Tips voor Lowlands 2019

Door Het Gigstarter Team op 16-08-2019

Je hebt een prachtig Lowlands weekend voor de boeg, maar weet nog niet precies waar je naartoe moet? Gigstarter geeft muzikale tips!

Vrijdag 16 augustus

12:00 - Girl in red

India

Het is vroeg, je hebt nog redelijk veel energie dus we gaan er vol in! Mocht je al op het terrein zijn om 12 uur, ga dan naar Girl in red. Dit is dromerige pop, ook getipt door Lowlands directeur Eric van Eerdenburg, en een mooi begin van het festival.



Girl in red- I wanna be your girlfriend

14:00 - Slaves

India
In de middag gaat het gas er vol op bij het Britse duo Slaves. Dit duo maakt zich boos over Brexit, en met een snoeihard drumstel en gitaar maken ze punkrock waarop je niet stil kan blijven staan.



Slaves- The Hunter live

16:00 - Jungle

Bravo
Tijd voor iets meer subtiliteit en muziek waarop gedanst kan worden: de band Jungle uit Londen! Funk, soul en alle mogelijke muziekstijlen gaan de tent op zijn kop zetten!



Jungle - Live op KEXP

Zaterdag 17 augustus

11:45 - Joep Beving

Bravo

Het maakt niet uit hoe brak je bent en hoe je er komt, maar kwart voor 12 moet je bij Joep Beving staan. De muziek van Joep lijkt zo uit een film te komen dus droom je kater lekker weg bij deze geweldige componist uit Doetinchem.



Joep Beving - Sonderling live

14:15 - NAO

Bravo

In de middag mogen de heupen weer los bij de r&b sensatie NAO. Laat je verrassen door haar loepzuivere stem, haar sterke performance en nummers die zeker nog de rest van het weekend in je hoofd blijven zitten.



NAO - live bij KEXP

18:30 - IDLES

India

Dit optreden staat met stip bovenaan aan onze tiplijst. IDLES is een geweldige band die in een veel te kleine tent staat geprogrammeerd. Het Engelse viertal is HET sensationele punk antwoord op Brexit. Verwacht een chaotische show vol met energie, moshpits en gitaargeweld! Allemaal elementen waardoor het een onvergelijkelijk show kan worden, dus zorg dat je op tijd binnen bent.



Idles - live bij Jools Holland

Zondag 18 augustus

14:30 - Willem

Bravo

Vandaag sta je voor één van de moeilijkste Nederlandse muziekkeuzes van het weekend: Willem of Jungle by Night. Wij gaan voor Willem vanwege zijn persoonlijke debuutalbum en hij waarschijnlijk gaat uitpakken met een bijzonder optreden. Wil je liever gaan feesten op dit tijdstip? Ga dan zeker naar Jungle By Night!



Willem - Houten Pak live bij 3fm

21:30 - Tame Impala

Alpha

Pak het laatste beetje energie bij elkaar wat je nog in je hebt om een goede plek te krijgen bij afsluiter Tame Impala. Laat je bedwelmen door deze Australische psychedelische rockers! Wij zagen deze show afgelopen week in Berlijn en het was euforisch goed.



Tame Impala - The Less I Know The Better

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Bekijk de artiesten van Gigstarter hier!

Wil je meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.nl vind en boek je gemakkelijk live muziek voor jouw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, lowlands