. Op Gigstarter kun je uit een grote selectie genres kiezen, en is net zo gevarieerd als de muzieksmaak van de teamleden. In deze selectie zitten ook een paar Gigstarter artiesten die nieuwe muziek hebben gelanceerd in 2017. Met deze collectie kun je het nieuwe jaar goed inluiden!

Joep Beving- Prehension

door Mark Teisman

Elk jaar stelt Tom mij de vraag wat mijn favoriete muziek van het jaar is, en elk jaar weer bezorgt die vraag mij een slapeloze nacht. Ook dit jaar vond ik het erg lastig om te kiezen, omdat er zoveel goede muziek is uitgebracht. Toch gaat mijn keuze dit jaar uit naar Joep Beving met zijn album Prehension. Minimalistische en atmosferische muziek om bedachtzaam naar te luisteren. Ook werkt deze muziek fijn als achtergrondmuziek, bijvoorbeeld tijdens het programmeren voor Gigstarter.

Lizzy V – Out of time

door Paul de Kuyper

In 2015 won Lizzy de Gigstarter Artist of the Year award en sindsdien maakt ze hele goede liedjes. Zoals dit pop-lied Out of Time die deze zomer uit kwam. Bekijk de schattige jonge versie van Lizzy in de videoclip hieronder.

Michelle Gurevich aka Chinawoman

door Bahareh Amali

Michelle Gurevich is een Canadese singer-songwriter, ook wel bekend met haar vorige artiestennaam Chinawoman. Een unieke stem en misschien wel de vrouwelijke Leonard Cohen. Perfect voor wanneer ik aan het werk ben op het hoofdkantoor van Gigstarter.

Mura Masa – Mura Masa

door Tom van der Velpen

Na heel veel tijd is het album van deze getalenteerde producer af. Boordevol hits maar natuurlijk ook met liedjes die we al kennen van over de hele wereld. Het is fijn om een mix van goed geproduceerde hip-hop, pop en andere genres eindelijk op één album te horen.

Imagine Dragons – Evolve

door Barbara Spaanjaars

Mijn favoriete album van het jaar is Evolve. Ik heb Imagine Dragons voor het eerst live gezien op mijn allereerste festival óóit: Rock Werchter. En een tweede keer staat op de planning volgend jaar februari in de Ziggo Dome. Nu al een mooi vooruitzicht voor 2018!

Spaanse artiesten op Gigstarter

door Erik de Kuyper

Dit jaar hebben veel Spaanse artiesten zich ingeschreven op Gigstarter. Op dit moment staan er maar liefst 240 artiesten op de Spaanse versie van de website. Ik wil graag een Spaans profiel uitlichten van Gigstarter: DJ Frank Gomez. DJ Frank Gomez was bijna uitgeroepen tot ‘Gigstarter DJ of the Year’ voordat hij van de troon werd gestoten door DJ Mike Gerritsen. Een fijne DJ set om het weekend mee in te luiden!

Meer Gigstarter artiesten die mooie muziek uitbrachten in 2017

Red Herring – Here to Destract You

Een prachtig nieuw album van de Nederlandse bluegrass band Red Herring. Op hun derde studio album vind je mooie melodieën gecombineerd met melodieus gezang. Als luisteraar word je verrast met invloeden van country en Americana muziek. Als je de kans hebt om hen live te zien, grijp het!

Fabian – Saints

Wij houden altijd van nieuwe initiatieven die muziek in de spotlight te zetten. Zoals de Spittin’ Blues Sessions, die getalenteerde muzikanten bij elkaar brengt om nieuwe liedjes op te nemen. Luister naar deze versie van Saints door onze eigen Fabian.

Nootmuskaat – Lekker op mijn plaat

En niet te vergeten willen wij Nootmuskaat benoemen! De band is gevormd door de oprichter van Gigstarter; Paul de Kuyper. Zij hebben dit jaar hun debuut album ‘Lekker op mijn plaat’ uitgebracht. Nederlandse popliedjes die jou aan het dansen brengen.

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: 2017, favoriete muziek, muziek, gigstarter