Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor de live muziek?

Door Het Gigstarter team op 30-09-2020

Op de persconferentie van maandag 28 september heeft Premier Rutte en Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze nieuwe maatregelen zijn op 29 september om 18:00 uur ingegaan en zullen op nationaal niveau voor 3 weken gelden. In deze blog zullen we de maatregelen uitlichten en hopelijk inzicht geven aan zowel de artiesten en potentiële boekers wat mogelijk is.

Check artiesten

Wat is er aangekondigd?

Op onderstaande overzicht zien we alle nieuwe corona maatregelen voor de komende 3 weken. Het overzicht is opgedeeld in binnen en buiten, thuis, vervoer, horeca en sport. Kortom veel topics die onze industrie aangaan.

terrazaOverzicht nieuwe maatregelen

Bar y restaurant

In bars en restaurants kan het interieur van het pand worden geopend met een bezetting van maximaal 30 personen en een minimale afstand van 1,5 meter tussen klanten. Het gezelschap mag maximaal uit 4 personen bestaan. Wat betreft de buitenterrassen mag maximaal tot 40 personen. Check de website van de rijksoverheid voor alle uitzonderingen.
Ben je de eigenaar van een Horeca gelegenheid en wil je graag je trouweklanten verassen met live muziek. Dan heeft Gigstarter de oplossing voor je. Honderden artiesten van elk genre over heel Nederland wachten op uw telefoontje.

Artiest boeken

mapaScreenshot van de maatregelen voor Kunstbeoefening zoals acteren, blazen en zingen van Rijksoverheid

Het avond leven

De openingstijden van de horeca, disco's en uitgaansgelegenheden worden ingekort in de hoop de groei van het corona virus tegen te gaan. Vanaf 21:00 uur is de inloop niet meer mogelijk en om 22:00 uur sluit de gehele Horeca. Onze dansmoves zullen helaas nog even op ons moeten wachten. Wat wel mogelijk is dat bijvoorbeeld een DJ draait om mensen op te vrolijken en voor een goede sfeer te zorgen. Op Gigstarter hebben we veel DJ's van elk genre zoals allround, dance, house etc. je zult zeker degene vinden die het beste bij het thema van de avond past.

Bruiloften met de nieuwe maatregelen

Bruiloften kunnen uiteraard door gaan maar alleen als de nieuwe maatregelen worden opgevolgd. Bij binnen- en buitenlocaties in de horeca is een vaste eigen zitplaats verplicht. Je mag dus niet van plek wisselen of dansen. Buiten de horeca, in de buitenlucht, is dansen toegestaan. Maar alleen als mensen vanaf 18 jaar en buiten hun eigen huishouden minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. Als er gedanst mag worden hebben we uiteraard muziek nodig. Denk bijvoorbeeld aan een singer-songwriter, DJ, of band.

Neem gerust een ​​kijkje op ons platform om de artiest die je leuk vindt te vinden en direct te contacteren. Als je geen tijd hebt, maak je geen zorgen, wij zorgen voor het vinden van de artiest voor je, je hoeft alleen maar een oproep op Gigstarter te plaatsen.

Plaats gratis oproep

Voor alle info in detail verwijzen we je graag door naar de pagina van de rijksoverheid.

Gerelateerde blogs:

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: bar, restaurants, maatregelen, bruiloften, muziek, live, virus, corona, covid-19