DIY: Beheer jezelf als muzikant

Door The Gigstarter team op 28-09-2020

De meeste muzikanten beginnen hun carrière niet met een manager. Hoe kun je je een manager veroorloven voordat je werk inkomsten genereren? Vrij lastig, maar geen zorgen. Gigstarter kan worden gebruikt als een waardevol hulpmiddel voor muzikanten in eigen beheer.

Branding & identity

Om je te onderscheiden van de massa, moet je erachter komen wat je speciaal maakt en daarop voortbouwen. Wat heb jij, wat anderen niet hebben? Waarin verschilt jouw muziek van de rest? Denk aan jezelf en hoe je jezelf als artiest ziet. Probeer het vervolgens te vertalen naar je artistieke identiteit. Deze branding zit hem in de foto die je toevoegt aan je Gigstarter-profiel sign-up, je profielbeschrijving, je live video, je artiestennaam en de sfeer van uw hele online aanwezigheid. Je kunt Gigstarter gebruiken om je profiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken en dit te wijzigen wanneer je maar wilt.

terraceHarrison Coleman performing

Business(wo)man en Artiest

Als artiest in eigen beheer ben je muzikant en zakenvrouw/man tegelijk. De beste muzikant zijn die er is, is geen garantie voor succes. Je moet een publieke identiteit creëren en natuurlijk boekingen krijgen. Je moet eerst de wereld van jouw bewust maken, een reputatie opbouwen die wordt aangewakkerd door de Gigstarter reviews die je ontvangt van de boekers die van je show genoten. De Gigstarter agenda is ook een handige managementtool om je te helpen bij het organiseren van je evenementen en om jezelf te promoten. Je kunt aankomende en eerdere optredens toevoegen die indruk kunnen maken op potentiële boekers.

Visie en promotie

Overleven als artiest kan soms moeilijk zijn. Je moet doelen stellen, net zoals een manager voor jouw zou doen. Artiesten beginnen hun dromen vaak vol hoop en enthousiasme, maar verliezen hun drive naarmate de tijd verstrijkt of mislukt. Als je eenmaal een duidelijke visie, imago en merk hebt vastgesteld, kun je beginnen met het promoten van jezelf. Dan bouw je een fanbase op en blijf je ze vermaken. Gigstarter is een betrouwbare marketingtool, het team zal je graag willen highlighten op onze socials, op de website, in persartikelen om zo uw zichtbaarheid te vergroten.

terraceThe Zone

Empowering musicians

Het Gigstarter-platform is een geweldige katalysator voor jou om jezelf aan de wereld te presenteren. Creëer een aantrekkelijk profiel, trek boekers aan, bouw een reputatie op dankzij je optredens, recensies en promotie. En vergeet niet dat een basisaccount gratis is, er worden geen aanmeldingskosten of commissies van je optredens afgetrokken.

Maak verstandig gebruik van het platform. Dus stop met uitstellen en start je eigen carrière!

Sign up

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: carrière, muzikant, artiest, zelfstandig, zelfsturend, managen