Straatorkest TOOS!

  • Ensemble   /   Amsterdam e.o., Den Haag e.o., Haarlem
  • #Akoestisch #Brass #Pop
  • Klinkt als Pop-, klassieke-, wereld-, jazz-, film-muziek

Indicatie €450 - €1500

Stuur een persoonlijk bericht naar Straatorkest TOOS!

Check beschikbaarheid
Straatorkest TOOS!, Akoestisch, Brass, Pop ensemble

15-koppig straatorkest TOOS: Inderdaad, héél apart…
Toos is al sinds 1986 een straatorkest met een heel eigen gezicht en een unieke klank. De arrangementen zijn vaak behoorlijk geraffineerd, het programma is zeer afwisselend, en bovendien wordt de muziek op een aanstekelijke manier gebracht. Het publiek lijkt er altijd evenveel van te genieten als de muzikanten zelf.

Wel Mr. Blue Sky, geen hoempa!
Toos is een flink orkest, een hechte club van vijftien geschoolde muzikanten en muzikantes: saxen (van sopraan tot bariton), bugel, trompetten, trombone, hoorn, tuba’s en slagwerk. Het is een blaasorkest met een bijzonder repertoire, waardoor het zeker geen carnavals- of hoempa-bandje is. De toehoorders worden verrast met de meest uiteenlopende muziekstukken, zo’n vijftig nummers die anders zelden op straat te horen zijn. Stukken voor groot orkest, zoals Gonna Fly Now. Maar ook de aria Nessun Dorma uit Puccini’s Turandot staat op het programma. Of er klinkt Italiaanse filmmuziek, of een werk van Frank Zappa. Bovendien brengt Toos eigen versies van popsongs zoals Old & Wise – waarbij het publiek vaak uit volle borst kan meezingen. Trouwens, ook de muzikanten zelf zingen van tijd tot tijd, soms zelfs vierstemmig.
Prachtige muziek op iedere plek, binnen en buiten
Als een oprecht straatorkest speelt Toos! zonder speakers of versterkers. Er zijn dus geen stopcontacten nodig, en dat maakt het orkest flexibel. Mede daardoor is Toos in de afgelopen jaren op de meest uiteenlopende plaatsen te horen geweest:
•tijdens warme zomeravonden op een italiaans plein, onder de Eiffeltoren, in de ArenA
•bij allerlei congressen en officiële recepties, maar ook tijdens talloze zomerfeesten
•als terugkerende act op de Floriade Haarlemmermeer, en in de varende parade van Sail Amsterdam
•aan het strand van Wijk aan Zee of Scheveningen, op de boulevard van Brighton, in de Drommedaris in Enkhuizen, en bijvoorbeeld op een Bretons straattheaterfestival.

De zomertournéés
Jaarlijks organiseert het orkest een zomertour. 1988 – 1991: Nederland. 1992: Frankrijk. 1993: Engeland. 1994: Zuid-Limburg – België – Duitsland. 1995: Centraal Nederland. 1996: Noord Nederland. 1997: Veluwe/Oost- Nederland. 1998: België – Zuid-Nederland. 1999: Oost-Nederland. 2000: Overijsel. 2001: Belgische Ardennen. 2002: Belgische Ardennen. 2003:Overijsel. 2004:Oost-midden Duitsland, Berlijn. 2005:Overijsel. 2006:Zuid-Limburg. 2007: Oost Duitsland. 2008: Friesland. 2009: Noord-Limburg. 2010: Umbrië Italië. 2011:Duitse Eifel. 2012:Toscane Italië. 2013:België. 2014: Toscane Italië. 2015:Tirol Oostenrijk. 2016: Oost Brabant, Nederland. 2017: derde maal Italië:Toscane. Tour 2018: Duitsland: Gronau.

Muziek

TOOS! Tournee Toscane 2014

Matzemeel (Job Chajes voor ...

Laatste Veerboot

Reviews

Boek Straatorkest TOOS! en wees de eerste die een review achterlaat.

Contact

Straatorkest TOOS!, Akoestisch, Brass, Pop ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Alanda

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Straatorkest TOOS!

Straatorkest TOOS! is een ensemble uit Amsterdam e.o., Den Haag e.o., Haarlem. Straatorkest TOOS! speelt muziek in de stijlen Akoestisch, Brass & Pop. Straatorkest TOOS! heeft sinds de inschrijving op 22/11/2015 in totaal 0 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Straatorkest TOOS! klinkt als: Pop-, klassieke-, wereld-, jazz-, film-muziek. Het repertoire van Straatorkest TOOS! bestaat uit covers en eigen werk.

Straatorkest TOOS! hanteert een richtprijs van €450 - €1500 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.