Gumbo & The Monk

  (4)
  • Ensemble   /   Den Haag, Rotterdam
  • #Folk #Blues #Country
  • Klinkt als Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson
  • 5 geverifieerde boekingen

Indicatie €300 - €750

Stuur een persoonlijk bericht naar Gumbo & The Monk

Check beschikbaarheid
Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen een intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en internationaal. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

Muziek

St. James Infirmary

Spoonful

Hard Times

Foto's

Reviews

Door op 23/10/2018

Contact prima, optreden (weer) geweldig. Traditionele Mississipi- blues, traditionele instrumenten. Twee man, beiden gitaar, geweldige zanger. Ontspannen verteller. Spelen moeiteloos een hele avond door, het publiek krijgt er niet genoeg van. Een belevenis!

Door op 10/07/2018

Gumbo and the Monk zijn een geweldig duo dat prachtige blues speelt, met hart en ziel. Ze hebben op mijn feest meteen de juiste sfeer gecreëerd. Het contact met hen is bijzonderprettig, doordat het heel fijne leuke mensen zijn. Tevoren liep de afstemming per mail ook heel soepel. Ze legden zelf contact met de locatie over apparatuur en dergelijke en hadden ter plekke de juiste inschatting gemaakt door voor te stellen om buiten te spelen op het prachtige terras. En bovendien pasten ze het volume goed aan aan de setting. Heel hartelijk dank, Gumbo & the Monk!

Door op 15/03/2018

Contact verliep soepel en flexibel. Betrouwbaar met het maken van afspraken. Publiek luisterde aandachtig en enthousiast.

Contact

Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Fabian

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk is een ensemble uit Den Haag, Rotterdam. Gumbo & The Monk speelt muziek in de stijlen Folk, Blues & Country. Gumbo & The Monk heeft sinds de inschrijving op 10/06/2016 in totaal 5 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Gumbo & The Monk klinkt als: Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson. Het repertoire van Gumbo & The Monk bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Gumbo & The Monk krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 4 reviews.

Gumbo & The Monk hanteert een richtprijs van €300 - €750 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.