Gumbo & The Monk

  (17)
  • Ensemble   /   Nederland, Belgie
  • #Blues #Akoestisch #Country
  • Klinkt als Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson
  • 20 geverifieerde boekingen

Indicatie €350 - €600

Stuur een persoonlijk bericht naar Gumbo & The Monk

Check beschikbaarheid
Gumbo & The Monk, Blues, Akoestisch, Country ensemble

Gumbo & The Monk nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs de geschiedenis van de Blues. Van de juke joints op de katoenplantages in de Mississippi Delta tot aan de grotestadsblues van Chicago en Detroit. Met gepassioneerde zang en intens (slide)gitaarwerk laten ze de authentieke klank van de Oer-Blues weer herleven. De instrumenten die ze gebruiken naast de Dobro en akoestische gitaar zijn traditioneel handgemaakt door Gumbo. De Cigar Box Guitar, de License Plate Resonator Guitar en de Diddley Bow zijn gebouwd op dezelfde manier zoals de landarbeiders op de katoenplantages dat deden van afgedankte materialen.

Tussen de nummers door vertellen zij korte verhaaltjes en anekdotes over de bluesgeschiedenis, de nummers en de gebruikte instrumenten. Naast enkele traditionals spelen ze nummers van oa. Robert Johnson, Son House, Muddy Waters en John Lee Hooker.

Gumbo & The Monk zijn doorgewinterde muzikanten met jarenlange podiumervaring en brengen hun intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals binnen en buiten Nederland. Tijdens de Dutch Blues Challenge 2018 veroverden ze een finaleplaats.

Muziek

Hard Times

St. James Infirmary

Spoonful

Foto's

Reviews

Door op 09/02/2024

Gumbo & The Monk zijn beslist de moeite waard!
Met hun deels zelfgemaakte instrumenten brengen zij de blues zoals die moet zijn, herkenbare melodielijnen met een doorleefde zang.
Je voelt het ....
Het contact verliep prettig.
Voor herhaling vatbaar!

Door op 02/10/2023

Het contact is van begin tot eind goed geweest en de muziek was top. We hebben Gumbo & The Monk geboekt voor muzikale ondersteuning tijdens de borrel op onze bruiloft. Een fijne sound en vriendelijke mensen.

Door op 01/03/2022

Het contact met Fabian was bijzonder goed. Alles is naar wens verlopen. De afspraken werden nagekomen en in overleg kon er nog aangepast worden indien nodig.
Absolute aanrader voor liefhebbers van Bluesmuziek.

Contact

Gumbo & The Monk, Blues, Akoestisch, Country ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Fabian

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk is een ensemble uit Nederland, Belgie. Gumbo & The Monk speelt muziek in de stijlen Blues, Akoestisch & Country. Gumbo & The Monk heeft sinds de inschrijving op 10/06/2016 in totaal 20 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Gumbo & The Monk klinkt als: Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson. Het repertoire van Gumbo & The Monk bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Gumbo & The Monk krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 17 reviews.

Gumbo & The Monk hanteert een richtprijs van €350 - €600 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.