Gumbo & The Monk

  (11)
  • Ensemble   /   Den Haag, Rotterdam
  • #Folk #Blues #Country
  • Klinkt als Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson
  • 12 geverifieerde boekingen

Indicatie €350 - €750

Stuur een persoonlijk bericht naar Gumbo & The Monk

Check beschikbaarheid
Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen een intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en internationaal. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

Muziek

St. James Infirmary

Spoonful

Hard Times

Foto's

Reviews

Door op 19/10/2019

Gumbo&The Monk gaven een sfeervol en authentiek concert. Ze beloofden oerblues en die kregen we ook, met mooie verhalen over de geschiedenis van de blues erbij !! Het publiek was talrijk en enthousiast!

Door op 02/10/2019

Fabian en Servaas alias Gumbo and the Monk hebben recentelijk op mijn verjaardagsfeest een memorabel optreden verzorgd. Een avond vol authentieke Mississippi Delta Blues op zelfgemaakte instrumenten waarmee zij een unieke sfeer wisten te creeren.
Ik ben bij toeval in het kader van een webzoektocht op Gumbo and the Monk gekomen en door de luistervoorbeelden was ik meteen enthousiast. Waar in ons land kom je verder nog dergekijke ‘puristen’ (citaat J. Derksen) tegen? Het contact met Fabiaan vooraf via mail en telefonisch verliep ongecompliceerd en soepel, zodoende kregen we meteen veel vertrouwen en zin in hun optreden. Op de avond zelf hebben zij zich super flexiebel opgesteld in het licht van diverse ingelaste stukjes en speeches.
Tijdens de avond en daarna kreeg ik veel enthousiaste reacties op hun optreden. Gumbo and the Monk hebben aan een toch al geslaagd feest nog een extra dimensie toegevoegd.
Dankeschön!

Door op 18/09/2019

We hadden Gumbo & the Monk op onze bruiloft als middagprogramma tijdens de borrel en het eten en hadden ons geen betere band kunnen voorstellen. Wij zijn beide bluesfans en hebben aardig wat live optredens meegemaakt maar deze stak er met kop en schouders bovenuit. Alsof we midden in het diepe zuiden van de US stonden. Na meerdere complimenten van tientallen gasten weet je zeker dat je de juiste band geboekt hebt. Bovendien voor een zeer bescheiden prijs.
100% aan te raden!

Contact

Gumbo & The Monk, Folk, Blues, Country ensemble

Stuur mij een bericht als je geïnteresseerd bent - Fabian

Waarom via Gigstarter boeken?

Beste prijs

Gigstarter rekent geen commissie. Artiesten steunen ons met een vrijwillig lidmaatschap.

Alles is mogelijk

Alles kan besproken worden, van geluidsapparatuur tot betaalmethode.

Help de artiest

Jouw boeking verhoogt de artiest-ranking en jouw review helpt toekomstige boekers.


Gigstarter over Gumbo & The Monk

Gumbo & The Monk is een ensemble uit Den Haag, Rotterdam. Gumbo & The Monk speelt muziek in de stijlen Folk, Blues & Country. Gumbo & The Monk heeft sinds de inschrijving op 10/06/2016 in totaal 12 geverifieerde boekingen via Gigstarter binnengehaald.

De muziek van Gumbo & The Monk klinkt als: Muddy Waters, Seasick Steve, Howlin Wolf, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson. Het repertoire van Gumbo & The Monk bestaat uit covers en eigen werk.

De optredens worden goed ontvangen: Gumbo & The Monk krijgt 4.8 uit 5 sterren op basis van 11 reviews.

Gumbo & The Monk hanteert een richtprijs van €350 - €750 voor live optredens. Houd er rekening mee dat geluidsapparatuur, reisafstand en speelduur van invloed zullen zijn op de uiteindelijke gage maar schroom niet om het gesprek aan te gaan.